стрічка

На білорусько-українському кордоні російські найманці можуть влаштувати провокацію

24 Вересня 2022, 18:05
На білорусько-українському кордоні російські найманці можуть влаштувати провокаціюНа білорусько-українському кордоні російські найманці можуть влаштувати провокацію 2579
На білорусько-українському кордоні російські найманці можуть влаштувати провокаціюНа білорусько-українському кордоні російські найманці можуть влаштувати провокацію

До Мінська прибули російські найманці ПВК «Ліга», які можуть бути залучені до організації провокацій на українському кордоні.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

За інформацією ЦНС, яка отримана від білоруського підпілля, до Мінська 20 вересня прибуло 130 найманців ПВК «Ліга» з особистою зброєю та боєприпасами.

Вже 22 вересня на територію білоруського приватного охоронного підприємства «ГардСервіс», де розміщуються найманці, доставили 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області.

«Можливі диверсії очікуються в районі населених пунктів Пінськ, Іваново та Кобрін. Зауважимо, що такі диверсії грають на руку Москві, яка прагне втягнути в цю війну додаткові сили, зокрема Білорусь», – йдеться.

У центрі зазначають, що «ГардСервіс» – не просто приватне охоронне підприємство. Воно є першим подібним підприємством у Білорусі й створено спеціальним указом самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка у 2019 році. Базуються «охоронці» на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців.

Читайте також: Поліські тероборонівці показали, як навчаються нищити окупантів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024