стрічка

На Рівненщині шахраї від імені голови райадміністрації збирають гроші на армію

24 Вересня 2022, 12:11
На Рівненщині шахраї від імені голови райадміністрації збирають гроші на армію 1125
На Рівненщині шахраї від імені голови райадміністрації збирають гроші на армію

Псевдопредставники голови Сарненської районної військової адміністрації, що на Рівненщині, телефонують жителям району та просять грошей начебто на потреби Збройних сил України.

Люди звернулися до фактчекерів проєкту «Брехунець», аби перевірити, наскільки можна довіряти додзвонювачам.

Перевіривши інформацію, наші журналісти дійшли висновку, що дзвінки не мають жодного стосунку до керманича Сарненського району. Від його імені дзвонять шахраї, а збори – ФЕЙКОВІ!

За словами сарненчан, невідомі, представляючись довіреними особами голови РВА Олександра Кохана, а в деяких випадках і самим головою, й запевняють, що посадовець проводить збір на потреби армії та просить, аби краяни фінансово підтримали його ініціативу. Начебто, подібні дзвінки надходили не лише звичайним жителям, а й на підприємства району.

ПЕРЕВІРКА

Як написав на своїй сторінці у фейсбук сам Олександр Кохан, шахраями вже займаються компетентні органи.

«Особисто я не збираю кошти від громадян чи підприємців Сарненщини, зокрема й на потреби армії. Допомога військовим організовується виключно через гуманітарні штаби громад та офіційно зареєстровані благодійні організації.

Будьте пильні та обережні! Якщо до вас надходили подібні звернення від мого імені - повідомляйте правоохоронні органи», – йдеться у дописі голови РВА.

ВИСНОВОК

Очільник Сарненщини не телефонує людям з проханням підтримати його збори на потреби ЗСУ, оскільки не проводить жодних зборів. Не роблять цього і його представники. Цей ФЕЙК шахраї вигадали, аби зіграти на почуттях українців та збагатитися на цьому.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024