стрічка

Як правильно вибрати сейф для бухгалтера

23 Вересня 2022, 17:14
Як правильно вибрати сейф для бухгалтера реклама 586
Як правильно вибрати сейф для бухгалтера

Будь-яка сучасна виробнича або комерційна організація неможлива без правильно налагодженої роботи офісу. Всі без винятку відділи так чи інакше стикаються з тим, що десь потрібно надійно зберігати певну кількість паперових документів та іншого приладдя. Особливо це актуально для бухгалтерських працівників.

Так, в наш час чимала частина їхньої роботи переведена в електронну форму, проте кількість фізичних документів все одно займає значний об'єм. Для ефективного розв'язання цієї задачі найкраще в роботі використовувати https://svitzamkiv.ua/catalog/seyfi/seyfi-dlia-ofisu/ сейфи для бухгалтера.Розберемо основні особливості та правила для якнайкращого вибору такої схованки.

  • Правило №1: визначити тип захисту:

Головна задача, яку вирішує будь-який сейф, полягає не тільки в упорядкуванні системно важливих документів та приладдя. Важливим є захист вмісту схованки від сторонніх людей, які не повинні мати доступ до нього. В залежності від цього кожен бухгалтер або керівник робить вибір на користь тих чи інших захисних властивостей. 

Вони бувають:

  • Одностінні.
  • Зламостійкі.

Одностінні сейфи варто брати до уваги при виборі, коли кабінет та будівля, в якій розташовується схованка, має надійну охорону, двері та замки. В такому випадку ящик для зберігання з товщиною стінок від 1,5 до 5 мм буде достатнім.

Сертифіковані зламостійкі моделі володіють більшою стійкістю до силових та інтелектуальних видів зламу. Їх краще обирати для випадків, коли інформація, яка буде в них зберігатись, носить максимально конфіденційний характер. Такий захист дасть власнику максимальну впевненість, що вміст дійсно захищений.

Оскільки основний вміст офісних сейфів складають паперові документи, то існують вогнезламостійкі моделі, які зможуть захистити їх від дії вогню протягом мінімальних 30 хвилин. Це залежить від сертифікації та температури пожежі. Проте цього зазвичай вистачає для врятування важливих документів чи грошових коштів.

  • Правило №2: визначити тип замка

Визначення типу замка, на перший погляд, не є чимось важливим. Але по факту це не так. Виділимо основні типи замків у сейфах:

  • Ключовий. Механічний.
  • Електронний.
  • Біометричний.

Також досить часто можна зустріти комбінації замків. Наприклад, ключ+ключ або електронний+ключ. В процесі користування при щоденному використанні варто віддати перевагу електронному замку. Основною його перевагою є те, що Ви ніколи не загубите ключі, а за потреби доволі просто зможете перекодувати сейф на новий код. На користь ключового замка говорить його ціна та механічна надійність. 

Проте найкращим з точки зору персонального захисту та зручності є біометричний сейф. Для його розблокування потрібно буде просто зісканувати відбиток пальця. Таким чином, не потрібно буде ні носити ключі, ні вводити код або пароль.

  • Правило №3: визначити місткість сейфа

Робота з великою кількістю паперових документів, звітів та готівковими коштами накладає свій відбиток на вимоги щодо місткості сейфа. Тому великі організації надають перевагу захищеним шафам із просторим внутрішнім об'ємом. В ідеалі це повинна бути багатосекційна роздільна схованка, яка буде вміщувати для зберігання багато папок з документами формату А4 й папок-реєстраторів. Звісно, якщо планується зберігати обмежену кількість особових папок чи паспортів, то не варто переплачувати за великий об'єм. В такому разі економія буде більш ніж виправдана.

  • Правило №4: касове відділення

Робочий процес будь-якого бухгалтера неодмінно супроводжується використанням печаток. Для того, щоб вони мали своє надійне місце в схованці передбачається спеціальне касове відділення – трейзер. Воно має невеликий розмір і, як правило, повинно замикатися на окремий ключ. Також його досить часто використовують для зберігання готівки та інших речей малого розміру. Наприклад, флешок чи подібних носіїв цифрової інформації.

Для правильного розподілу внутрішнього об'єму великі бухгалтерські сейфи можуть мати кілька секцій з окремими дверцятами та замками. Це створює додаткову зручність для роботи кількох працівників в одному приміщенні, але з різними задачами. Також використання таких шаф дозволить більш раціонально використати простір кабінету.

При виборі сейфа для бухгалтера обов'язково потрібно звертати увагу на репутацію виробника та продавця. Коли мова йде про безпеку даних, важливо бути впевненому, що схованка захистить вміст сейфа в потрібний момент. Тому запитуйте в продавця про сертифікати таких виробів, замків до них та гарантійні зобов'язання.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024