стрічка

Як правильно обрати пралку: поради та технічні особливості

26 Вересня 2022, 09:16
Як правильно обрати пралку: поради та технічні особливості 492
Як правильно обрати пралку: поради та технічні особливості

Ні для кого не секрет, що після початку повномасштабного вторгнення ціни на побутову техніку зросли, а потреби купувати надійне і таке необхідне для українців та українок нікуди не зникли.

Якщо, до прикладу, вашою помічницею довгий час була пральна машина electrolux, а тут раптово вона зламалась, то не варто впадати у відчай. Для початку потрібно розібратися з причиною неприємності й пошукати надійного майстра з ремонту. 

Якщо ж шансів врятувати улюблену техніку немає, тоді варто розглянути оптимальні варіанти для купівлі нової пралки.

Виробники зараз виготовляють багато моделей, що відрізняються потужністю, місткістю, споживанням електроенергії тощо. Тому до того, як здійснити покупку, варто ознайомитися з усіма особливостями техніки, щоб потім не відчувати розчарувань.

Які бувають пральні машини

Основою такої побутової техніки є автоматичний пральний агрегат. Він призначений для тривалого використання – понад десять років. Тому до вибору пралки варто підходити відповідально. Треба звертати увагу на опції, габарити, тип завантаження, режими прання.

Обов'язково варто поцікавитися енергоефективністю, швидкістю віджиму, рівнем шуму, якістю очищення білизни чи додатковими функціями.

Категорії пральних машин

Стаціонарні встановлюють окремо. Їх можна легко укомплектувати під вашим столом чи мийкою.

Вбудовані – для індивідуального дизайну помешкання. Їх рекомендують купувати тоді, коли ви самостійно займаєтесь проєктуванням власного житла.

Машини з сушаркою – коли речі після прання цілком можна відразу складати в шафу.

Варто не забувати про об'єм пральної машини. Тут вже все залежить від ваших потреб та кількості членів сім'ї. У пралці важливо не те число в кілограмах, що вказане на передній панелі, а, власне, об’єм барабана. Його ви можете виміряти безпосередньо в магазині власною рулеткою.

Приблизно кілограм білизни для якісного прання – це майже десять літрів об’єму барабана. Якщо оберете пральну машину на п'ять кілограмів, то об’єм повинен бути приблизно 50 літрів.

Тип та розмір пралки

По висоті практично всі моделі мають параметри у 82-85 сантиметрів. Щодо відмінностей:

  • стандартна – 60х60 сантиметрів;
  • вертикальне завантаження – 40х60 сантиметрів;
  • вузька (60 сантиметрів), глибиною 34-45 сантиметрів.

Також варто пам'ятати про функцію економності води та електроенергії. Ну і попри всі складнощі, варто не забувати, що пральна машинка – не та річ, на покупці якої можна економити. 

Адже її обираємо для власного дому на довготривалий період і якщо дійсно обрати не лише комфортну, а й якісну модель, то послужити така електропобутова техніка зможе добрий десяток років.

Коментар