стрічка

Три відмінності бігових кросівок від інших різновидів

20 Вересня 2022, 12:17
Кросівки для бігу Реклама 346
Кросівки для бігу

Кросівки для бігу та ходьби можуть бути схожими за дизайном. Сьогодні кросівки для бігу пропонує спортивний бренд PUMA з купою нових функцій та властивостей. Від звичайних міських моделей це взуття відрізняється особливим комфортом та можливістю підлаштуватися під рухи людини під час бігу.

Підошва зі скосом

Для звичайних прогулянок частіше обирають моделі з плоскою підошвою. На п’яті є певне ущільнення, завдяки якому з’являється м’якість та амортизація під час рухів. Кросівки для бігу на відміну від цього мають ряд додаткових характеристик:

  • нахил вперед з імітацією стандартної пози бігуна;
  • ущільнення від носка до п’яти;
  • гнучкість матеріалів.

 

Моделі з колекцій PUMA для бігу мають певні характеристики. Жіночі моделі Erupter Women's Running Shoes, Aviator WTR Running Shoes та Resolve Smooth Running Shoes можуть вас зацікавити. Що стосується підошви, то PUMA використовує сучасні технології й у виготовленні цієї частини. Наприклад, підошва EVA та проміжні гумові вставки роблять взуття легким та зручним. 

Посилення на боці

У біговому взутті зовнішній бік завжди краще посилено. На відміну від цього у моделях для повсякденного користування вся амортизація розподілена рівномірно. Ви могли це помітити, коли бачили відбиток підошви на землі чи піску.

Слід від кросівок для бігу є повним, а від моделей для ходьби — без носка та частини під склепінням стопи. Цей відбиток більше схожий на босу ногу.

Майже обрізана п’ята

Бігові кросівки мають наче обрізану п’яту, що помітно візуально. Така конструкція допомагає нозі рухатися правильно — ногу потрібно ставити прямо, а не у бік. Для прогулянок взуття більш нейтральне — в ньому ногу можна повернути у будь-який бік.

Варто розуміти, що кросівки для бігу не підійдуть для інших видів спорту. Для баскетболу варто знайти моделі з високим підйомом та потужною фіксацією гомілки. Для звичайних тренувань у залі важливіші загальна амортизація та гнучкість.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024