стрічка

Тепловізор з далекоміром: як вибрати потрібну модель

20 Вересня 2022, 10:26
Тепловізор з далекоміром Реклама 364
Тепловізор з далекоміром

Тепловізор з далекоміром – це спеціальне оптичне обладнання, яке призначається для визначення різних об'єктів через темряву, атмосферні опади або різні перепони. Основна особливість моделей з далекоміром у тому, що з допомогою можна визначати відстань до необхідного об'єкту, що значно підвищує ефективність.

При цьому представлені вони у широкому асортименті, з яким можете ознайомитись за посиланням: https://control.ua/teplovizory/teplovizory-s-dalmomerom/. Розглянемо основні правила вибору тепловізора з далекоміром.

Основні критерії вибору тепловізора з далекоміром

  • Роздільна здатність сенсора. Йдеться про спеціальну матрицю мікроболометра з різною кількістю термочутливих елементів. Вони зазвичай вказуються по вертикалі та горизонталі, наприклад, 640х480 пікселів. Представлені вони у різних модифікаціях, але найефективнішим рішенням є матриця 1024х640 пікселів. Їхня вартість досить висока.
  • Дальність виміру. Важливо розуміти, що тепловізори з далекоміром можуть вимірювати значно меншу відстань, ніж можуть бачити. Наприклад, дальність роботи тепловізора 2000 метрів, але він може виміряти на 1000 метрів.
  • Кратність об'єктива. Цей показник демонструє, у скільки разів зображення на екрані тепловізора більше за видиме неозброєним оком. Стандартно цей показник варіюється в межах від х1 до х4. Цього цілком достатньо великих тварин. Але треба розуміти, що чим вища кратність, тим нижча контрастність і світлосила.
  • Частота оновлення кадрів. Для відображення картинки, що рухається в режимі реального часу, електронний блок працює циклічно. Швидкість оновлення може змінюватись в межах від 9 до 60 кадрів в секунду. Чим частіше, тим менше затримка у вигляді, немає розмитості і шлейфу об'єкта, що рухається. Це особливо важливо, якщо ви спостерігаєте за тваринами.
  • Час роботи. Стандартно заряд батареї має вистачати на 4-5 годин. Але треба розуміти, що при дії низьких температур зможе виручити виключно зовнішнє джерело живлення. Тепловізор не потрібен постійно в роботі, може використовувати режим сну з мінімальною витратою енергії.
  • Маса та розміри. Тут максимально простий принцип вибору – чим компактніший пристрій, тим зручніше його буде розмістити в кишені.

Це основні критерії, на які необхідно звертати увагу, коли вибираєте відповідний тепловізор із далекоміром.

Додаткові критерії вибору

Крім основних критеріїв вибору є також додаткові, серед яких можна відзначити:

  • Безшумне калібрування. Це болометричний сенсор, який нагрівається під час роботи, внаслідок чого могли б з'являтися шуми та перешкоди. Прилад згодом потрібно калібрувати. Це може робитися за допомогою механічної шторки або без шуму. Безшумне калібрування мають тепловізори від відомих виробників.
  • Запис на картку пам'яті. Це приємне та корисне доповнення, завдяки якому є можливість зберегти цікаві кадри та поділитися ними друзями.

Якщо враховувати всі вищезгадані критерії, ви зможете вибрати відповідний далекомір, який буде відповідати всім вимогам, цілям та побажанням.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024