стрічка

Волинські депутати затвердили Програму розвитку туризму на чотири роки

15 Вересня 2022, 12:01
Волинські депутати затвердили Програму розвитку туризму на чотири роки 1286
Волинські депутати затвердили Програму розвитку туризму на чотири роки

Депутати Волинської обласної ради затвердили Програму розвитку туризму області на 2022-2026 роки.

Відповідний проєкт рішення прийняли 15 вересня на сесії Волинської обласної ради повідомляють журналісти Район.in.ua.

Про затвердження програми на сесії проінформувала Бальбуха Вероніка – директорка департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів обласної державної адміністрації.

Обласну програму розвитку туризму на 2022-2026 роки підтримали члени постійної депутатської комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму.

 За словами очільниці департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів ОДА Вероніки Бальбузи  загальний обсяг фінансування п’ятирічної програми складе 33 мільйони гривень, 12 з яких – кошти обласного бюджету.

У наступному році  на розвиток туристичної інфраструктури, проведення форумів, досліджень, а також на навчання для підприємців в галузі розвитку зеленого туризму та маркетингову політику в обласному бюджеті передбачено 2,6 мільйона гривень.

Особливу увагу розробники приділили створенню та облаштуванню еколого-освітніх стежок та вело-, піших та інших маршрутів туристичних маршрутів на територіях природно-заповідного фонду, в межах транскордонних біосферних резерватів, рекреаційних пунктів області. Також мають на меті розвивати мережу вело-інфраструктури та створювати комфортні умови туризму для маломобільних груп населення.

Під час виконання заходів Програми планують залучити кошти іноземних і вітчизняних інвесторів для розвитку матеріально-технічної бази туристичної інфраструктури, підготовки кадрів для рекреаційно-туристичної індустрії, нарощення обсягів надання туристичних послуг за рахунок збільшення частки в’їзного та внутрішнього туризму, ефективної рекламно-інформаційної діяльності, аналізу тенденцій на ринку туристичних послуг. 

Окрім того, є сподівання залучати на цю мету грантові кошти. Зокрема, з 2023 року почне діяти новий етап програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Цьогоріч за рахунок цієї програми в області реалізовали проєкт промоції українсько-польського поозер’я  і започатковано новий – інклюзивні музеї.

Депутати облради програму підтримали.

Читайте також; «На них скидали бомби, плавився бетон, але вони встояли», – волинські депутати підтримали звернення родичок полонених з Азовсталі до ВР

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024