стрічка

Міноборони рф поширило фейк про 14 бригаду ЗСУ

03 Вересня 2022, 13:30
Міноборони рф поширило фейк про 14 бригаду ЗСУ 2443
Міноборони рф поширило фейк про 14 бригаду ЗСУ

Міністерство оборони росії під час брифінгу, поширило інформацію про те, що начебто 14 механізована бригада імені Володимира Великого втратила 50 людей.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявилося, що це – ФЕЙК!

ФЕЙК

«Зірвана спроба наступу ЗСУ на харківському напрямку, 14-та мехбригада противника втратила більше ніж 50 людей».

СПРОСТУВАННЯ

Фейкове повідомлення поширило російське міністерство оборони,  «ТАСС» і «РИА Новости».

Спростували фейк в Офісі Президента України.  Під час брифінгу радник керівника Офісу Президента України Сергій Лещенко завив, що інформація озвучена російськими відомствами неправдива.

«Нічого подібного не відбувалося. Ми зв’язалися з цією бригадою, де нам відповіли, що це повна ахінея і брехня», – повідомив радник.

Нагадаємо, що російські ЗМІ уже не вперше вигадують фейки про ЗСУ. До прикладу, нещодавно наші фактчекери спростували фейк про бригаду тер оборони Волині.

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що 14 ОМБР ЗСУ втратила більше ніж 50 людей – ФЕЙК! Російська пропаганда просуває подібні фейки, аби приписати для себе неіснуючі воєнні перемоги, дезінформувати українців. Метою такого «вкиду» є і дискредитація наступальних дій  ЗСУ.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар