стрічка

«Ворогу важливо тримати нас в напрузі», – Віталій Коваль про ситуацію на кордоні з Білоруссю

01 Вересня 2022, 16:22
Рівненщина 988
Рівненщина

Військовий контингент біля кордону завжди напоготові. Коли відбувається переміщення ворожої техніки під час навчань в білорусі, кордон під захистом пильно захищають. Про це та інші моменти напруженої ситуації біля сусідньої держави розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Інформацію повідомляють у фейсбук-сторінці Рівненської обласної державної адміністрації.

«Ворогу важливо тримати нас в напрузі. Але настрою наступати, саме у білорусів, немає точно. Тому, що для них це дорога в один кінець. Відтак, вони не сильно і поспішають. Насправді є лише декілька доріг, які ведуть від білорусів в нашу область. І всі вони ідуть через болотисті місця. Там, де ліс та вузькі дороги – дуже складно пройти. Більше того наших військових там вистачає. Тому тут я спокійний. Інша річ – ракетні удари. Тут складніше», – зазначив Віталій Коваль.

Читайте також: На Рівненщині до першого класу пішло майже 14 тисяч школярів

На думку начальника Рівненської ОВА, періодичне нагнітання можливого вступу білорусів в активну фазу війни є своєрідним інформаційним фронтом ворога. Водночас нехтувати захистом кордону не варто. Адже вже є досвід: вони ж вже одного разу пішли зі сторони Білорусі, у Чернігівську, Київську та Житомирську область. Треба мати на увазі, що це може повторитися.

Нагадаємо, на Рівненщині – 218 кілометрів кордону з білоруссю, з них 90 кілометрів – непрохідні болота.

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024