стрічка

Фейк про звільнення селища на Херсонщині від начебто генерала Залужного

29 Серпня 2022, 20:57
Фейк про звільнення селища на Херсонщині від начебто генерала Залужного 3937
Фейк про звільнення селища на Херсонщині від начебто генерала Залужного

В мережі поширюють скріншот допису начебто Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного про звільнення селища Сухий Ставок на Херсонщині.

Цей допис «рознесли» різними пабліками та телеграм-каналами. Згодом цю інформацію поширили й деякі центральні видання. На такі, зокрема, натрапили фахівці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Проаналізувавши інформацію, фактчекери проєкту «Брехунець» дійшли висновку, що це – ФЕЙК!

ПЕРЕВІРКА

Зазначимо, що в мережі створено досить багато сторінок, на аватарці яких розміщена світлина пана Зажужного. Втім, справжній паблік лише один. Який, до слова, кардинально відрізняється назвою від фейкових. Справжня сторінка генерала Валерія Залужного ось ця – Головнокомандувач ЗСУ

На ній не має жодного допису про звільнення Херсонщини. Відповідно, можна зробити висновок, що поширена інформація – ФЕЙК.

ВИСНОВОК

Ймовірно, такий «вкид» зробили для того, аби підірвати довіру людей до своєї армії, а також зіпсувати репутацію Головнокомандувача. Тому закликаємо читачів довіряти інформації лише з офіційних джерел.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024