стрічка

В Україні почали масово поповнювати термінали непридатними грішми з Херсону

22 Серпня 2022, 18:52
В Україні почали масово поповнювати термінали непридатними грішми з Херсону ФАКТЧЕК 3190
В Україні почали масово поповнювати термінали непридатними грішми з Херсону

В деяких містах України запримітили гроші великого номіналу, які були виведені з обігу в сховищах Ощадбанку в Херсоні. Кожна купюра пробита тричі. Коштами начебто здійснюють поповнення в терміналах самообслуговування.

Такі повідомлення кілька останніх днів ширяться соціальними мережами, телеграм-каналами, а також в засобах масової інформації. Подібне розмістили й у фейсбук-спільноті «Твоє Рівне».

Перевіривши публікацію, фактчекери проєкту «Брехунець» дійшли висновку, що це – ПРАВДА.

Як зазначають у публікаціях, найчастіше такими грішми намагаються поповнити iBox-термінали. 

«Можуть намагатися і розрахуватися ними в магазинах чи деінде. Будьте уважні та попередьте знайомих», – застерігають людей автори дописів.

ПЕРЕВІРКА

Першоджерелом цієї інформації є співзасновник «Монобанку» Олег Гороховський.  Фото пробитих 500-гривневих купюр, а також історію походження таких грошей він опублікував у своєму телеграм-каналі.

Зокрема, у дописі банкіра йдеться, що почалися масові випадки поповнення терміналів самообслуговування iBox та інших термінальних мереж 500-гривневими купюрами, які виведені з обігу в сховищі Ощадбанку в Херсоні. Купюри вже виявили в Одесі, Києві та на заході України.

«Нетипові поповнення нових клієнтів iBox великими купюрами можуть затримуватись до інкасації термінала. Встановити їхню непридатність без візуального огляду, безпосередньо у терміналі, неможливо», – йдеться у дописі Гороховського.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024