стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 серпня

21 Серпня 2022, 23:26
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 серпня 3329
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 серпня

Сто сімдесят дев'яту добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:24

Одна людина постраждала внаслідок обстрілу Київського району Харкова цього вечора. Потрапляння у приватне домоволодіння. Пожежі немає. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов у Telegram.

21:38

Російські війська завдали ракетних ударів по Харкову. Попередньо відомо про три «прильоти». Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов у Telegram. 

Є попередня інформація про пожежу на одному з нежитлових об'єктів та у приватному будинку.

20:55

На Дніпропетровщині росіяни обстріляли Зеленодольську громаду, загинула жінка, постраждало шестеро людей, серед яких дитина. Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук у Telegram. 

18:58

Оперативна інформація станом 18.00 21.08.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Триває сто сімдесят дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишилась без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку ворог проводить ротацію окремих підрозділів в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Противник здійснив обстріли із ствольної артилерії районів населених пунктів Мурав’ї та Залізний Міст Чернігівської області і Будки та Іскрисківщина Сумської області.

За наявною інформацією ворог, закриває окремі ділянки повітряного простору в Липецькій, Воронезькій та Білгородській областях у період з 22 по 25 серпня цього року.

На Харківському напрямку противник обстріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Прудянка, Нове, Руськи Тишки, Перемога, Старий Салтів, Коробочкине, Слобожанське та Великі Проходи. Завдав авіаційних ударів біля Старого Салтова та Гусарівки.

На Слов’янському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Краснопілля, Червоного і Долини. Ворог здійснює поповнення запасів боєприпасів.

Провів розвідку боєм у напрямках Петропілля – Дмитрівка, Пасіка – Богородичне, успіху не мав, відійшов.

Намагався вести штурмові та наступальні дії у напрямках Бражківка – Нова Дмитрівка, Довгеньке – Долина, Сулигівка – Дібрівне та Петропілля – Карнаухівка, зазнав втрат та відступив.

На Краматорському напрямку противник продовжив обстріли неподалік Миколаївки, Сіверська, Спірного та Івано-Дар’ївки.

На Бахмутському напрямку задіяв різнокаліберну артилерію поблизу Бахмута, Яковлівки, Веселої Долини і Кодеми та авіацію - біля Зайцевого, Бахмута і Соледара.

Ворог вів наступальні бої у напрямках Покровське – Бахмутське, Семигір’я – Зайцеве, Новоселівка – Нью Йорк. Отримав жорстку відсіч та відступив.

На Авдіївському напрямку ворог використав ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка та Піски.

Завдав авіаударів неподалік Мар’їнки, Водяного і Красногорівки. Невдало провів розвідку боєм у напрямку Спартак - Опитне, відійшов.

Наступальними та штурмовими діями намагався покращити тактичне положення у напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка, Веселе – Піски, Олександрівка – Мар’їнка. З втратами відступив.

На напрямку Лозівський – Піски підрозділи противника мають частковий успіх.

На Новопавлівському напрямку ворог обстрілював території в районах Павлівки, Великої Новосілки, Пречистівки та Вугледара. Задіяв авіацію для удару поблизу Новомихайлівки. Здійснив невдалу спробу наступу в напрямку Луганське – Побєда.

На Запорізькому напрямку зафіксовано обстріли із ствольної та реактивної артилерії поблизу Гуляйполя, Оріхова, Бурлацького та Новополя. Ударів авіації зазнали райони населених пунктів Гуляйполе, Червоне та Новосілка.

На Південнобузькому напрямку противник застосовував наявні засоби вогневого ураження для обстрілів військових та цивільних обʼєктів по лінії зіткнення. Завдав авіаударів біля Ольгиного, Новогригорівки, Таврійського та Лозового.

Наступальними діями намагався просунутися у напрямку Олександрівка - Таврійське, успіху не мав, відійшов. На напрямку Васильки – Благодатне має частковий успіх.

Корабельне угруповання противника в готовності до застосування високоточної зброї утримує п’ять носіїв крилатих ракет морського базування. Просимо бути поміркованими та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

18:52

 ЗСУ за годину збили три ворожі безпілотники над Херсонщиною.

18:37

Окупанти зносять будинки в Маріуполі. А людям, які там мешкали, пропонують обіцянки замість житла

В той самий час російських будівельників почали розміщувати у вцілілих квартирах за сприянням колаборантів - голів ОСББ.

"Типова поведінка росіян – українцям брехливу надію, своїм – майно українців. Нічого нового. Просто фашистська Росія" – пише радник мера міста Андрющенко

18:17

РФ в очікуванні Дня Незалежності України збільшує кількість носіїв ракет у Чорному морі. Про це повідомила керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК Південь Наталія Гуменюк.

16:39

В Україні вводять нові сигнали повітряної тривоги, – Центр протидії дезінформації.

Вони виглядають наступним чином:

  • Сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів.
  • Сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат.
  • Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потяга. Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію. 

15:13

Воїни Повітряних сил ЗСУ ліквідували три ворожі безпілотники, якими росіяни шпигували в Херсонській області

14:34

російська погань готує у Мелітополі показові страти до Дня Незалежності України

"Трибунал" у Мелітополі хочуть перетворити на серію гучних процесів над українськими військовополоненими.

Ворог хоче спеціально показово засудити наших захисників. Якщо вони не встигнуть це зробити до 24 серпня, то можуть "приурочити" судилище до будь-якої іншої символічної події. Наприклад, так званого "референдуму", який хочуть провести.

14:20

ЗСУ знищили частину техніки, якою русня гатила по Нікополю і Марганцю

Про це повідомив начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

14:10

На Сході військові моряки знищили за добу 12 загарбників, два російські танки та самохідну гаубицю Гіацинт-С.

13:40

Вранці у неділю 21 серпня мешканці Севастополя знову чули вибух.

За словами видання "Крим.Реалії", диму чи роботи ППО помітно не було

13:30

У МВС України закликали українців 23-25 ​​серпня ховатися в укриття при кожній тривозі. Про це заявив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

13:04

росія може збільшити кількість ракетних ударів на День Незалежності – Михайло Подоляк

Окупанти спробують обстріляти низку міст, щоб компенсувати свої невдачі в Україні. Про це радник глави Офісу президента повідомив у етері телемарафону.

13:00

Михайло Подоляк заявив, що Україна непричетна до вибуху автомобіля доньки алєксандра дугіна. 

Він підкреслив, що наша держава ані кримінальна, ані злочинна. Тож сліди варто шукати всередині самої росії.

12:28

В Офісі президента не виключають, що росія може збільшити кількість ракетних ударів по українських містах на День незалежності, в тому числі й по Києву, заявив радник голови ОП Михайло Подоляк.

12:24

У Василівці у черзі на виїзд померла жінка, через те, що рашисти не пропускають по декілька днів евакуаційні колони з окупованих територій до Запоріжжя. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров:

«Сьогодні у черзі авто у Василівці загинула жінка. Разом з майже 4000-ма тисячами людей вона намагалась виїхати з окупації на підконтрольну Україні територію. Проте не витримала очікування у нелюдяних умовах, які ворог створив на своїх блокпостах».

11:18

У Вознесенську на Миколаївщині внаслідок російського обстрілу постраждало 14 людей, про це повідомив голова ОВА Віталій Кім. Наразі у лікарні перебувають троє дорослих та двоє дітей. Внаслідок влучення в п'ятиповерхівку пошкоджено конструктивні елементи з першого по п'ятий поверх, обвалено балкони, вибито шибки та вікна. Також пошкоджено близько п'яти одноповерхових будинків.

11:06

В Бахмуті на Донеччині в результаті російського обстрілу сталася пожежа на підприємстві – постраждала людина. Займання ліквідували площі 200 квадратних метрів.

11:02

В Маріуполі зносять будинки. Людям, які там мешкали, окупанти пропонують обіцянки замість житла. Російських будівельників почали розміщувати у вцілілих квартирах за сприянням колаборантів-голів ОСББ.

10:55

Окупанти після атак на російську військову інфраструктуру можуть відвести частину своїх сил від лінії фронту. Окупанти в незаконно захопленому ними Криму після атак на військову інфраструктуру РФ, імовірно, розглядають заходи з посилення безпеки на анексованому півострові. Однак, для цього загарбникам доведеться відвести частину російських сил від лінії фронту. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

10:03

За 20 серпня росіяни вбили 4 мирних жителів Донеччини: 2 в Георгіївці, 1 в Авдіївці та 1 у Парасковіївці. Ще 2 людини отримали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

10:02

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 21.08:

10:01

У селі Циркуни на Харківщині російські окупанти заселилися у дім місцевої жительки, викрали її телефон та знімали на нього свої злочини. Записи зʼявилися у хмарному сховищі, і поліції вдалося ідентифікувати окупантів. Про це повідомив керівник Слідчого управління поліції у Харківській області Сергій Болвінов.

09:54

Три ракети влучили по агропідприємству в Одеській області – знищили склади з пшеницею. В прилеглих багатоквартирних будинках пошкоджено стелі, вікна та дахи, — повідомили в Одеській РДА.

09:39

російські окупанти у ніч проти 21 серпня завдавали ракетних ударів по Харківській області. Близько опівночі з російського Бєлгорода був зафіксований пуск ракет. У смт Рогань Харківського району одна ракета влучила в недобудований приватний будинок, сталася пожежа. У результаті обстрілу двоє людей, чоловік 36 років та 24-річна жінка, зазнали поранення. Про це розповів голова ОВА Олег Синєгубов.

09:02

«На Луганщині, де чоловіків майже не залишилося, за інформацію про їхнє місцеперебування окупанти дають по 60 тисяч рублів. Родичі та сусіди демонструють беруть гроші, не вагаючись. Логіка проста – не мого чоловіка забрали на смерть, вже непогано. А ще й грошей дали. Самі росіяни не хочуть йти у відкритий бій, тому продовжують збирати на окупованих територіях чоловіків, яких потім кидатимуть у пекло», — повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

08:24

Окупанти вкотре гатили по Дніпропетровщині. Від ворожих атак знову потерпали Нікопольський та Криворізький райони. На Нікополь росіяни скерували 25 снарядів зі ствольної артилерії. Через обстріл сталася сильна пожежа на підприємстві. У місті понівечена школа, один будинок зруйнований, зо два десятки — пошкоджені. Виведені з ладу газогони та лінії електропередач. Без світла — понад 3 000 нікопольчан. Працюють аварійні бригади. Люди не постраждали. Марганецьку громаду тричі накрили вогнем зі ствольної артилерії та «Градів». Пошкоджена високовольтна лінія — знеструмлені понад 2 200 помешкань. Тривають відновлювальні роботи. Людей не зачепило.

08:13

Вночі ворог атакував Одесу крилатими ракетами з моря. Підрозділи ППО відбили ракетний удар і ліквідували загрозу.

07:44

рф збільшила до 15 одиниць своє корабельне угрупування в Чорному морі. Про це інформує ОК «Південь». Корабельне угруповання ворожого флоту після шторму в Чорному морі збільшили до 15 одиниць, які продовжують маневрувати у ракетно-безпечних районах моря. Зазначається, що напоготові два надводні й один підводний ракетоносій із сумарним залпом 20 ракет  «Калібр» та два великі десантні кораблі.

07:32

На Хмельниччині місцевий житель склав для росіян план наступу на Хмельницький та найвигідніший маршрут руху, йому загрожує довічне позбавлення волі. Про це інформують в Офісі генпрокурора.

Чоловік надсилав представнику рф фото та відео розташування та переміщення військовослужбовців та техніки ЗСУ. Судитимуть хмельниччанина за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

07:31

ЗСУ знищили склади ворожих боєприпасів в Чорнобаївці та Старицях. Про це інформують в ОК «Південь». Зазначається, що також ліквідовані 75 росіян, корпусна самохідна гармата «Гіацинт-С», два ворожі танки Т-72 та 6 одиниць броньованої техніки.

Крім того, ракетно-артилерійські підрозділи уразили командний пункт 247-го десантно-штурмового полку 7-ої десантно-штурмової дивізії. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

07:26

На Волинському та Поліському напрямках відзначається переміщення засобів протиповітряної оборони збройних сил російської федерації на територію республіки білорусь. Продовжує зберігатися загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території й повітряного простору цієї країни.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні обстріли населених пунктів Пушкарі Чернігівської області та Миропілля і Павлівка Сумської області.

На Харківському напрямку противник обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Прудянки, Руських Тишків, Шестакового, Піщаного та Печенігів. Завдав авіаційних ударів біля Мосьпанового, Старого Салтова та Гусарівки. Вів повітряну розвідку неподалік населеного пункту Великі Проходи.

На Слов’янському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли неподалік Шевелівки, Краснопілля, Дібрівного, Норцівки, Сулигівки та Долини.

Ворог провів розвідку боєм у напрямку Пасіка – Богородичне, успіху не мав, відійшов.

Намагався вести штурмові дії у напрямках Бражківка – Нова Дмитрівка і Сулигівка – Нова Дмитрівка. Зазнав втрат та відступив.

На Донецькому напрямку ворог намагається продовжити наступальні дії.

На Краматорському напрямку здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії біля Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

Вів наступ у напрямку Берестове – Івано-Дар’ївка, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку обстрілював позицій наших військ із танків, ствольної артилерії та РСЗВ в районах населених пунктів Соледар, Яковлівка, Зайцеве, Шуми та Залізне.

Завдав авіаударів неподалік Зайцевого, Бахмута та Соледар.

Вів наступальні бої у напрямках Покровське – Бахмутське та Семигір’я – Зайцеве, успіху не мав, відійшов. Тривають бойові дії у напрямках Залізна Балка – Нью-Йорк та Новоселівка – Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку обстріли зафіксовано у районах Мар’їнки, Водяного, Олександрополя та Пісків. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Авдіївки, Новобахмутівки, Мар’їнки, Водяного та Красногорівки. Вели повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Покровськ, Красногорівка, Веселе та Опитне.

Підрозділи противника ведуть штурмові дії у напрямках Піски – Невельське, Лозове – Невельське та Старомихайлівка – Мар’їнка, бойові дії тривають.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснював обстріли із артилерії поблизу Шевченко, Великої Новосілки, Пречистівки та Времівки. Задіяв авіацію неподалік Новомихайлівки та Павлівки.

На Запорізькому напрямку здійснював обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Нескучне, Залізничне, Малинівка, Мала Токмачка, Полтавка, Новосілка, Дорожнянка, Оріхів, Малі Щербаки, Червоне та Новоданилівка. Завдав авіаційних ударів в районах Гуляйполя, Ольгівського та Червоного. Вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА “Орлан-10” у районі Запоріжжя.

На Південнобузькому напрямку противник вів обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Степової Долини, Лиманів та ще 15 населених пунктів. Завдав авіаційних ударів біля Ольгиного, Зарічного, Новогригорівки, Білої Криниці, Таврійського, Лозового та Андріївки. Вів повітряну розвідку БпЛА.

На Миколаївському напрямку веде наступальний бій у напрямку Васильки – Благодатне, має частковий успіх, зайняв південну околицю населеного пункту Благодатне, бойові дії тривають.
В готовності до застосування високоточної зброї перебувають три ворожих носії крилатих ракет морського базування.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024