стрічка

Нова провокація про дівчину з Рівненщини, яка начебто кликала додому «русскій мір»

12 Серпня 2022, 15:10
Нова провокація про дівчину з Рівненщини, яка начебто кликала додому «русскій мір» ФАКТЧЕК 35580
Нова провокація про дівчину з Рівненщини, яка начебто кликала додому «русскій мір»

Мережу Facebook сколихнула новина про те, що дівчина Ірина з невеличкого села на Сарненщині начебто кликала у Рівне російську армію.

Однак сама Ірина одразу спростувала цей «вкид», зазначивши, що її особисті дані вкрали. Зараз інцидент розслідують правоохоронці. Про це повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець».

Що ж сталося насправді?

 Від імені дівчини з Рівненщини написали коментар у соцмережі, де йшлося про те, що вона начебто бажає смерті кожному, хто причетний до Служби безпеки України. Також був заклик вбивати українських військових та тероборонівців. А фоном ішла інформація про те, що батько дівчини служить в Збройних силах України. Дивний акцент, чи не так?

Читайте також:  Акаунт дівчини, яка кликала російську армію в Рівне, виявився фейковим

Не добираючи слів, користувачі соцмережі почали активно репостити цю інформацію на свої сторінки та «рознесли» по спільнотах. Разом зі скріншотом повідомлення, де дівчина «зневажає все українське та кличе до Рівного путінську армію», люди поширювали й начебто особистий номер Ірини та її фото, де добре видно обличчя.

Згодом сама ж дівчина повідомила у своєму профілі в Instagram, що нічого подібного вона не писала. Мовляв, хтось вкрав її персональні дані та від її імені написав провокативний пост. 

Наші журналісти поцікавилися у правоохоронних органах, як було насправді: дівчина кликала до Рівного «рускій мір», чи все ж її профіль справді скопіювали, або зламали. На що нам повідомили, що зараз триває перевірка. Фахівці з'ясовують, чи не було факту злому сторінки, сама дівчина писала це повідомлення чи її підставили. Про результати обіцяють повідомити згодом. 

З огляду на це, робити висновок колаборантка дівчина чи ні – передчасно. Тому твердження, що сарненчанка, батько якої зараз боронить Україну від російських окупантів, є зрадницею своєї країни – ПРОВОКАЦІЯ. Можливо, ця провокація є передчасно спланованою заради дискредитації української армії. Такі інциденти грають на руку ворогу, тож закликаємо читачів не поширювати подібну інформацію, не перевіривши її.

Читайте також: Ватажок терористів «ДНР» озвучив пропаганду про «визволення» Луцька

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024