стрічка

Чому в місті на Рівненщині не лунав сигнал повітряної тривоги

11 Серпня 2022, 16:50
Чому  у Сарнах не лунав сигнал повітряної тривоги ФАКТЧЕК 34566
Чому у Сарнах не лунав сигнал повітряної тривоги

Під час повітряної тривоги, яку оголошували в Рівненській області в обідню пору 11 серпня, жителі міста Сарни не чули попереджувальної сирени і це – ПРАВДА.

Про це повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець».

Обурливі дописи з цього приводу одразу стали ширитися місцевими телеграм-каналами. Автори зауважували, що, мовляв, місцевій владі слід перевірити та налаштувати сигнали оповіщення.

У Сарненській міській раді розповіли журналістам проєкту «Брехунець», що в місті справді не прозвучав сигнал, який сповіщає про загрозу ракетних та авіаударів. 

Річ у тому, що в цей час на комунальному підприємстві «Житлосервіс», де знаходиться вежа та яке відповідає за систему оповіщення, вибило електроенергію.

В органі місцевого самоврядування запевнили, що це єдина причина того, що сигнал не спрацював, жодних інших несправностей в роботі системи немає. 

Читайте також: «Асвабаждєніє» Луцька, фейкова хвороба Зеленського та брехня про тероборону: новий випуск «Брехунця» уже на каналі

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024