стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 4 серпня

04 Серпня 2022, 23:20
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 4 серпня 5048
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 4 серпня

Сто шістдесят другу добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

23:20

Російські окупанти ввечері 4 серпня обстріляли Харків, є інформація про трьох постраждалих.

Про це повідомили глава ОВА Олег Синєгубов, мер Ігор Терехов.

«Окупанти завдали ударів по Шевченківському та Індустріальному районах. На місця виїхали бригади екстреної медичної допомоги. Є попередня інформація про 3 постраждалих», – написав Синєгубов.

Терехов повідомив про артилерійські прильоти у Салтівському та Індустріальному районах.

«Під потужним обстрілом Павлове Поле у Шевченківському районі. Біля одного з ринків рятувальники зараз працюють над розмінуванням головки подарунка, що прилетів», – повідомив Терехов.

Терехов також додав, що одна людина на Полях постраждала – її забрала швидка. Пошкоджено інфраструктуру одного з житлових будинків.

23:03

У п'ятницю, 5 серпня, ще три судна з продовольством вийдуть з українських портів. Вони транспортуватимуть більше 50 тисяч тонн кукурудзи.

Про це повідомляє міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Кубраков зазначив, що на борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET сукупно перевозитимуть більше 50 тисяч тонн кукурудзи у рамках «зернової ініціативи».

22:59

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 162-го дня війни

22:30

росіяни вдень 4 серпня тричі обстріляв Сумщину.

Про ситуація в області станом на 22:00 повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

«За день сьогодні росіяни тричі відкривали вогонь: з гранатомету – 6 прильотів, з міномету – 2.  А також випустили дві кулеметні черги. Усе – громади Шосткинського району. Без жертв та руйнувань», – йдеться у дописі.

21:53

У Харкові чутно вибухи, повідомляють ЗМІ.

Наразі у області оголошено повітряну тривогу.

21:20

Личаківський районний суд Львова продовжив Віктору Медведчуку арешт до 19 вересня.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Личаківського районного суду.

«Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора та продовжив строк тримання під вартою без визначення розміру застави  Медведчуку В.В., який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111, ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України, в межах строку досудового розслідування, а саме до 19 вересня 2022 року», — йдеться у повідомленні.

20:27

Російські окупанти вдень обстріляли Дніпропетровщину, а саме Криворізький район.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Вдень під ворожими обстрілами знову опинився Криворізький район, а саме – прикордонні території Апостолівської громади. Минулося без руйнувань і без постраждалих», – йдеться у повідомленні.

19:30

Росіяни обстріляли населені пункти Запорізького району. Вогонь відкрили з РСЗВ після 17:00.

Про це повідомляє секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

Він додав, що у самому Запоріжжі зараз все спокійно.

18:35

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення:

Противник зосереджує основні зусилля на Сході України з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями в межах їх адміністративних кордонів. Продовжує бойові дії для утримання тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької і Миколаївської областей. Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознак створення наступальних угруповань збройних сил російської федерації та республіки білорусь не виявлено.

З метою демонстрації присутності та сковування Сил оборони ворог задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Медведівка, Миколаївка Чернігівської області та Краснопілля, Миропілля, Михайлівка, Велика Рибиця Сумської області. Вів повітряну розвідку.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки, Карасівка. Намагається прорвати оборону наших військ біля Гусарівки, бойові дії тривають.

На Слов’янському напрямку противник застосовує танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Богородичне, Мазанівка, Гусарівка, Адамівка, Курулька, Хрестище, Сулигівка, Довгеньке та Велика Комишуваха. 

Спроби наступу ворога в районах Долини та Богородичного, завдяки умілим діям наших військових, завершились крахом та втечею.

На Донецькому напрямку застосуванням танків, ствольної та реактивної артилерії противник намагається витіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій. З метою розвідки маршрутів логістичного забезпечення та об’єктів критичної інфраструктури вів повітряну розвідку БпЛА.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам’янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників. 

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури неподалік Покровського, Роздолівки, Вершини, Яковлівки, Бахмута, Кодеми та Соледара. Біля чотирьох останніх населених пунктів для ударів задіяв авіацію. 

Штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення в районах Бахмута, Соледара, Яковлівки та Вершини, успіху не мали та відійшли. Поблизу Травневого та Кодеми бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли із танків та різних типів артилерії в районах населених пунктів Піски, Пречистівка, Шевченко, Володимирівка, Новобахмутівка, Невельське, Нетайлове та Красногорівка. 

Ворог здійснив чергову спробу наступальних дій в районі населеного пункту Піски, успіху не має, бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів, здійснює обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів поблизу Новополя. Безуспішно намагався прорвати оборону неподалік Марʼїнки, зазнав втрат та відійшов. 

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на недопущенні просування підрозділів Сил оборони України вглиб тимчасово зайнятої ним території. 

Залишається високою інтенсивність обстрілів із озброєння танків та артилерії позицій наших військ вздовж лінії зіткнення. Не припиняється повітряна розвідка БпЛА.

Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаїв, Луч, Лимани, Нова Зоря, Новомиколаївка, Кобзарці, Любомирівка, Киселівка, Андріївка, Лозове, Білогірка, Осокорівка, Потьомкине, Зелений Гай, Біла Криниця, Балка Хутірська та Іванівка. 

Ворожі наступальні дії у районах Білогірки та Лозового наші воїни зупинили та відігнали окупантів назад.

17:04

СБУ встановила зрадників, які допомогли рф викрасти понад 650 тисяч тонн українського зерна з тимчасово окупованих Херсонщини і Запоріжжя.

Зокрема СБУ задокументувала злочинну діяльність і вже повідомила про підозру:

  • Євгену Балицькому – очільнику російської окупаційної адміністрації на захопленій частині Запорізької області;
  • Олександру Сауленку – самопроголошеному виконувачу обов’язків мера міста Бердянськ;
  • Володимиру Стельмаченку – «директору» Бердянського морського порту.

Їм оголосили про підозри за трьома статтями Кримінального кодексу України:

16:10

На кошти, зібрані через платформу UNITED24, придбали гелікоптер МІ-2АМ-1, що коштує 23,4 мільона гривень.

Гелікоптер призначений переважно для евакуації важкопоранених з поля бою, – пише Українська правда.

15:51

В окупованому Біловодську, що на Луганщині, партизани обстріляли автівку з окупаційною владою. Про це повідомляє голова ОВА Сергій Гайдай. 

Так звані «мер» і його «заступник» отримали поранення.

15:05

Інформація про замінування у Рівному не підтвердилась, – повідомляють у Нацполіції.

14:57

ЗСУ не причетні до обстрілів Донецька. Про це у відповідь на черговий фейк-звинувачення російських пропагандистів заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.

«По Донецьку б’ють тільки самі росіяни — або корпус псевдонародної міліції невідомих кримінальних республік. Нам нема сенсу наносити удари у Донецьку. Нам необхідно зруйнувати три речі: паливні склади, склади з артилерійськими снарядами та оперативно-тактичні штаби», – сказав Подоляк.

14:17

У Черкасах надійшло повідомлення про замінування кількох об'єктів: залізничного вокзалу, автовокзалу та пошти на вулиці Хоменка. Працює поліція.

13:36

Надійшли повідомлення про ймовірне замінування у Кропивницькому відділення Нової пошти та про три ймовірні замінування у Хмельницькому: автовокзал, овочевий ринок, залізничний вокзал.

13:30

Інформація про замінування у Тернополі не підтвердилась. Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш

13:20

У трьох містах України одночасно перевіряють інформацію про ймовірне мінування:

  • у Тернополі евакуювали людей із будівлі вокзалу та центрального універмагу.
  • у Рівному повідомили про замінування вокзалів та вулиць.
  • у Вінниці також надійшла інформація про можливе мінування Центрального ринку та залізничного вокзалі.

12:20

8 загиблих, 4 поранених – такі наслідки обстрілу Торецька, який росіяни здійснили сьогодні близько 11 години. Серед чотирьох поранених – три дитини.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

За попередньою інформацією, стріляли з артилерії. Влучили у зупинку громадського транспорту, де на той момент було скупчення людей. Крім того, росіяни пошкодили церкву та поранили тамтешнього священика, пошкодили навколишні багатоповерхівки.

«Щодня російські окупанти б’ють по цивільним – щодня ми маємо загиблих та поранених. Всі, хто досі залишається на Донеччині, наражають себе на смертельну небезпеку! Звертаюся до всіх жителів області: не перетворюйте себе на російську мішень! Евакуюйтеся вчасно!», – написав він.

11:19

кремлівські ЗМІ та місцеві телеграм-канали повідомили про обстріл Донецька — вибухи пролунали біля готелю Donbass Palace і драмтеатру, пише Бабель. 

Там сьогодні прощаються із загиблою зрадницею і терористкою «днр» ольгою «корсою» качурою — в Україні її заочно засудили до 12 років за ґратами, а в рф путін їй дав звання героя росії посмертно. Очікувано, окупанти заявили, що центр окупованого Донецька обстріляли ЗСУ. Місцеві пабліки повідомляють про жертви.

11:14

Росія розмістила спеціальне обладнання біля пошкоджених ключових мостів під Херсоном, намагаючись відвернути подальші удари ЗСУ по своїх переправах. 

Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться в огляді британської розвідки про війну в Україні, опублікованому 4 серпня. 

«Російські сили майже напевно встановили пірамідальні радіолокаційні відбивачі у воді поруч з нещодавно пошкодженими Антонівським мостом та залізничним мостом, обидва з яких перетинають Дніпро під Херсоном… Відбивачі ймовірно використовуються для того, щоб приховати міст на радіолокаційних зображеннях з синтетичною апертурою та від обладнання для наведення ракет. Це підкреслює, що РФ відчуває загрозу від більш далекобійних і точних систем, які надає (Україні) Захід», – зазначає розвідка. 

В огляді пишуть також, що ЗСУ продовжують бити по російських командних пунктах, логістичних базах та складах з боєприпасами і це скоріш за все вплине на спроможність сил РФ вчасно підвозити все необхідне й ускладнить роботу їхніх підрозділів забезпечення.

11:07

Служба безпеки України затримала ще одного коригувальника ракетних ударів рф по Миколаївщині.

Затриманий Службою безпеки зловмисник передавав ворогу точні координати позицій українських військових, розташування військової техніки та маршрути їх руху у регіоні. Зрадник ініціативно «зливав» дані через групи в соціальних  мережах і месенджерах, які адмініструються російськими спецслужбами.

За його інформацією окупанти неодноразово завдавали артилерійські та ракетні удари по місту. Під час обшуку у затриманого корегувальника вилучено засоби зв’язку, що містять докази його злочинної діяльності.

Наразі йому повідомлено про підозру. 

10:36

З п'ятої ранку росіяни почали обстріл Сумщини. По Шалигинській громаді 12 мінометних прильотів. Ще 10 прильотів з артилерії о шостій ранку.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

З опів на шосту почався мінометний вогонь по Краснопільській громаді, 8 прильотів. Новослобідська громада: майже о шостій ранку по двом селам громади росіяни відкрили вогонь, 6 прильотів по приватним будинкам цивільних людей, вулицям, городам. Зайнялися пожежі.

Попередньо, обійшлося без людських жертв.

09:39

Вночі ворог завдав низки ракетних ударів по Запорізькій області.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Одна ракета поцілила поблизу автомобільної траси в району села Вільноандріївка. Постраждалих немає. Ракетного обстрілу зазнав об’єкт інфраструктури в Заводському районі обласного центру – зафіксовано два прильоти. Є один постраждалий, який отримав поранення від осколків скла. Зараз перебуває в задовільному стані.  

Близько четвертої години ночі окупант завдав удару по складах агрофірмі в Тернуватскій громаді. Постраждалих немає. 

В 02:10 обстріляли село Новоіванівка Комишуваської громади. Постраждалих немає. Руйнувань зазнали житлові будинки. Зруйновано зерносховище.

«Ворог продовжує цинічно знищувати об’єкти цивільної інфраструктури області, видаючи їх за військові цілі», – написав він.

09:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 04.08 орієнтовно склали:

09:33

Цієї ночі близько 1:30 ворог вкотре обстріляв Харків. В Немишлянському районі міста зафіксоване влучання в об'єкт інфраструктури. Внаслідок обстрілів у місті Чугуїв загинув чоловік.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За попередніми даними, є ще 2 влучання у відкриту територію в Харківському районі. Постраждалих немає.

Протягом минулої доби ворог обстрілював Чугуївський, Харківський райони області. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, сталося кілька пожеж. По Циркунах окупанти тричі завдавали артилерійських обстрілів. 

За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, внаслідок ворожих обстрілів протягом доби госпіталізували 4 людини: 3 жінок в Чугуївському районі, 1 чоловіка в Харківському. Чоловік 58 років у м. Чугуїв внаслідок обстрілів окупантів загинув, постраждалий – громадянин рф. 

«На лінії зіткнення тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог спробував наступати в бік Байрак – Гусарівка. Наші захисники чинять спротив, бойові дії тривають. В районі Ізюма окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне. Отримали відсіч та відійшли з втратами», – написав він.

08:25

Російські війська використовують Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) в Енергодарі, щоб посилити страх ядерної катастрофи і знизити принизити бажання Заходу надавати військову підтримку Україні.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW), повідомляє Українська правда.

Аналітики припускають, що росіяни маніпулюють захопленою ЗАЕС і для залякувань, і для того, щоб Україні знизили поставки зброї. У матеріалі інституту йдеться також, що Кремль, ймовірно, продовжує намагатися посилити свої відносини з Тегераном, щоб отримати безпілотники для використання в Україні.

ISW зазначає, що останніми днями російські війська досягли обмежених успіхів навколо Бахмута і Авдіївки.

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Російські війська, ймовірно, використовують українську Запорізьку атомну електростанцію (АЕС) в Енергодарі, щоб зіграти на побоюваннях Заходу щодо ядерної катастрофи в Україні, намагаючись таким чином понизити бажання західних держав надавати військову підтримку українському контрнаступу.
  • Російські війська, ймовірно, підпалили тюремний комплекс, де утримували українських військовополонених в окупованій Донецькій області, але звинуватили Україну в нібито високоточному ударі з використанням західного військового обладнання, що, ймовірно, посилить нерішучість США щодо продовження надання Україні HIMARS.
  • Москва, ймовірно, продовжує намагатися посилити свої відносини з Тегераном, щоб забезпечити безпілотники для використання в Україні.
  • Окупанти здійснили обмежену наземну атаку на північний захід від Слов’янська та продовжили наступ на Бахмут з північного сходу, сходу та південного сходу.
  • Російські війська надають перевагу фронтальному наступу на Авдіївку і не змогли закріпитися в Пісках.
  • Повідомляється, що російські війська формують ударне угруповання для запобігання контрнаступу українських військ на півночі Херсонщини або контратаки проти них.
  • Російська окупаційна влада може дозволити як особисте, так і онлайн-голосування на майбутніх псевдореферендумах щодо приєднання окупованих українських територій до Росії, що дозволить Росії відвертіше фальсифікувати вибори.

08:12

У російських окупантів значні втрати, піхоту вони поповнюють жителями нещодавно окупованих міст.

Про це повідомив голова Лугансьої ОВА Сергій Гайдай.

Окупанти щодня намагаються покращити тактичне положення за рахунок потужної роботи артилерії та чисельних штурмових дій. Протягом минулої доби ворог випустив три ракети, п’ять разів застосував ствольну артилерію, ще п’ять – реактивну.

Атаки ворога підтримувалися мінометними та танковими обстрілами. В районах вісьмох населених пунктів росіяни бомбардували з повітря.

«Вони не рахують втрати, тому що переважно гинуть жителі окупованих територій. Росіянам вони не потрібні на майбутнє, бо вже вісім років населення «лнр» є тягарем для бюджету рф. На окупованих у 2014 році територіях вже мобілізували усіх, кого можна. Зараз забирають навіть незамінних шахтарів. Ейфорія «асвабаждения» швидко минула і у нещодавно захоплених містах та селах. Бо потрібно виправдовуватися на фронті. Страждають ті, хто не встиг евакуюватися в безпечні регіони України. Їх направляють у військкомати проти волі», – написав Сергій Гайдай.

За наявною інформацією, лише у Старобільську цього тижня вже відправили на фронт близько 80 чоловіків. Ними й поповнюється склад штурмових груп, які ЗСУ регулярно знешкоджують.

Так, 3 серпня окупанти вимушені були відступити зі значними втратами на 14 ділянках, де вони намагалися покращити тактичне положення.

08:07

Українські захисники знищили два ворожих склади боєприпасів на Херсонщині.

Про це повідомив глава Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Олександр Завітневич.

«Знищили 19 російських військових, мобільну станцію супутникового зв’язку, протитанковий ракетний комплекс, два автомобілі та польові склади в Чорнобаївці й Бериславі», – написав він.

08:05

За 3 серпня росіяни вбили 3 мирних жителів Донеччини: у Бахмуті, Мар'їнці та Шевченко. Ще 5 людей отримали поранення.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

07:53

російські військові обстріляли Нікополь та два райони Дніпропетровської області – Нікопольський та Криворізький. 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Нікополь обстріляли двічі. На житлові квартали прилетіли 60 снарядів з «Градів». Попередньо, люди не постраждали. 

«Один будинок знищено, майже 50 – пошкоджено, зачепило й зо три десятки господарських споруд. На двох приватних подвір’ях сталися займання. Полум’я рятувальники приборкали», – написав він.

Обстрілом понівечені будівлі та техніка трьох місцевих підприємств, а ще понад 100 сонячних панелей.  У місті перебито дві лінії електропередач. Без світла більш ніж 3 000 нікопольців. 

У Криворізькому районі ворог накрив «Ураганами» Карпівську та Широківську громади.  У Широкому є руйнування житла. Поранена 44-річна жінка. Їй надали допомогу – лікується удома. 

07:35

Оперативна інформація станом 06.00 щодо російського вторгнення від Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.
В частинах сил спеціальних операцій збройних сил республіки білорусь відзначено проведення перевірки бойової готовності.
 
На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної артилерії райони Медведівки Чернігівської області та Краснопілля і Миропілля Сумської області.
 
На Харківському напрямку противник здійснив вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Питомник, Цупівка. Здійснив спробу наступу у напрямку Байрак – Гусарівка, бойові дії тривають.
 
На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне. Отримали відсіч та відійшли.
 
На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам’янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників. Завдав авіаційного удару неподалік Спірного. Вів наступальний бій у напрямку Яремівка – Долина, успіху не мав, відійшов.
 
На Бахмутському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Яковлівка, Травневе, Кодема, Покровське, Роздолівка, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут та Соледар. Завдав авіаударів поблизу Яковлівки, Соледара та Кодеми.
 
Окупанти намагалися покращити тактичне положення на напрямках Стряпівка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яковлівка, Семигірʼя – Вершина. На всіх вказаних напрямках ворог успіху не мав та відійшов. Веде наступальні дії в напрямку Новолуганське – Кодема, бойові дії тривають.
 
На Авдіївському напрямку противник обстріляв райони Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів штурмові дії в напрямках Лозове – Піски та Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов.
 
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли із артилерії та танків біля Залізничного, Варварівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Новосілки, Гуляйпільського і Темирівки. Ворог завдав авіаудару неподалік Новополя. Тривають бойові дії в напрямку Олександрівка – Мар’їнка.
 
На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Миколаєва, Прибузького та ще 25 населених пунктів. Ворог продовжує ведення повітряної розвідки БпЛА.
 
В акваторії Чорного та Азовського морів в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування.
 
Російські окупанти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легке поранення. Аби потрапити назад, на територію рф, вдаються до самоскалічень та різноманітних симуляцій поганого здоров’я.
 
Наша винищувальна авіація продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна – небезуспішно надає вогневу підтримку підрозділам у визначених операційних районах.
 

07:21

російські військові обстріляли Немишлянський район Харкова.
 
Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.
 

«Знову неспокійна ніч у Харкові. Прильоти в Немишлянський район міста, в адміністративну будівлю», – написав він.

07:15

Близько четвертої ранку у Миколаєві прогриміли потужні вибухи. Під обстріли потрапили два райони міста.

Про це повідомив мер Олександр Сєнкевич. Є пошкодження житлових будинків в одному районі, а в іншому — пожежа.

07:12

Оперативне командування «Південь» підтвердило, що в Чорнобаївці знищили пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту рф.
 
Про це повідомляє оперативне командування «Південь».
 

«Ворог продовжує ведення бойових дій на займаному рубежі оборони. З метою недопущення наступу наших військ та відновлення втраченого положення нарощує склад угруповання на Криворізькому напрямку за рахунок перекидання підрозділів 35-ї армії Східного військового округу. Мобілізувавши сили до роти із застосуванням броньованої техніки, намагався вести штурмові дії за двома напрямками: Білогірка - Андріївка та Сухий Ставок - Біла Криниця. У спробі відновити втрачене положення успіху не мав, ретирувався», – йдеться у повідомленні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024