стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 3 серпня

03 Серпня 2022, 23:18
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 3 серпня 4792
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 3 серпня

Сто шістдесят першу добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

23:18

Головне зі звернення Президента:

Цими днями в нашому інформаційному просторі та в соцмережах дуже багато повідомлень про конфліктні ситуації та загрози, які є в інших географіях. Спочатку – Балкани, потім – Тайвань, тепер може бути Кавказ... Усі ці ситуації здаються різними, хоча їх об’єднує один чинник, а саме: глобальна архітектура безпеки не спрацювала. Якби спрацювала, не було б усієї цієї конфліктності.

Це те насправді, на що Україна звертає увагу не тільки 161 день від початку повномасштабної війни, а вже роками. З того часу, як Росія проігнорувала міжнародне право повністю, інтереси людяності як такої повністю.

2014-й рік став поворотним моментом. Тоді в цілком очевидних ситуаціях – із Кримом, з Донбасом, зі збитим малайзійським «Боїнгом» – Росія уникнула негайної та відчутної відповідальності, зберегла бізнесові та політичні звʼязки зі світом... І тепер багато хто у глобальних відносинах вірить, що і йому це вдасться.

Ось чому українці зараз роблять дуже важливу справу для всіх у світі. Наш народ об’єднав вільний світ не просто навколо своєї боротьби за свободу, а навколо розуміння, якою крихкою є наша свобода. Свобода кожного народу у Європі та в інших частинах світу.

Цю крихкість можна захистити лише спільними діями, і щоб це працювало в довгостроковій перспективі, має бути ефективна архітектура глобальної безпеки, яка гарантує, що жодна держава більше ніколи не зможе вдаватися до терору проти іншої держави. На системному рівні, на рівні глобальних інституцій саме для цього ми зараз працюємо – і Українська держава, і всі наші партнери.

Сьогодні поспілкувався зі студентською спільнотою Австралії. Понад 20 університетів, а також цікавість провідних медіа Австралії, політиків. Закликав усіх наших австралійських друзів допомагати нам в інформаційній війні та максимально поширювати правду про український захист і російський терор. 

Зустрівся сьогодні з міністром закордонних справ Естонії, який відвідав Україну. Подякував йому за те, що він розпочав візит із теми відновлення України. У Житомирській області в межах нашого плану швидкого відновлення – Fast Recovery рlan – почнеться будівництво першого дитячого садочка з пʼятнадцяти обʼєктів, які запропоновані естонському Уряду для допомоги у відбудові області. Це надзвичайно важливо саме зараз – коли переселенці повертаються додому.

Швейцарія сьогодні приєдналася до сьомого пакету санкцій Європейського Союзу – і я вдячний за це. Коли така країна не залишається нейтральною в захисті цінностей і людської моралі – це дуже вагомий сигнал для всього світу.

Зараз відчувається, що в Росії почали усвідомлювати неминучість визнання державою-терористом. Після всього, що наробила російська армія та нібито приватні російські військові компанії, жодна інша терористична організація світу не може претендувати на першість у терорі. Росія точно – номер один серед терористів. І це точно заслуговує на юридичні наслідки, зокрема у рішеннях Сполучених Штатів та інших світових суб'єктів. 

Саме через це з Москви пішла нова пропагандистська активність. Вони раптово вирішили визначити «азовців» терористами, хоча коли це робить держава-терорист, то це очевидно абсурдно. Вони активують різних емісарів із тезами про те, що держава-терорист нібито хоче переговорів... Якби Росія справді реально хотіла закінчення війни, вона б не стягувала зараз резерви на український південь і не плодила б на українській території масові могили убитих невинних людей. Ну і взагалі це просто огидно, коли колишні лідери вагомих держав із європейськими цінностями працюють на Росію, яка воює проти цих цінностей.

Підписав новий указ про нагородження наших воїнів. 194 учасники бойових дій відзначені державними нагородами. 28 із них – посмертно. Вічна пам’ять кожному, чиє життя забрали терористи! Слава всім, хто воює за Україну! Слава Україні!

18:43

На півдні України російські війська накопичують сили і планують дії для виходу на адміністративний кордон Херсонської області, – повідомляє ОК «Південь».

18:40

Українська розвідка повідомляє, що бойовики «Вагнера» для вбивства військовополонених в Оленівці на Донеччині замінували приміщення, де були українські бійці, і знищили їх, щоб приховати звірства своїх «допитів».

18:23

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення:

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. На останньому ворог обстріляв із ствольної артилерії райони населених пунктів Середина Буда, Рижівка та Журавка Сумської області.

На Харківському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Дуванка, Дементіївка, Золочів, Прудянка, Світличне, Питомник, Руська Лозова, Лісне, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Михайлівка, Коробочкине, Стара Гнилиця, Мосьпанове, Пришиб, Перемога, Українка, Рубіжне, Верхній Салтів, Старий Салтів, Молодова та Велика Бабка. Завдав авіаудару неподалік Прудянки. Вів повітряну розвідку БпЛА біля Петрівки, Федорівки та Дементіївки. Задіяв засоби радіоелектронної боротьби у районах Іванівки, Студенка, Василенкового та Гетьманівки.

На Слов’янському напрямку противник здійснював обстріли із артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Протопопівка, Велика Комишуваха, Мечебилове, Гусарівка, Чепіль, Норцівка, Долина, Мазанівка, Краснопілля. Новопавлівка, Довгеньке, Дібрівне, Бражківка, Вірнопілля, Червоне, Карнаухівка, Рідне, Адамівка, Богородичне та Маяк.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли біля Званівки, Стародубівки, Спірного, Сіверська, Верхньокам’янського, Пискунівки та Григорівки.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснювали обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Берестове, Соледар, Яковлівка, Зайцеве, Травневе, Кодема, Майорськ, Підгородне, Весела Долина, Покровське, Краснополівка, Білогорівка та Веселе. Також ворог завдав авіаційних ударів поблизу Бахмутського, Соледара, Берестового, Яковлівки та Клинового.

Російські загарбники вели штурмові дії в районі Берестового та в напрямках Володимирівка – Яковлівка, Покровське – Бахмут,  Володимирівка – Соледар, Відродження – Кодема, Відродження – Зайцеве, Семигір’я – Кодема та Доломітне – Семигір’я. Всі ворожі спроби штурму українські воїни відбили,   завдали окупантами втрат та відкинули назад.

На Авдіївському напрямку противник обстрілював із танків та артилерії райони Нью-Йорка, Красногорівки, Авдіївки, Пісків, Нетайлового та Кам’янки.

Ворог намагався вести наступ в напрямках Новоселівка Друга –Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Василівка – Красногорівка, Мінеральне – Авдіївка та на напрямку Донецьк – Піски, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Богоявленка, Шевченко, Володимирівка, Павлівка, Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка, Новопіль, Зелене Поле, Новосілка, Залізничне, Малі Щербаки, Кам’янське, Мала Токмачка, Лук’янівське, Нескучне, Полтавка, Могила Сторожова, Ольгівське, Новоандріївка, Новоданилівка, Червоне, Білогір’я та Времівка. Ворог завдав авіаударів біля Новосілки, Новополя і Полтавки. Всі намагання окупантів просунутися в напрямках Мар’їнки та Білогірки наші захисники звели нанівець.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із озброєння танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаїв, Прибузьке, Зоря, Луч, Посад-Покровське, Лимани, Лупареве, Партизанське, Кобзарці, Нова Зоря, Андріївка, Біла Криниця, Червоний Яр, Лепетиха, Галіцинове, Любомирівка та Червона Долина.

Завдав авіаційного удару біля урочища Андріївка.

Вів наступальний бій в напрямку Білогірки, успіху не мав, відійшов.

Ворог не припиняє ведення повітряної розвідки БпЛА.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України.

Окупанти деморалізовані тотальним спротивом українського народу. Російському командуванню все важче поповнювати підрозділи, що зазнають втрат у розв’язаній ним безглуздій війні.

Російська пропаганда продовжує брехати, вигадуючи неіснуючі перемоги та покриваючи злочини своєї армії та найманців.

17:25

Ворожий обстріл Криворізького району, який влаштували росіяни пообіді, забрав життя 70-річної жінки, – повідомляють у Дніпропетровській ОВА.

17:23

Близько двох тисяч об‘єктів інфраструктури Харківського району зруйновані або пошкоджені через російські обстріли. З них 1881 – житлові будинки. Дані не є остаточними, оскільки на території району тривають бойові дії, – зауважують у Харківській ОВА.

17:21

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали членів міжрегіональної агентурної мережі фсб рф, яка забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти по всій Україні.

Її керівником виявився житель Одеси. Він був завербований фсб рф і отримав псевдонім «Професор». 

На виконання завдань російської спецслужби він створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, залучивши до неї жителів інших регіонів.

Спецпризначенці СБУ затримали «Професора» на «гарячому» під час дорозвідки навколо Одеської військової адміністрації.

Ще один з агентів цієї мережі в Івано-Франківській області також уже затриманий. 

17:12

МАГАТЕ більше не контролює Запорізьку АЕС. Про це заявив генеральний директор Міжнародної агенції з атомної енергії Рафаель Гроссі.

15:57

Пообіді ворог двічі накрив касетними снарядами з «Ураганів» Криворізький район Дніпропетровщини, – повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко.

Пошкоджено кілька десятків приватних будинків. У лікарню з пораненнями потрапив 73-річний чоловік.

14:31

Російські військові почали використовувати окрему поромну переправу, щоб перевозити техніку через Дніпро поблизу окупованого — це зафіксував супутник Planet Labs, – пише Українська правда.

13:26

В Україну в рамках проєкту «Армія дронів» надійшли перший комплекс управління та чотири безпілотники Fly Eye, які вже сьогодні вирушать на передову, – повідомляє віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

13:23

СБУ затримала помічника чинного народного депутата, який хотів стати гауляйтером РФ у випадку окупації Черкаської області.

За даними Української правди, йдеться про помічника нардепа від колишньої ОПЗЖ Василя Німченка – Олександра Замирайла.

12:33

У ніч проти 3 серпня українські військові знищили два ворожі склади з боєприпасами на Херсонщині у районі Берислава та Чорнобаївки.
 
Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.
 

11:42

Херсонське видання «Мост» із посиланням на місцеві телеграм-канали повідомляє, що росіяни викрали (знамениту) баржу, на якій раніше перевозили кавуни до Києва. 

Про це повідомляє Бабель.

Найімовірніше, її перегнали до Антонівського мосту. Баржа належить компанії «Нібулон», її засновника Олексія Вадатурського росіяни вбили 31 липня. 

11:40

Уночі російська армія двічі обстріляла Миколаїв. 

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім уточнив, що окупанти пошкодили причал, підприємство, житлові будинки, гаражний кооператив, супермаркет, аптеку, а також кінно-спортивну школу, пише Бабель.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко показав наслідки удару. Він повідомив, що окупанти використали дві ракети ЗРК С-300. Одна влучила в супермаркет, інша — впала поруч. Попередньо, ніхто не загинув. 

10:31

Окупанти влучили у кінну базу в Миколаєві.

Про це повідомив голова ОВА Віталій Кім.

10:23

СБУ затримала російського агента, який збирав дані для коригування ракетних ударів по аеродромах Дніпропетровщини.

Агент фсб також приховано збирав розвіддані щодо функціонування об’єктів Придніпровської залізниці, місць дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ  і Тероборони. 

За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості зловмисник передавав представнику спецслужб рф через закриті канали зв’язку. У своїх «доповідях» він детально описував кожен об’єкт із прилеглою територією, вказував його координати з фото- і відеофіксацію.

Окупанти використовували цю інформацію для планування диверсій і масованих артобстрілів по  інфраструктурі.

За даними слідства, зрадником є працівник однієї з приватних охоронних фірм Дніпра. Після початку повномасштабної агресії рф він був завербований кадровим співробітником фсб, отримавши «пропозицію» про співпрацю через месенджер.

У затриманого виявили засоби зв’язку з доказами злочинних дій. Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді.

09:29

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 03.08 орієнтовно склали:

08:44

Близько 4 ранку російські окупанти завдали два удари по Харкову. Ракети запустили із Бєлгорода, попередньо – із ЗРК С-300. У Холодногірському районі ворожа ракета влучила у землю.

Про це повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ще одна російська ракета вдарила по території цивільного промислового об'єкта в Новобаварському районі. Пошкоджено будівлю. Попередньо – постраждалих немає.

Протягом минулої доби ворог обстрілював Богодухівський, Чугуївський, Харківський та Ізюмський райони області. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Внаслідок чергового обстрілу м. Чугуїв пошкоджені складські приміщення закладу освіти, сталася пожежа.

У Золочівській громаді – горів приватний будинок. Рятувальники ліквідували пожежу. 

«На лінії зіткнення тривають бойові дії. Наші захисники продовжують тримати позиції та завдавати ворогу втрат. На Харківському напрямку ворог здійснив спробу піти вперед в районі Кочубеївка – Дементіївка, але, отримавши відсіч, відступив з втратами»,– написав він.

08:06

За 2 серпня росіяни вбили 4 мирних жителів Донеччини — у Красногорівці. Ще 7 людей отримали поранення.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

07:58

Окупанти, які не в змозі подолати оборонні укріплення українських бійців, все частіше застосовують авіацію. 

Лише за 2 серпня ворожих авіаударів завдано поблизу вісьмох населених пунктах, що розташовані на адмінмежі Луганщини та Донеччини, пише голова ОВА Сергій Гайдай.

«Росіяни хочуть скувати дії ЗСУ, аби не допустити їх перекидання на інші загрозливі напрямки. Тому проводять чисельні атаки одночасно з різних сторін. Упродовж останньої доби відбито дев’ять спроб штурму окупантів, які на зазначених ділянках вимушені були відійти», – написав він.

07:56

Окупанти все частіше застосовують авіацію, в Сєвєродонецьку падають аварійні багатоповерхівки. Основні зусилля окупанти зосереджують на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Ті, хто залишився, живуть у вцілілих квартирах, дехто – в під’їздах та підвалах. Але там вкрай небезпечно. Якщо багатоповерхівка зазнала пошкоджень, вона у будь-яку мить може впасти. Як от нещодавно це сталося із будинком по вулиці Партизанська в Сєвєродонецьку. Аварійна будівля впала посеред дня. Поряд проходили люди. Чи знаходився хтось усередині – достеменно невідомо. В той час, поки росіяни продовжують знімати пропагандистські сюжети про «щасливе життя» жителів Луганщини, останні гинуть під уламками необстежених багатоповерхівок», – написав він.

Тим часом на лінії фронту росіяни продовжують обстрілювати населені пункти, які тримають оборону. Шість разів ворогом використані реактивні системи залпового вогню. Упродовж дня неодноразово застосовувалися міномети. 

07:52

Аналітики Інституту вивчення війни назвали чотири області в росії, в яких формують добровольчі батальйони для війни в Україні – Новосибірська, Саратовська, Ульяновська і Курганська.

Про це пише Українська правда.

Ймовірно, російські війська вирішили атакувати Авдіївку фронтально з окупованої території Донецької області, а не чекати, поки українські війська відступлять з оборонних позицій.

Інститут припускає, що, судячи із заяв і занепокоєння російського Міноборони, удари українців з HIMARS «деморалізують російських військовослужбовців».

Також, посилаючись на зібрані дані, ISW повідомляє, що Україна не володіє достовірними даними щодо загиблих і поранених під час вибуху в колонії Оленівки на окупованій Донеччині. Також аналітики інституту із посиланням на непідтверджені повідомлення припускають, що Іран міг відправити першу партію БПЛА до Росії для польових випробувань.

Ключові висновки експертів ISW:

  • Іран, можливо, відправив першу партію безпілотників до росії та направив пілотів і обслуговуючий персонал для навчання на російському Су-35, потенційно припускаючи, що Іран може спробувати використати нещодавні авіаційні угоди для сприяння придбанню російської бойової техніки – літаків.
  • Російські війська вели безуспішні наступальні дії на північний схід і північний захід від міста Харкова.
  • Окупанти здійснили обмежені наземні атаки на північний захід від Слов’янська та на схід від Сіверська.
  • Ворожі війська досягли незначних успіхів на південний схід від Бахмута та продовжили наступальні операції на північний схід і південний схід від Бахмута.
  • Російські війська поступово наступали навколо Авдіївки та продовжують спроби просування на південний захід від Авдіївки.
  • Російські війська розпочали два штурми на півночі Херсонської області та продовжують передислокацію військ на південну вісь.
  • Російська Федерація формує нові добровольчі батальйони в Новосибірській, Саратовській, Ульяновській і Курганській областях, а також змінюють терміни виплати грошової компенсації.
  • Українське цивільне населення продовжує чинити опір російській окупації актами громадянської непокори та партизанським саботажем, оскільки Кремль розглядає довгострокові методи контролю населення в окупованій Україні.

07:46

Ракетно-артилерійські підрозділи української армії вдарили по Чорнобаївці, де розташований пункт базування окупаційних військ.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Розпочав створення ударного угруповання на Криворізькому напрямку. Цілком імовірна і підготовка ворожого контрнаступу із подальшими планами виходу на адміністративний кордон Херсонської області», – йдеться в повідомленні.

07:42

Вночі російська армія завдавала ударів по Криворізькому району. 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Ворог вгатив з артилерії по двох громадах – Зеленодольській та Апостолівській.  У Апостолівській без жертв та руйнувань. У Зеленодольській поцілили прямо по селу Велика Костромка. Там зачепило дитячий садок та церкву. Пошкоджена лінія електропередач. Село без світла. Працюють аварійні бригади. 

Люди не постраждали. У інших районах області на цю хвилину спокійно. 

07:33

Оперативна інформація станом 06:00 щодо російського вторгнення від Генштабу ЗСУ.

Противник продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.
 
На Волинському та Поліському напрямках проведено тренування зі зв’язку генерального штабу збройних сил республіки білорусь. Окупанти продовжують використовувати територію республіки білорусь для перекидання диверсійно-розвідувальних груп на територію України.
 
На Сіверському напрямку противник здійснював обстріли позицій наших військ зі ствольної артилерії. Веде повітряну розвідку в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Відзначається робота ворожих засобів радіоелектронної боротьби.
 
На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення наступу підрозділів Сил оборони.
 
На Харківському напрямку обстрілював райони населених пунктів Харків, Прудянка, Питомник, Руські Тишки, Нова Миколаївка, Рубіжне, Піщане, Борщова, Замулівка, Леб’яже, Коробочкине, Базаліївка та Басове.
Окупанти здійснили висування в напрямку Кочубеївка – Дементіївка, отримали відсіч та відійшли.
 
На Слов’янському напрямку обстріли із ствольної та реактивної артилерії зафіксовано біля Нової Дмитрівки, Богородичного, Чепіля, Карнаухівки, Довгенького, Барвінкового, Шнурків, Гусарівки та Дмитрівки.
Силами розвідувальної групи ворог намагався вести розвідку південніше Мазанівки, окупантів виявлено та знешкоджено.
 
На Донеччині ворог основні зусилля зосереджує на Бахмутському напрямку. На напрямку Сіверська противник здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії, а також танків біля Сіверська, Серебрянки та Григорівки. Вів повітряну розвідку БпЛА неподалік Никифорівки та Тетянівки.
 
На Бахмутському напрямку, з метою витіснення наших підрозділів із зайнятих рубежів, вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кодема, Семигір’я, Травневе, Виїмка, Берестове, Бахмутське та Опитне. Завдав авіаударів поблизу Семигір’я та Білогорівки.Противник вів наступ в районі західної околиці Берестового, успіху не мав, відійшов. Така ж ситуація на напрямках Володимирівка – Яковлівка та Семигір’я – Кодема.
 
На напрямках Володимирівка – Соледар та Покровське – Бахмут бойові дії тривають.
 
На напрямках Відродження – Кодема та Доломітне – Семигір’я українські воїни завдали потужного вогневого ураження та змусили окупантів відійти.
 
На Авдіївському напрямку ворог обстрілював район Авдіївки. Намагався покращити тактичне положення, безуспішно, з втратами відійшов.
 
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли зафіксовано неподалік Костянтинівки, Новосілки, Великої Новосілки, Чарівного, Малої Токмачки, Новополя, Юрківки та Гуляйполя.
 
Через низький рівень укомплектованості особовим складом танкового полку резерву, техніка військової частини, що була переміщена на Запорізький напрямок наприкінці травня поточного року, передана для доукомплектування танкових батальйонів, що входять до складу 58 загальновійськової армії Південного військового округу.
Для протидії технічним засобам розвідки противник розгортає засоби радіоелектронної боротьби.
 
На Південнобузькому напрямку ворог з метою сковування дій наших військ обстрілює позиції із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкине, Тополине, Князівка, Велика Костромка, Апостолове, Степова Долина, Посад Покровське, Новогригорівка, Лупареве, Лимани, Кобзарці, Широке, Квітневе та Білогірка. Задіяв авіацію для удару по району урочища Плотницьке.
 
Для уточнення положення наших військ, корегування вогню та контролю проведення маскування своїх підрозділів веде повітряну розвідку.
 
Продовжує вживати заходів із забезпечення захисту мостових переправ через річку Дніпро. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».
 
Авіаційне угруповання противника веде систематичні бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань. Зусилля зосереджує на ураженні військових об’єктів на Донецькому напрямку. У зв’язку з поганими погодними умовами інтенсивність польотів авіації знижена.
 
Українські ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань по опорних пунктах, скупченнях живої сили і базах логістичного забезпечення ворога.

07:18

Потужні вибухи пролунали в Миколаєві близько п’ятої ранку. 

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

«Є прильоти. В одному з районів міста виникла пожежа, в іншому – зруйнований супермаркет», – написав він.

Працюють рятувальні служби.

07:06

Близько 4-ї години ранку в Харкові пролунали два вибухи.
 
Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.
 

«О 03:55 та о 03:56 Харків почув два вибухи. В одному випадку приліт у Холодногірському районі міста», – написав мер.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024