стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 26 липня

26 Липня 2022, 23:59
Ситуація в Україні 4194
Ситуація в Україні

Сто п'ятдесят третю добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

23:59

Звернення Володимира Зеленського за підсумками 153-го дня війни.

23:58

Поблизу Херсона Антонівський міст, як переправа з лівого на правий берег, припинив своє існування близько 22:45. Про це повідомляють херсонці, пише військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

Чекаємо на офіційне підтвердження.

23:00

Про сильні вибухи в Херсоні повідомляють ЗМІ.

Чекаємо офіційного підтвердження.

21:50

Про ситуацію на Сумщині станом на 21:30 26 липня повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Есманська громада: після опів на шосту вечора було 12 мінометних прильотів.

Краснопільська громада: з шостої вечора почалися обстріли різних територій громади. Всього було 17 приходів з міномету і 12 з «Граду».

Середино-Будська громада: опівдні був один прильот з міномету по території одного з сел громади. А о сімнадцятій вечора почався мінометний вогонь, 14 прильотів. Внаслідок цього обстрілу пошкоджені вікна в будинках, паркани, лінія електропередач та трансформатор. А також розбиті будівлі однієї з баз відпочинку. Поранена 65-ти річна жінка – сторож бази.

21:31

Під уламками зруйнованого російськими окупантами будинку культури в Чугуєві загинули троє людей, тіла двох з них вже знайшли, пошуки третьої будуть продовжені в середу.

 

«Сьогодні, 26 липня, під час пошукових робіт рятувальники витягли тіла двох загиблих: чоловіка та жінки... 27 липня роботи з пошуку ще однієї людини буде продовжено», – повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

21:02

За добу російські окупанти декілька разів обстріляли Дніпропетровську область, в результаті сталася пожежа та були пошкодженні електричні мережі.

Про це повідомляє на Telegram-каналі очільник Дніпропетровської обласної ради.

Російські військові декілька разів обстрілювали Криворізький район, з «Ураганів» вдарили по Новосеменівці, що в Апостолівській громаді. Внаслідок цього пошкодили електромережу. Також окупанти обстріляли територію поряд з Кошовим у Широківській громаді.

«Зі ствольної артилерії обстріляли територію Великої Костромки. Також пошкоджено електромережі та сталася пожежа – зайнялася суха трава на площі 2 гектари», – йдеться у повідомленні.

 

Очільник обласної ради повідомив, що в інших громадах прильотів ворожих снарядів зафіксовано не було, проте нагадав про дотримання правил безпеки та заявив, що ситуація навколо Дніпропетровської області залишається напруженою.

20:40

В окупованому Лисичанську 12 окупантів загинули прямо в казармі після того, як туди влучив снаряд українських військових.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«ЗСУ накрили казарми окупантів у Лисичанську, влаштувавши їм «БУМ вечірку»», — написав він у своєму телеграм-каналі.

Голова ОВА підкреслив, що інформацію про розташування окупантів їм надали.

19:40

Українські військові збили російський ударний безпілотний літальний апарат «Ланцет», який намагався атакувати радіолокаційну станцію в Миколаївській області.

Про це повідомляє фейсбук-сторінці командування Повітряних сил ЗСУ.

«Максимальна швидкість дрона-камікадзе становить 110 км/год під час горизонтального польоту та 300 км/год під час атаки цілі. Дальність дії – 40 км», – йдеться в повідомленні.

Безпілотник збили військовослужбовці повітряного командування «Південь».

19:36

На Херсонщині російські загарбники споруджують понтонну переправу через річку Інгулець.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська ОВА.

«російські окупанти зводять понтонну переправу через річку Інгулець поблизу села Дар'ївка на Херсонщині», – йдеться у повідомленні.

Сам міст поруч нещодавно був пошкоджений завдяки роботі ЗСУ. Також загарбники розглядають можливість створення понтона біля Антонівського мосту.

18:43

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення:

На Волинському та Поліському напрямках продовжується дія обмеження на відвідування цивільним населенням лісів у прикордонних з Україною районах республіки білорусь. Відзначається ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня в прикордонних районах Волинської області.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Зноб-Новгородське, Хрінівка, Сеньківка та низки інших. Вів повітряну розвідку біля Зноб-Новгородського. 

На Харківському напрямку ворог стріляв із ствольної та реактивної артилерії зокрема неподалік Борщоваої Соснівки, Петрівки, Рубіжного, Мосьпанового, Чугуєва, Світличного та Слатиного. Завдав авіаударів біля Залимана, Мосьпанового та Явірського. Силами розвідувальної групи намагався розкрити побудову оборони наших військ в районі населеного пункту Чепіль. Окупантів знешкоджено.

На Слов’янському напрямку противник обстріляв із ствольної, реактивної артилерії та танків райони Норцівки, Долини, Грушувахи, Краснопілля, Мазанівки та інших населених пунктів. Намагався просунутися неподалік Богородичного, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Райгородка, Закітного, Серебрянки, Верхньокам’янського, Виїмки, Переїзного та Білогорівки. Ворог завдав авіаудару біля Григорівки. 

Безуспішно намагався розвідати позиції Сил оборони в районі Верхньокам’янського. 

Спробу окупантів покращити тактичне положення в районі Івано-Дар’ївки українські воїни успішно відбили та змусили ворога тікати.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв військову та цивільну інфраструктуру в районах Берестового, Соледара, Покровського, Веселої Долини, Вершини, Кодеми, Майорська і Торецька. Цінічно завдав авіаційних ударів безпосередньо по населених пунктах Покровське та Новолуганське. 

Ворожі спроби штурмів в районах Берестового, Соледара та Семигір’я наші захисники успішно відбили. Тривають бої зі штурмовою групою в районі Покровського.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Веселе, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Павлівка, Шевченко, Велика Новосілка, Новопіль, Малинівка, Новоселівка, Новоандріївка, Малі Щербаки та низки інших.

Завдав авіаудару біля Малинівки. Також окупанти вели штурмові дії в районах сіл Павлівка та Благодатне. Отримали відсіч  та, з втратами, відійшли.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник продовжує зосереджувати на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших підрозділів. Ворог активно веде повітряну розвідку БпЛА та здійснює обстріли вздовж лінії зіткнення.

 

У противника фіксується системна проблема з поповненням особовим складом – російська федерація вже намагається набрати найманців з числа громадян країн Центральної Азії, представників віддалених регіонів та ув’язнених злочинців.

17:52

Злочинний дует з Білої Церкви нелегально переправив за кордон понад 100 військовозобов’язаних чоловіків. Зловмисники штампували підроблені медичні довідки охочим уникнути мобілізації та втекти за кордон.

За попередніми даними за два місяці лиходії зробили майже 200 підроблених документів. Вартість таких «послуг» коливалася від 25 до 32 тисяч гривень.

Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

17:40

З-під завалів будинку культури в Чугуєві рятувальники вилучили тіло 36-річного чоловіка. Станом на зараз внаслідок вчорашнього обстрілу окупантів загинули дві людини, – повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

15:26

З акваторії Чорного моря росіяни завдали по Одещині ударів з літаків Су-30 та Су-35 ракетами Х-59, а близько 05:00 одразу десять дальніх бомбардувальників завдали ще вісім ударів ракетами Х-22, – повідомляє подробиці ворожого ранкового обстрілу речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

15:24

Окупанти хочуть перейменувати Маріуполь на Жданов. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

14:45

СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Донецькій залізниці.

Зловмисники збирали розвіддані щодо позицій українських військ, а також коригували артилерійські обстріли об’єктів критичної інфраструктури.

Співробітники СБУ викрили на співпраці з ворогом керівницю однієї з місцевих станцій Укрзалізниці. Перебуваючи на посаді, вона «зливала» агресорам закриту інформацію щодо переміщення Сил оборони України на території області.

Іншого російського агента контррозвідники Служби безпеки затримали у Бахмуті. Зрадник передавав агресорам інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ у прифронтовому районі.

13:42

Частину з 18 ракет, випущених російськими військами по півдню України вранці, вдалось збити, решта – пошкодили підприємство, об'єкт інфраструктури та міст у Миколаївській області, – повідомляє голова ОВА Віталій Кім.

 

12:39

Під завалами зруйнованого ракетним ударом Будинку культури у Чугуєві знайшли тіло загиблої жінки.

Пошуки ще двох людей продовжуються, чотирьох врятували вчора.

11:06

26 липня Україна повернула тіла 25 військових, повідомили в Мінреінтеграції.

10:56

Наслідки ранкового ракетного удару військових РФ по приватному сектору в Одеському районі. Одна людина отримала поранення.

10:55

Вночі спалахнула нафтобаза в тимчасово окупованому Донецьку.

Станом на ранок вівторка пожежа триває.

10:23

 Фонд «Повернись живим» купив для ЗСУ Bayraktar TB2.

10:07

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу ‒ близько 39870 (+170) осіб ліквідовано ,
  • танків ‒ 1737 (+7) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3959 (+9) од,
  • артилерійських систем – 880 (+4) од,
  • РСЗВ ‒ 258 (+1) од,
  • засоби ППО ‒ 117 (+1) од,
  • літаків – 222 од,
  • гелікоптерів – 189 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 722 (+3),
  • крилаті ракети  ‒ 174 (+0),
  • кораблі /катери ‒15 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн ‒ 2835 (+3) од,
  • спеціальна техніка ‒ 75 (+2).

10:05

У русні проблеми з ремонтом бойових машин

Про це свідчать дані ISW. Експерти кажуть, що 300 пошкоджених танків, бронетранспортерів і допоміжних вантажівок чекають на ремонт поблизу Барвінок Бєлгородської області.

7:42

Ракетні удари по Одещині та Миколаївщині. Є руйнування та постраждалі.

На Одещині є влучання в приватні будівлі. На місцях працюють  рятувальники. Попередньо постраждалих нема.

На Миколаївщині  атаковано портову інфраструктуру.

Водночас по Миколаївському району нанесено удар і ЗРК С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини.

Є влучання в авторинок, інші відкриті території передмістя. Інформація по масштабах руйнувань та постраждалих уточнюється.

7:39

Окупанти близько 5 години ранку завдали ударів по цивільній інфраструктурі Харкова Слобідського району.

Унаслідок обстрілу горів дах будівлі автосалону. Ще кілька снарядів влучили по відкритих територіях.

За передніми даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, постраждалих немає.

У той же час окупанти знову наснесли удари по Чугуєву. Є влучання по критичній інфраструктурі.

Рятувальники продовжують розбирати наслідки вчорашніх руйнувань будинку культури, де в підвалі ще залишилися люди.

По області протягом доби окупанти нанесли удари по Циркунівській громаді, постраждав житловий будинок.

У Балаклійській громаді внаслідок обстрілів росіян також пошкоджений об‘єкт цивільної інфраструктури.

Наші захисники тримають позиції. Попри те, що росіяни «поливають» наши захисників артилерійським вогнем, ми даємо відсіч на всіх напрямках. В тому числі і стратегічному - Ізюмському.

Харківські військові завдали російській армії значних втрат на напрямку Цупівка — Дементіївка.

7:15

ЗСУ завдали удару по управлінню десантно-штурмової бригади росіян, знищили 48 окупантів.

Оперативне командування Південь повідомляє, що за добу українські військові на південному напрямку завдали сім ударів по супротивнику і знищили:

  • 48 рашистів;
  • 4 танки Т-72;
  • 152-міліметрову гармату-гаубицю;
  • самохідну артилерійську установку;
  • 3 одиниці броньованої техніки;
  • 3 одиниці автомобільної техніки.

7:00

Оперативна інформація станом на 06.00 26.07.2022 щодо російського вторгнення

На Волинському та Поліському напрямках, в збройних силах республіки білорусь, було проведено тренування зі зв’язку пунктів управління. З території цєї країни відзначалося ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня у напрямках на міста Луцьк та Ковель Волинської області. Зберігаєтьсяся загроза ракетно-авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки білорусь.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Хрінівки Чернігівської області та Товстодубового Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування наших військ.

На Харківському напрямку здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Борщова, Питомник, Соснівка, Руські Тишки, Петрівка, Дементіївка, Рубіжне, Дуванка, Мосьпанове, Руська Лозова, Чугуїв, Клугино-Башкирівка, Світличне, Пришиб та Слатине.  Завдав авіаударів біля Залимана та Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку противник обстріляв райони Норцівки, Богородичного, Долини, Чепіля, Грушувахи та Великої Комишувахи.

На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на спробах покращити тактичне положення та створенні умов для наступу на міста Сіверськ і Соледар. Ворожі підрозділи поповнюють запаси боєприпасів та паливно-мастильних речовин.

На Краматорському напрямку обстріли із ствольної та реактивної артилерії зафіксовано неподалік Кривої Луки, Закітного, Дронівки, Григорівки, Верхньокам’янського, Званівки, Спірного та Переїзного. Ворог завдав авіаударів біля Спірного та Серебрянки. Ворожі штурмові дії в районах Спірного та Національного природного парку “Святі Гори” наші воїни успішно відбили та відкинули противника назад.

На Бахмутському напрямку ворог здійснює артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Покровське, Костянтинівка, Весела Долина, Зайцеве, Вершина, Семигір’я, Кодема, Травневе, Майорськ та Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів біля Соледара, Веселої Долини та території Вуглегірської ТЕС.

Штурмові дії в районах населених пунктів Берестове та Семигір’я завершились для ворога втратами та відступом. Але підрозділи противника намагаються вести наступ у напрямку Покровського, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Обстріли зафіксовано зокрема біля Авдіївки, Зеленого Поля, Оріхова, Щербаків та Кам’янського.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжує оборонятися, зосереджує зусилля на недопущені просування наших військ. Здійснював обстріли із артилерії та танків по лінії зіткнення. Також завдав авіаударів біля Великого Артакового, Калуги та Ольгиного. Вів повітряну розвідку БпЛА.

В акваторії Чорного моря поза пунктами базування перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

Наші літаки та гелікоптери продовжують завдавати авіаційних ударів по скупченнях живої сили та військової техніки противника на визначених напрямках. Окупанти і далі зазнають значних втрат у боях із українськими воїнами.

00:21

Окупанти переїхали військовим КамАЗом легковик із родиною неподалік Мелітополя. Серед загиблих – двоє дітей

Про злочин загарбників розповів мелітопольський мер Іван Федоров:

 Сьогодні на трасі між Мелітополем та Бердянськом російський військовий КамАЗ переїхав легкову машину, в якій їхала сім’я. Дорослі та двоє дітей – 4-річна дівчинка та 12-річний хлопчик – загинули на місці…

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром