стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 24 липня

24 Липня 2022, 21:21
Війна 4789
Війна

Сто п'ятдесят першу добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

20:21

Реальної підготовки окупантів до "референдуму" на Херсонщині немає. У них спостерігається певна паніка, – Сергій Хлань

Звісно ж вони і далі поширюють пропаганду серед місцевих про "руській мір" та "расєя тут навсєгда", однак реальну підготовку до референдума призупинили.
20:00

Січеславські десантники збили російський штурмовик Су-25

Сьогодні підрозділ протиповітряної оборони 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ДШВ ЗС України з ПЗРК "Ігла" збив російський штурмовик Су-25 “Грач”.

Служба зв‘язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

19: 32

Лавров заявив, що країна-окупант допоможе народу України позбутися "антинародного та антиісторичного режиму".

«Нам шкода український народ, який заслуговує на краще. Нам шкода українську історію, яка руйнується у нас на очах, і нам шкода тих, що піддалися державній пропаганді київського режиму, націленої на те, щоб Україна стала вічним ворогом Росії. Російський та український народ продовжать жити разом», – заявив глава МЗС РФ

19:05

Україна почала підготовку трьох портів під Одесою для вивезення зерна

Адміністрація морських портів (АМПУ) повідомила, що розпочала підготовку морських портів «Одеса», «Південний» і «Чорноморськ» до відновлення їх роботи. У портах формуватимуть каравани для заходу й виходу суден із зерном.

18:46

Оперативна інформація станом на 18.00 24.07.2022 щодо російського вторгнення

Триває сто п’ятдесят перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Ворог обстріляв райони сіл Гай Чернігівської області та Гудове, Білопілля і Старі Вирки Сумської області. 

На Харківському напрямку противник здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Рубіжне, Циркуни, Базаліївка, Слатине, Дергачі, Черкаські Тишки, Благодатне, Уди, Пришиб та Питомник. Завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова та Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли біля Великої Комишувахи, Грушувахи, Краснопілля, Вірнопілля, Долини, Червоної Поляни, Карнаухівки та Дібровного. Штурмовими діями окупанти спробували встановити контроль над населеним пунктом Богородичне. І знову, вже традиційно, без жодного успіху.

На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Крива Лука, Сіверськ, Григорівка, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка та Спірне. Українські воїни вже вкотре відбили штурми ворога в напрямках Верхньокам’янка – Верхньокам’янське та Білогорівка – Верхньокам’янське. Окупанти, з втратами, відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв наші війська близ Берестового, Білогорівки, Нової Кам’янки, Покровського, Бахмута, Веселої Долини, Зайцевого, Травневого та Нью-Йорка. Окрім того, завдав авіаудару неподалік Бахмута.

Значними втратами та відступом завершились для ворога недолугі спроби покращити тактичне положення в напрямках Володимирівка – Бахмутське та Доломітне – Новолуганське. Ворог втрачає особовий склад, але вперто продовжує спроби встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Бойові дії тривають. Також тривають жорсткі бої у напрямку Роти – Семигір’я.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають систематичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Павлівка, Залізничне, Чарівне, Новоандріївка та Степногірськ. На окремих ділянках російські окупанти ще й ведуть повітряну розвідку БпЛА.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Ворожі обстріли зафіксовано біля Осокорівки, Трудолюбівки, Первомайського, Явкиного, Новогригорівки, Кавказа, Новомиколаївки, Котляревого, Поляни, Таврійського та Миколаєва. Українські захисники теж в боргу не залишаються. 

Поза пунктами базування ворог утримує три носії високоточної зброї. Закликаємо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Окупанти завдали авіаудару біля Андріївки. Після цього намагалися просунутися у напрямках Сухий Ставок – Андріївка та Брускінське – Білогірка. Але наші воїни не дали ворогу жодних шансів на успіх. Противник зазнав втрат та хаотично відступив.

18:25

Ситуація на українсько-білоруському кордоні протягом тижня суттєвих змін не зазнала. Ознак формування наступальних угрупувань супротивника не виявлено, інформує 100 окрема бригада тероборони.

Особовий склад 100-ї бригади територіальної оборони у взаємодії з іншими складовими сил оборони краю надійно контролює ситуацію у зоні своєї відповідальності вздовж кордону із рб.

Зберігається загроза завдання авіаційних та ракетних ударів військами рф з території рб по об’єктах на території України.

Цього тижня на бригаду відбулась інформаційна атака з боку мо рф, речник якого оголосив нас «розформованими», «роззброєними» та «взятими під варту».

На тлі недолугих і абсолютно брехливих заяв ворога підрозділи бригади із особливим завзяттям продовжують відточувати свою бойову готовність, гартувати морально-психологічний дух, нарощувати інженерні загородження та зміцнювати фортифікаційні споруди.

Командування бригади вкотре закликає волинян не розповсюджувати фейки і довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

18:06

Україна готує порти Одеса, Чорноморськ та Південний до відновлення роботи. Там формуватимуть каравани для суден із зерном.

Про це повідомили в Адміністрації морських портів.

17:13

В Херсоні окупаційна влада змушує підприємців пройти так звану процедуру перереєстрації, для якої потрібно отримати російський паспорт.

Про це інформує Херсонська обласна державна адміністрація у Facebook.

«У Херсоні окупаційна влада змушує підприємців пройти так звану процедуру перереєстрації та працювати за російським законодавством, сплачуючи податки окупантам. Для того, аби «зареєструватися», треба отримати російський паспорт», – йдеться у дописі.

16:55

Щонайменше 18 медичних працівників загинули, ще понад 50 медпрацівників були поранені за 5 місяців повномасштабної війни Росії проти України. 

Такі цифри повідомляє Міністерство охорони здоров'я України

З 24 лютого країна-терорист вбила щонайменше 18 медичних працівників, ще понад 50 зазнали поранень. Не підлягають відновленню 123 об’єкти системи охорони здоров’я, 746 – потребують відновлення.

16:25

В ніч на 24 липня українські військові знищили російську батарею ЗРК С-300, розташовану на тимчасово окупованій частині Херсонщини.

Про це повідомляє пресцентр ОК Південь.

За даними оперативного командування, ракетно-артилерійські підрозділи знищили батарею ЗРК С-300 в районі Зеленотропинського в ході виконання вогневих завдань.

Зазначається, що це – «відповідь» за нічний обстріл окупантами Миколаєва.

15:50

Громадянин Польщі Томаш Валєнтек, який воював в Інтернаціональному легіоні оборони України, загинув кілька днів тому на Донбасі.

Інформацію про його смерть підтвердили в організації змішаних бойових мистецтв MMA Polska, пише Європейська правда

15:10

 ГУР Міноборони України заявляє, що російські окупанти готують фейкове «розслідування» про події в Маріупольському драмтеатрі, щоб покласти відповідальність за злочин на українців. 

14:05

Російські військові під час ранкового обстрілу Миколаєва, попередньо, влучили у приватне складське приміщення та територію кількох приватних підприємств, повідомив  мер міста Олександр Сєнкевич.

Унаслідок неї зруйновані будівлі підприємств, на одному виникла пожежа. Про постраждалих інформації немає.

13:40

Російські окупанти намагаються якнайшвидше відновити пошкоджені мости в Херсонській області, щоб постачати техніку та боєприпаси на лінію фронту.

Про це повідомляє перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський

13:32

У Збройних силах України служать понад 38 тисяч жінок, 7 тис. з них пішли у армію після початку повномасштабної війни.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на Другому саміті перших леді та джентльменів, який відбувся в Києві.

«Також є цивільні жінки, які у ЗСУ працюють. Тобто, загалом у ЗСУ – понад 50 тисяч жінок. За цифрами Україна має один з найбільших показників кількості жінок у Збройних Силах серед країн-членів НАТО», – каже вона.

12:17

На аеродромі окупованого Мелітополя лунали вибухи, а в Мелітопольському районі пошкоджено залізницю, якою росіяни возять військових і техніку — мер міста Іван Федоров.

11:29

ЗСУ вразили ще один міст через Дніпро на Херсонщині - міст через шлюз Каховської ГЕС.

10:23

Близько 9:00, 24 липня, російських окупаційних військ завдали ракетного удару по Хмельницькій області з акваторії Чорного моря. 

Про це інформує ПК «Захід».

Три крилаті ракети морського базування типу «Калібр» були збиті силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Захід».

10:20

Російські окупанти вранці зруйнували ще дві школи на Донеччині — у Костянтинівці і Бахмуті. Крім того, у Новодмитрівці від ворожого вогню постраждав дитячий садок.

09:11

На території області чути звуки вибухів. Спрацювали системи ППО. Залишайтеся в укриттях. Деталі згодом.

Повідомляє голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

09:08

У Хмельницькій області під час тривоги чутно вибухи!

08:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 24.07 орієнтовно склали

07:41

За добу, 23 липня, авіація Збройних сил України на півдні завдала шість ударів по скупченнях живої сили та техніки окупантів. 

Також бійцям вдалося знищити опорний пункт та ліквідувати 54 росіян.

07:33

Оперативна інформація станом на 06:00 24.07.2022 щодо російського вторгнення

Розпочалася сто п’ятдесят перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.
На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати визначені завдання з посилення охорони в прикордонних районах Брестської та Гомельської областей.
На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли у районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Гудове, Яструбине, Білопілля і Грабовське на Сумщині. Крім того, періодично веде повітряну розвідку позицій сил оборони в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.
На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Питомник, Петрівка, Новомиколаївка, Старий Салтів, Благодатне, Прудянка, Лісне, Леб’яже, Коробочкине, Дергачі, Перемога та інших.
На Слов’янському напрямку противник обстріляв із артилерії, зокрема, райони Чепіля, Богородичного та Адамівки.
На Краматорському напрямку обстріли зафіксовано біля Стародубівки, Дронівки, Пискунівки, Сіверська, Спірного та Івано-Дар’ївки. Також окупанти задіяли БпЛА.
На Бахмутському напрямку ворог веде бойові дії з метою створення умов для проведення наступу на Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Зайцеве, Вершина, Берестове, Шуми, Бахмут, Нью-Йорк, Бахмутське, Покровське, Новолуганське, Веселе та інших. Задіяв штурмову та армійську авіацію.
З різних напрямків ворог вів штурмові дії з метою встановлення контролю над територією Вуглегірської ТЕС. Українські воїни знову відкинули окупантів назад.
На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках фіксуються систематичні обстріли в районах населених пунктів Золота Нива, Вугледар, Веселе, Авдіївка, Красногорівка та багатьох інших. Ворожий БпЛА діяв біля Малої Токмачки та Новодарівки. На окремих ділянках окупанти намагаються удосконалити інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій.
На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні займаних позицій. Обстрілював цивільну та військову інфраструктуру біля Червоної Долини, Киселівки, Тернівки, Добрянки, Олександрівки, Кобзарців, Лепетихи та інших.
Наші ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи на визначених напрямках продовжують бити по опорних пунктах, місцях зосередження та складах противника.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024