стрічка

7 правил простої підтримки ладу в будинку

20 Липня 2022, 11:00
Затишок в домі Реклама 465
Затишок в домі

Щоб оселя якщо не сяяла чистотою, то хоча б віддалено натякала на затишок і лад, важливо дотримуватись кількох простих правил, наведених нижче. Водночас зовсім не потрібно бути гуру у сфері прибирання, годинами пихкати над миттям і поліруванням поверхонь, щоби пишатися своєю оселею.

1. Регулярно робіть ревізію шафи

Без жалю розлучайтеся з речами та взуттям, які не одягали більше року. Не слід зберігати на полицях і вішалках одяг «про всяк випадок», «на схуднення», або з надією на повернення моди минулих років. Подумайте, можливо у вашому оточенні є люди, які дійсно потребують — віддайте речі їм. 

2. Усьому своє місце

Пам’ятайте це золоте правило завжди. Щось взяли — кладіть на місце. Ні покинутим серед кімнати сумкам, пляшкам та тарілкам, одягу, спідній білизні. Будь-яка річ у будинку має мати своє місце. Якщо ввести це у звичку, житлова кімната виглядатиме затишнішою.

3. Ліжко — в порядку

Встали вранці з ліжка, заправляйте його. Пам’ятайте, що постіль займає центральне місце в спальні й одразу створює відчуття недбалості та захаращеності, якщо не застелена. Ритуал, який відбувається щоранку, неймовірно дисциплінує та допомагає підтримувати лад у спальні.

4. Правило 5 хвилин

Якщо будь-яка справа може бути виконана протягом 5 хвилин, зробіть її зараз. Підніміть упущену річ, поставте взуття на полицю, змахніть пил з робочого столу і приберіть з нього чашку. Це ж стосується прибирання посуду зі столу після сніданку, обіду або вечері. Правило 5 хвилин значно заощадить вам сили на наступному генеральному прибиранні.

5. Не упускайте з уваги прання

Тут взагалі немає ніяких складнощів, якщо використовувати хорошу побутову техніку. Треба лише купити пральну машину у Вінниці з необхідною кількістю програм та зручних опцій і насолоджуватися результатом.

Порада: не накопичуйте велику кількість брудної білизни або хоча б заведіть для неї окремий кошик, який приховає від сторонніх очей речі, що зібралися.

6. Гарячі зони будинку

Звертайте увагу на так звані гарячі зони, де найчастіше накопичується мотлох з речей та посуду. До таких належать робочий стіл, диван, ліжко, кухонні та обідні поверхні. Щоб розібрати там завали, потрібно не більше 15 хвилин на кожну. Регулярність таких дій забезпечує чистоту в будинку, а потім полегшує генеральне прибирання.

7. Використовуйте правильну побутову хімію

Під час прибирання застосовуйте засоби для чищення скла та дзеркал, поліролі хорошого перевіреного виробника. Вони запобігають повторному осіданню пилу та бруду, а значить поверхні довше залишаються чистими.

Для миття посуду в посудомийній машині застосовуйте спеціальні таблетки, які не залишають розводів. Економія тут недоречна, інакше доведеться заново перемивати скло, фарфор та кераміку.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024