стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 20 липня

20 Липня 2022, 23:30
Хроніки війни 3602
Хроніки війни

Сто сорок сьому добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

23:30

В окупованосу Херсоні і Скадовську та Харкові очевидці повідомляють про вибухи. Про це інформує «Суспільне».

У Харкові вибухи чули у Немишлянському та Салтівському районах. У місті на той момент тривала повітряна тривога.

22:30

Станом на 22 годину очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив про нові обстріли громад на території області.

Близько 21 години по території Білопільської громади росіяни випустили 10 ракет. У той же час був обстріл із «Градів» по території громади.

У Новослобідській громаді надвечір росіяни відкрили вогонь із реактивних систем залпового вогню – зафіксовано 10 прильотів.

 

22:20

Експорт зерна з території України відбуватиметься через три порти — «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ». Про це повідомив нардеп,  член української делегації на переговорах з Росією Рустем Умєров.

«Експорт відбуватиметься через три порти: "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ", але в майбутньому, сподіваємося, можемо і розширити їх. Всі рекомендації морських сил, збройних сил повинні бути дотримані. Є безпечні коридори, маршрути, які ми розробили спільно з військовими, і по цих маршрутах будуть проходити всі цивільні судна. Ми будемо продавати зерно всім. І всі судна, які вільно можуть дотримуватися цих рекомендацій, можуть заходити до нас», — розповів Умєров.

21:19

У лікарнях Вінниці досі перебуває 55 поранених, які постраждали внаслідок російського ракетного удару 14 липня. Як повідомляє представниця Вінницької обласної військової адміністрації Тетяна Бондаренко, восьмеро пацієнтів у важкому стані.

18:19

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення:

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в діяльності противника не відзначається. Ворог здійснив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Волфине, Павлівка та Уланове Сумської області. 

На Харківському напрямку зафіксовано обстріли зокрема поблизу Старого Салтова, Петрівки, Руських Тишків, Печенігів, Циркунів, Питомника, Дементіївки та Коробочкиного. Противник завдав авіаударів неподалік Мосьпанового та Ртищівки. Безуспішно намагався просунутися в напрямку селища Питомник.

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Долина, Богородичне, Костянтинівка, Гусарівка, Велика Комишуваха, Покровське та інших. Українські воїни знову успішно відбили штурмові дії ворога в районі Богородичного.

На Краматорському напрямку ворог обстрілював із артилерії райони Краматорська, Серебрянки, Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки. Завдав ракетно-авіаційних ударів поблизу Краматорська та Слов’янська.

Штурмові дії в районах Григорівки та Спірного закінчились для ворога втратами та відступом.

На Бахмутському напрямку бойовими діями ворог намагається створити сприятливі умови для встановлення контролю над містом Бахмут та територією Вуглегірської ТЕС. Здійснював обстріли в районах населених пунктів Берестове, Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Весела Долина, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк та інших. Завдав авіаційних ударів по Покровському. Веде штурмові дії у районі Берестового та на підступах до Вуглегірської ТЕС, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжує систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Володимирівка, Павлівка, Пречистівка, Велика Новосілка, Зелене Поле, Новоукраїнка, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Преображенка, Залізничне, Кам’янське. Авіаудари зафіксовано біля Авдіївки, Кам’янського та Новоандріївки.

Чергову розвідку боєм в районі Новоселівка Другої окупанти знову провалили, зазнали втрат та відійшли. Така ж участь у ворожих підрозділів, що наступали у напрямку Микільського та Новомихайлівки. 

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ вглиб тимчасово зайнятої ним території. Веде інтенсивну розвідку БпЛА. Вів систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Велике Артакове, Лозове, Широке, Квітневе, Любомирівка, Березнегувате, Котляреве, Степова Долина, Нова Зоря, Лупареве та низки інших. Завдав ракетно-авіаційних ударів біля Мурахівки та Новогригорівки.

Українські захисники завдають ворогу втрат на всіх напрямках де тривають активні бойові дії. Успішно продовжує бойову роботу наша артилерія.

18:17

російські окупанти порушують всі норми і вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС – вони планують зберігати зброю та вибухівку прямо в машинних залах енергоблоків Запорізької атомної електростанції, – повідомляють у НАЕК «Енергоатом».

17:37

Батьки російських окупантів радять синам ламати собі руки і ноги. Усе це – щоб їх відправили з війни в Україні на лікування у госпіталь. 

Про це свідчить нова телефонна розмова російських загарбників, яку перехопила СБУ.

«Я решил! Сейчас в четыре сменюсь, и как-то по лестнице ногу сломаю. Не могу я, пап, меня трясет уже. Трясет страшно, пипец. Не могу я, нах*й, здесь находиться уже», – панічно розповідає окупант, який дислокується на Харківщині.

Батько зрадів перспективі повернення сина, але коли той згодом передзвонив і сказав, що не зміг собі нічого зламати, дав цінну пораду. 

«У нас, в молодости, косили пацаны: обматываешь полотенцем или тряпкой какой-нибудь руку, мочишь её, подходишь к какому-нибудь углу и об угол прям рукой бьешь. И не так больно, и кость ломается», – ділиться «мудрістю» батько. 

16:54

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили польовий артилерійський склад у районі Дослідного у Херсонській області. Також війська РФ на південному фронті втратили 11 військовослужбовців та гаубицю «Мста-Б» з тягачем, – повідомляє оперативне командування «Південь».

15:33

Внаслідок артобстрілу Золочівської громади на Харківщині загинув чоловік, двоє жінок поранені. Троє людей поранені у Дергачах. У Мосьпановому Малинівської громади внаслідок обстрілів зруйновані магазини, школа, будинок культури, сільрада, – повідомляє Суспільне.

14:50

СБУ викрила чиновника-колаборанта, який допоміг рф перекинути бронетехніку з Криму до Херсонщини.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії заступника директора Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської облдержадміністрації.

Чиновник добровільно погодився співпрацювати з ворогом. За це агресори призначили його керівником так званого «государствєнного унітарного прєдпріятія Херсонская желєзная дорога».

Крім того, у Луганській області спецслужба викрила чотирьох колишніх представників партії регіонів, які добровільно погодились увійти до керівного складу окупаційної адміністрації так званого «Старобільського району лнр».

13:23

Поліція зафіксувала 26 влучень російських снарядів у житлові масиви на Донеччині, – повідомляють у поліції.

Окупанти обстріляли мирне населення ракетами та артилерією. Розбито 56 цивільних об’єктів в 15 населених пунктах. Є вбиті та поранені. 

 

12:37

В окупаційній адміністрації Херсонської області повідомили, що вранці українські війська знову вдарили по Антонівському мосту біля Херсону — рух мостом тимчасово обмежили. Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський уточнив, що підрив мосту може відрізати російським окупантам шляхи для відступу.

12:09

Збройні сили України знищили надсучасну радіолокаційну станцію росіян "Подлет" у селищі Лазурне Херсонської області.

Повідомляється, що РЛС росіян знищили більш ніж за 100 км від позицій, які зараз займають ЗСУ

11:47

Унаслідок ранкових обстрілів Харкова із реактивних систем залпового вогню загинули 3 людей, з них 13-річний хлопчик. 15-річна сестра загиблого отримала поранення. Госпіталізована також 72-річна жінка.

Люди перебували біля зупинки громадського транспорту. Окупанти знову вдарили по мирному населенню.

10:44

У Білому домі мають дані, що російські окупанти готуються до анексії територій України, які вони захопили після 24 лютого. Про це заявив координатор Ради з національної безпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі. Він зазначив, що влада РФ хоче повторити ті ж схеми з псевдореферендумами, які вона використовувала в 2014 році.

9:57

Внаслідок обстрілу Харкова вранці 20 липня на Салтівці є загиблі, повідомляє кореспондент Суспільного. Троє з них загинули на зупинці

9:12

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  •  особового складу – близько 38750 (+200) осіб ліквідовано,
  •  танків ‒ 1700 (+9) од,
  •  бойових броньованих машин ‒ 3905 (+13) од,
  •  артилерійських систем – 856 (+5) од,
  •  РСЗВ – 250 (+2)  од,
  •  засоби ППО – 113 (+0) од,
  •  літаків – 221 (+1) од,
  •  гелікоптерів – 188 (+0) од,
  •  БПЛА оперативно-тактичного рівня – 703 (+10),
  •  крилаті ракети – 167 (+0),
  •  кораблі /катери – 15 (+0) од,
  •  автомобільної техніки та автоцистерн – 2775 (+8) од,
  •  
  •  спеціальна техніка – 70 (+0).

9:02

У Харкові пролунав вибух

9:00

Уночі військові РФ обстріляли Одещину з літаків Су-35: одна з ракет, імовірно Х-59, знищена силами ППО, друга влучила в покинуту складську будівлю. Загиблих серед людей немає;

8:50

Авіація ЗСУ завдала ударів по скупченню техніки військ РФ на Херсонщині. Також українські військові уразили командні пункти, станції управління та бази логістичного забезпечення;

8:47

Після 22:00 19 липня ворог декілька разів із РСЗВ «Град» бив по Білогорівці, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

8:37

Контроль над переправами через Дніпро, ймовірно, стане ключовим фактором у результаті бойових дій у Херсонській області — британська розвідка.

Зазначається, що 19 липня влада окупованого Росією Херсона повідомила, що українські сили завдали удару по Антонівському мосту через Дніпро

7:22

Уночі окупаційні війська росії обстріляли з «Градів» житловий сектор Нікопольського району на Дніпропетровщині.

Попередньо, двоє людей загинули, дев’ятеро — поранені. Шестеро постраждалих у лікарні, серед них четверо дітей. Найменшому пораненому усього три роки.

Обстріл вщент зруйнував три приватні будинки, ще з десяток — пошкоджені.

7:00

Оперативна інформація станом на 06.00 20.07.2022 щодо російського вторгнення

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в діяльності противника не відзначається. Ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони Миколаївки Чернігівської області та Волфиного, Яструбиного і Павлівки Сумської області.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження в районах населених пунктів Мосьпанове, Петрівка, Руські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївка, Коробочкине та Прудянка.

На Слов’янському напрямку обстріли з танків та артилерії зафіксовано поблизу Долини, Краснопілля, Костянтинівки, Чепіля, Гусарівки та Адамівки.

На Донецькому напрямку агресор обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Краматорськ, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Івано-Дар’ївка. Завдав авіаційного удару неподалік Верхньокам’янського. Веде штурмові дії в напрямку Івано-Дар’ївки, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку окупанти ведуть бойові дії з метою створення умов для проведення наступу на місто Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Здійснювали обстріли із ствольної та реактивної артилерії і танків в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Покровське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Кодема. Противник завдав авіаударів по Берестовому, Яковлівці, Бахмуту, Вершині, Нью-Йорку та Покровському.

Тривають бойові дії у напрямках населених пунктів Берестове, Вершина і Новолуганське.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначено обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Вугледар, Новопіль, Полтавка, Гуляйполе, Кам’янське та низки інших. Противник завдав авіаудару біля Авдіївки.

Провів розвідку боєм в районі Новоселівки Другої та наступ у напрямку Микільського, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку ворог підтримує високу інтенсивність ведення розвідки безпілотними літальними апаратами. В акваторії Чорного моря поза пунктами базування перебувають три носії крилатих ракет “Калібр”. Тривають обопільні обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків вздовж всієї лінії зіткнення. Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів в районі Мурахівки. В підрозділах противника відзначається нестача боєприпасів, продуктів харчування та води.

За наявною інформацією, командування північного флоту російської федерації проводить профілактичні заходи у зв’язку з дуже низьким рівнем військової дисципліни у підрозділах, що залучалися та плануються до залучення у бойових діях на території України. Процвітає пияцтво та непокора наказам командирів.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне виконання вогневих завдань по командних пунктах і базах логістичного забезпечення ворога.

1:37

Сім вибухів пролунали після оголошення повітряної тривоги у Харківській області. Попередньо, усі влучання — поза межами Харкова

1:11

Українські військові повністю ліквідували групу ПВК Вагнера

Воїни 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського повністю ліквідували групу ПВК Вагнера (Ліга).

На нашивках деяких російських окупантів були написи Наш бізнес смерть, і бізнес йде добре.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром