стрічка

Мережа Район.in.ua запускає Клуб читачів

19 Липня 2022, 17:00
Колектив Районів 3903
Колектив Районів

Мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запускає Клуб читачів Району. Його головною перевагою буде можливість відімкнути рекламу на сайтах за щомісячний внесок на рахунок редакції. Половину від отриманої суми журналісти віддаватимуть на потреби Збройних сил України.

Для читачів доступні два типи підписки: «Підтримую РАЙОН, бо люблю!» за 50 гривень та «Підтримую РАЙОН, бо люблю, але можу більше!» за 250 гривень на місяць.

Учасники Клубу читачів Району отримують можливість:

  • читати матеріали на сайтах без реклами;
  • відвідувати цікаві офлайн та онлайн події, які організовуватиме редакція;
  • пропонувати ідеї для матеріалів;
  • отримувати листи від редакції про найголовніше;
  • отримувати подарунки від редакції.

У Район.in.ua читачів запрошують ПІДПИСАТИСЯ

«Зараз головне завдання тилу – відновлювати економіку, а медіабізнес така ж складова економіки, як і будь яка інша галузь. Тому редакції мають дбати про монетизацію. Успішні  практики незалежних медіа здебільшого будуються саме на читацькому фінансуванні. Адже у всьому світі локальні видання служать громаді, а громада їх підтримує. Ми експериментуємо з різними молелями, уже випробували краудфандинг, донати, а наступний експеримент –запуск Клубу читачів, що грунтується на регулярних внесках від аудиторії. Сподіваємося, що фундаторам сподається», – каже керівниця інноваційних проєктів CID Media Group Наталія Пахайчук.

У Району за сім років роботи склалася міцна читацька спільнота, яка підтримує ініціативи команди, в тому числі  фінансово. Вже  двічі читачі підтримали проєкти видання та зібрали гроші на Спільнокошті на роботу сайтів Район.Історія та Район.Культура.

«Ми давно планували створити Клуб. Коли вже все було готове до запуску, росія розпочала повномасштабну війну. Тому запуск відклали. Але ми вирішили більше не чекати. Водночас, ми вважаємо нашим обов'язком підтримувати ЗСУ, тому 50% від читацького фінансування ми скеруємо на медичне забезпечення воїнів. Так, ми разом з нашими читачами наближатимемо перемогу», – каже директорка інформаційного агентства «Район.ін.юа» Наталя Голодюк.

Видання мережі Район.in.ua мають свої читацькі спільноти у фейсбуці. Новинами із життя редакції діляться у групі Друзі Району. Також діє закрита група для тих, хто вже фінансував видання – Клуб Фундаторів Району та спільнота для тих, хто любить подорожувати – Волинська експедиція.

Приєднуйтеся до Клубу читачів Району!

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром