стрічка

Що каже Білоруська пропаганда про війну в Україні

17 Липня 2022, 12:00
Пропаганда від Білорусі 3969
Пропаганда від Білорусі

На державних телеканалах вийшов сюжет, присвячений військовій аналітиці з війни в Україні. Так, жорстку критику зазнав український військовий аналітик Олег Жданов. Мовляв, виступає практично цілодобово скрізь та все коментує.

Про це пише телеграм-канал «Беларускі Гаюн»

Особливий акцент зробили на коментарі експерта військової ситуації у Білорусі. Так, у сюжеті показали фрагмент відео, де Жданов констатує, що ЗС РБ “проводять часткову передислокацію військ, переміщення колон, але це не колони з ударними військами. Це … машини зв'язку, тентовані машини (швидше за все, з особовим складом)”. І як висновок у сюжеті показаний фрагмент відео, де Жданов заявляє, що “ситуація з нашої (української) сторони повністю контрольована”. 

Здавалося б, яка за словами Жданова крамола? Констатація факту, не більше. Білоруська армія посилює охорону державного кордону на ротаційній основі, підрозділи періодично змінюють один одного та переміщуються. Аж ні, пропагандист ставить у пік Жданову слова "тентовані машини пересуваються". Так, бувають вантажівки з тентом, бувають без тенту. За тентом не можна розглянути, що саме перевозиться у кузові. Таким чином, констатація фактів викликає обурення у пропагандистів.

До речі, Олег Жданов похвалив білоруські ТГ-канали за інформацію про переміщення білоруських військ. Тому наступними "під роздачу" потрапили ТГ-канали. У яких же смертних гріхах їх викрили?

  • над Україною збили білоруський дрон-камікадзе “Чекан”. За словами пропагандиста, це твердження було побудовано на схожості камер збитого апарату та дрону "Чекан". Не стверджуватимемо, який там був дрон насправді. Але незрозуміло, чому пропагандисти так схвилювалися? Адже за день можна чути заяви, що “Білорусь – найближчий союзник Росії”. І хіба не могли б по-братерськи продати таких дронів росіянам? Питання риторичне.

  •  користувачі соцмереж зняли відео, як у Ліді (там розміщується 116 штурмова авіабаза та 206 центр підготовки льотного складу ВПС РБ) прямо над дахами будинків летить навчально-бойовий літак Л-39. Пропагандист сказав, що "відео, природно, суперечить інформації". Та й взагалі, як розуміти фразу "відео суперечить інформації"? Який конкретно інформації суперечить – невідомо. Але визнати факт низьких польотів, заспокоїти мешканців, пообіцяти не літати низько над містом – ні. Це все фейк. Напевно літак намалювали, звук наклали на гроші західних спецслужб. Все для дискредитації білоруської армії.

  • на території України затримали білоруського прикордонника. Держприкордонкомітет Білорусі інформацію одразу ж спростував. Зазначимо, що раніше Держприкордонкомітет багато чого несумісного із реальністю спростовував та заявляв. А систематична брехня та брехня має накопичувальний характер, що впливає на відсутність довіри до держорганів у Білорусі.

Читайте також: У прикордонних районах Білорусі анонсують пересування військової техніки

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024