стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 15 липня

15 Липня 2022, 16:16
Реакція світу на війну росії проти України 2059
Реакція світу на війну росії проти України

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

16:16

 Німеччина передала 80 позашляховиків на потреби ЗСУ. Про це повідомили у посольстві ФРН в Україні. 

15:34

«Дві агресивні нації»: 15 липня в американському Юджині стартує чемпіонат світу з легкої атлетики. Спортсменів з росії та білорусі відсторонили від змагань через війну в Україні. На пресконференції перед стартом турніру голова World Athletics Себастьян Коу пояснив, чому представникам країн-агресорок було заборонено брати участь у світовій першості. 

«Це було зроблено з дуже чіткої точки зору, і йшлося про чесну конкуренцію. Було б немислимо провести тут чемпіонат світу зі спортсменами з Білорусі та Росії, двох агресивних націй, які вторглися до незалежної держави». 

15:07

 У КНДР заявили, що Україна заперечила їхній суверенітет і звинуватили Україну в приєднанні до «незаконної ворожої політики США», – Reuters. Також у КНДР заявили, що Україна допомагала США обмежити північнокорейську програму озброєнь.

 

14:17

«Світ має допомогти Україні захиститися». Пані посол США Бріджит Брінк порівняла російські удари по Україні зі злочинами нацистів у Бабиному Яру:

«Мої відвідини Бабиного Яру стали чітким нагадуванням про звірства нацистів, скоєних проти євреїв та інших, які російські ракети знову зробили дуже реальними, завдаючи ударів і вбиваючи невинних. Ми ніколи не повинні про це забувати і маємо допомогти Україні захиститися від цих звірств», – наголосила вона.

Бріджит Брінк
Бріджит Брінк

 

12:24

У Білорусі одного з учасників рейкової війни звинуватили у теракті. Відомо, що у березні рейковий партизан Сергій Глебко підпалив на коліях два поліна, аби зупинити воєнні ешелони. Тепер йому загрожує до 15 років позбавлення волі, – пише Білоруський Гаюн.

12:02

У Франції День взяття Бастилії святкували з українським акцентом:

11:57

Німеччина не пом'якшуватиме санкції проти росії, – запевняє глава МЗС Анналена Бербок.

10:06

США зняли обмеження на експорт добрив з Росії. Цього вимагав Кремль для розблокування українських портів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024