стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 14 липня

14 Липня 2022, 21:45
Реакція світу на війну росії проти України 14 липня 1765
Реакція світу на війну росії проти України 14 липня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

21:45

США послабили санкції проти росії. У Мінфіні США заявили, що дозволяють транзакції з російською стороною, пов'язані з добривами, продовольством, посівними матеріалами, ліками та медобладнанням, повідомляє НВ.

18:47

Командуванню Державного прикордонного комітету білорусі керівництво країни надало негласну вказівку не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою

Влада білорусі сподівається частково зменшити дефіцит надходжень до бюджету країни саме завдяки максимальному стимулюванню контрабанди. В першу чергу – тютюнових виробів місцевих виробників, – інформує Головне управління розвідки Міноборони України.

18:30

ЄС готує угоду про імпорт газу з Азербайджану, – повідомляє Reuters.

16:05

Сейм Латвії заборонив постачання газу з рф з 1 січня 2023 року, – пише Delfi.

15:35

Велика Британія оголосила про виділення 2,5 мільйона фунтів стерлінгів Україні для розслідування воєнних злочинів російських солдатів, – пише Sky News.

08:41

Наразі виглядає, що санкції не обмежать імпорт російського газу, оскільки надто багато країн-членів не можуть досить швидко пристосуватися до змін.
 
Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.
 

За словами Фіали, санкції, підготовку яких завершує виконавча влада ЄС, мають заборонити імпорт золота, розширити список товарів подвійного призначення, заборонених для експорту до росії, та персональні санкції.

Європейська комісія мала б представити пакет вже найближчими днями, і держави-члени можуть схвалити його відразу після цього, сказав чеський прем’єр.

«Що безперечно проблематично, то це включити енергоносії у санкції, оскільки потрібно дотримуватися правила, що санкції повинні мати більший вплив на росію, ніж на країни, які вводять санкції», – зазначив він.

На включення у санкції ембарго на газ немає жодних шансів, зазначив Фіала.

«Я думаю, що його там бути не повинно, тому що низка країн залежить від російського газу», – сказав він.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024