стрічка

У Рівному переселенців частково виселятимуть з гуртожитків

14 Липня 2022, 20:59
У Рівному переселенців частково виселятимуть з гуртожитків 1726
У Рівному переселенців частково виселятимуть з гуртожитків

У рівненських  телеграм-каналах поширили повідомлення про те, що деяких вимушено переселених осіб, які переїхали до Рівного з зони бойових дій, виселятимуть з гуртожитків.

Журналісти фактчекерського проєкту «Брехунець» перевірили це повідомлення та з'ясували, що воно – ПРАВДИВЕ.

ПРАВДА

11 липня у деяких телеграм-чатах з'явилося повідомлення, що міський голова Рівного Олександр Третяк вирішив виселяти з гуртожитків переселенців. Частині із них, які покинули домівки через бойові дії, доведеться покинути гуртожитки Рівного, в яких вони зараз живуть.

«Розпочали збір інформації про тих, хто живе у наших гуртожитках. Серед них є багато з територій, куди вже відносно безпечно повертатися: Київщина, Чернігівщина чекають своїх жителів, аби відновлювати економіку та своїй території. Натомість люди продовжують жити тут, сподіваючись лише на державні виплати та міжнародну допомогу. Так, багато з них не мають куди повертатися, адже втратили житло. Але ця інформація також потребує перевірки. Бо ж часто стає лише способом спекуляцій», – зазначив Третяк.

І це – ПРАВДА.

Шостого липня міський голова Рівного провів нараду із комендантами та представниками гуртожитків Рівного, в яких розселяли ВПО. До перевірки інформації про переселенців і боротьби з порушниками правил нормального життя, залучатимуть правоохоронців, військкомати. Задля того, аби спільно навести порядок у головах переселенців, адже потрібно цінувати доброту, але не зловживати нею.

Також Олександр Третяк розповів на своїй сторінці у Facebook, що окрім питань поведінкових потрібно думати і про перспективу – початок навчального року потребує вивільнення гуртожитків для студентів. Саме тому у Рівному вимушені проводити фільтрацію серед ВПО, які зараз там мешкають.

«Ми розуміємо, що частина цих людей залишиться у гуртожитках, якщо там будуть вільні місця, частина буде розселена у модульне містечко, до будівництва якого зараз рухаємось, частину обласна військова адміністрація обіцяла допомогти переселити в інші населені пункти. Але частині все ж доведеться повернутися додому, аби там працювати, наповнювати місцеві бюджети, а не проїдати наш», - висловився мер.

І додав, що кожен має працювати на перемогу. Бо зустрічають переселенців з щирим серцем і того ж чекають взамін. Бо ніколи не було і не буде східної України чи західної. Є схід та захід великої та єдиної держави Україна.

ВИСНОВОК

Інформація, оприлюднена в телеграм-каналах – правдива.

Переселенцям, які залишили домівки через бойові дії, доведеться покинути гуртожитки Рівного, в яких вони зараз живуть. Серед них є багато з територій, куди вже відносно безпечно повертатися: Київщина, Чернігівщина.

А ще початок навчального року потребує вивільнення гуртожитків для студентів. А тих, кому немає куди повертатися, розселять у модульне містечко, певну кількість людей обласна військова адміністрація обіцяла допомогти переселити в інші населені пункти. Хтось з-поміж ВПО, можливо, залишиться у гуртожитках, за умови наявності вільних місць.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024