стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 10 липня

10 Липня 2022, 20:18
Реакція світу на війну росії проти України 10 липня 1877
Реакція світу на війну росії проти України 10 липня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

20:18

Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек розповів, що у наступному навчальному році в польських школах очікують ще 200 тисяч українських дітей.

Про це він говорив у програмі Польського радіо, пише «Європейська правда».

Чарнек сказав, що в наступному навчальному році в польських школах може з’явитися більше дітей з України.

17:15

Президент США Джо Байден наступного тижня вирушить у турне країнами Близького Сходу.

Серед основних цілей американського лідера — пошук радянських озброєнь для України. Про це повідомляє видання The New York Times.

16:50

Уряд ФРН блокує виділення Україні фінансової допомоги на 9 млрд євро, яку раніше сама ж Німеччина підтримала на саміті ЄС наприкінці червня.

Про це повідомляє видання Corriere della Sera. За інформацією газети, виділення коштів не схвалює міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, який проти надання допомоги Україні шляхом загального європейського боргу, як це вже було під час пандемії.

 

Наразі німецький міністр лише схвалив перший транш у розмірі 1 млрд, кошти від якого мають бути виплачені Україні до кінця липня.

6:21

У Нью-Йорку відбулася акція «Війна не закінчилася» – сотні активістів із синьо-жовтими прапорами пройшли центром найбільшого міста США.

За словами одного з організаторів, Артура Згурова, мета акції – нагадати громадськості, що війна в Україні триває, росія продовжує бомбити міста вбивати українців.

5:20

Делегація ЮНЕСКО вперше відвідала Офіс Кримської платформи. Під час першого візиту делегації місії ЮНЕСКО до Офісу Кримської платформи основною темою обговорення стала ситуація на тимчасово окупованому півострові.

4:58

Уряд Канади ухвалив повернути ФРН відремонтовану турбіну для використання в газопроводі Nord Stream, видавши відповідне розпорядження, яке робить виняток із санкцій для цієї операції.

1:45

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Джолі оголосила про намір запровадити додаткові санкції проти росії, які охоплять видобувну, хімічну та інші галузі промисловості.оголосила про намір запровадити додаткові санкції проти росії, які охоплять видобувну, хімічну та інші галузі промисловості.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024