стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 9 липня

09 Липня 2022, 21:45
Реакція світу на війну росії проти України 9 липня 1872
Реакція світу на війну росії проти України 9 липня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

21:45

Євросоюз збудує у Брюсселі безпечний бункер вартістю 8 мільйонів євро, щоб лідери могли обговорювати секретну інформацію і їх не підслухали російські чи інші шпигуни.

Про це пише EUobserver з посиланням на документи щодо проєкту.

За проєктом у бункері зможуть розміститися близько 100 осіб — до 34 керівників та 34 їх протоколістів, а також протокольний, технічний та обслуговуючий персонал.

20:40

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ваном Ї та закликав його виступити проти російської війни в Україні, пропонуючи кроки щодо співпраці.

Про це пише The New York Times.

Зустріч відбулася на індонезійському острові Балі через день після саміту міністрів закордонних прав G20 і тривала понад п'ять годин.

17:27

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Головою Сенату Французької Республіки Жераром Ларше та делегацією верхньої палати французького парламенту, що перебуває з візитом у нашій країні.

Про це президент повідомив у своєму телеграм-каналі.

«Україна цінує увагу та підтримку з боку французьких сенаторів. Радий зустрітися з Головою Сенату Франції Жераром Ларше та делегацією верхньої палати французького парламенту. Вдячний за підтримку Францією українського суверенітету й територіальної цілісності, а також за важливу допомогу нашій армії та людям у цей складний час», – зазначив Володимир Зеленський.

16:18

Міністр оборони Британії Бен Воллес 9 липня заявив, що вирішив не брати участі у виборах нового лідера Консервативної партії після відставки Бориса Джонсона.

Як повідомляє «Європейська правда», про це Воллес написав у Twitter.

«Після ретельного обмірковування та обговорення з колегами й родиною я вирішив не брати участь у боротьбі за лідерство Консервативної партії. Я дуже вдячний усім моїм колегам у парламенті та членам ширшого кола, які пообіцяли підтримку», – зазначив він.

Воллес додав, що йому було «нелегко зробити вибір», але він зосередиться на роботі в міністерстві оборони «та забезпеченні безпеки цієї чудової країни».

12:45

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес зустрівся з українськими військовими, які приїхали для проходження кількатижневих навчань до Англії. Звертаючись до українців, Воллес зазначив, що «ця нова амбітна програма навчань є наступним етапом підтримки Великою Британією Збройних Сил України в їхній боротьбі з російською агресією», – пише ЄП.

Участь у програмі з британського боку беруть понад тисяча військовослужбовців. Навчання відбуваються на полігонах міністерства оборони Британії на північному заході, південному заході та південному сході країни.

09:35

США вперше відправлять до України високоточні снаряди калібру 155 мм. У межах нового пакету військової допомоги Україна отримає тисячу високоточних снарядів. Про це повідомляє ЄП.

07:50

Польща має намір до 15 липня завершити будівництво стіни на кордоні з білоруссю протяжністю майже 300 км. Будівельникам залишилося прокласти 7 кілометрів загородження. Про це повідомляє Укрінформ.

02:00

Президент Сполучених Штатів підписав наказ про виділення нового пакету допомоги для України на 400 мільйонів доларів

У документі йдеться, що Байден делегує повноваження Державному секретарю про передачу допомоги на 400 мільйонів доларів США для України «на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту і підготовку». Про це інформує УП.

00:40

Заступник голови місії США при ОБСЄ Кортні Остріан повідомила, що США виявили не менше 18 фільтраційних таборів, через які проходять українці, яких депортують до росії. Як цитує Остріан  The New York Times, імовірно рф збудувала ці табори ще до того, як її сили вторглися в Україну.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024