стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 8 липня

08 Липня 2022, 23:40
Реакція світу на війну росії проти України 8 липня 2479
Реакція світу на війну росії проти України 8 липня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:44

Секретар Ватикану з міжнародних відносин із державами Річард Пол Галлахер не виключив, що Папа Римський Франциск у серпні може приїхати в Україну, але це залежатиме передусім від стану здоров’я понтифіка.

23:38

Війна проти України спричинила глобальну продовольчу кризу, в результаті якої понад 323 млн людей по всьому світу опинилися перед реальною продовольчою небезпекою, а ще близько 1,2 млрд відчувають скруту через високі ціни на продовольство, енергію та зниження доходів.

«Агресивна війна проти України драматично посилила продовольчу кризу. Усього за два роки кількість людей, які перебувають під серйозною продовольчою небезпекою, подвоїлася — зі 135 мільйонів до пандемії COVID-19 до 276 мільйонів на початку 2022 року і до 323 мільйонів зараз. Зараз, з цією війною, 1,2 мільярда людей – кожна шоста людина у світі — знаходяться у важких обставинах, пов’язаних із підвищенням цін на продовольство, енергію та із більш жорсткими фінансовими умовами», — зазначив під час виступу на зустрічі міністрів закордонних справ G20 високий представник ЄС Жозеп Боррель.

22:50

Канада відправить 39 броньованих машин виробництва General Dynamics до України, щоб допомоги українським військовим захищатися від російського вторгнення. Про це повідомила міністерка оборони Аніта Ананд, повідомляє Reuters.

За її словами, броньовані бойові машини підтримки будуть в Україні вже цього літа. Вони призначені для санітарних, ремонтно-евакуаційних та транспортних цілей.

За словами Ананд, партія машин передається Україні в межах пакета військової допомоги на 500 млн канадських доларів.

22:41

Безпілотник Bayraktar «Vanagas», на який зібрали кошти литовці, прибув в Україну. Про це інформує «Європейська правда».

«Литовський Bayraktar «Vanagas» вже в Україні! Це неабиякий прояв дружби та єдності, що вкотре доводить - не лише Україна бореться з агресором... Слава Україні!» – написав заступник глави Офісу президента, дипломатичний радник президента України Андрій Сибіга.

 

 

21:21

Президент США Джо Байден 8 липня підписав новий пакет військової допомоги для України вартістю до $400 мільйонів. Він включає чотири додаткові артилерійські системи високої мобільності HIMARS і боєприпаси.  Також Україна отримає 1 000 високоточних боєприпасів до гаубиць, тактичні автомобілі, вибухівку та інше.

19:55

Влада Берліна вперше не дозволила продати нерухомість громадянці Росії, яка потрапила в санкційний перелік Європейського Союзу у зв’язку з повномасштабною російською агресією проти України.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Імені росіянки, яка намагалася продати нерухомість у Берліні, правоохоронці не називають. Оголошення про продаж було створене ще у 2021 році, але угода затяглася.

Після оголошення санкцій ЄС нотаріус, який супроводжував продаж нерухомості, повідомив банк і фінансові органи про те, що його клієнтка більше не може отримувати дохід від своїх активів. Як наслідок, на угоди з її участю було накладено заборону.

17:35

Нідерланди позбавилися залежності від російського газу. Про це повідомив міністр енергетики країни Роб Єттен, – передає Reuters.

«За перші шість місяців цього року ми побачили величезну економію енергії, скоротивши споживання газу майже на 33%. Цього скорочення цілком достатньо, щоб замістити нідерландську частку російського газу», – йдеться в повідомленні.

15:53

Канада вводить санкції проти патріарха Кирила.

Також до нового санкційного списку потрапили «Роскомнадзор» та кілька російських журналістів, у тому числі ведуча «Першого каналу» Катерина Андрєєва, – повідомляє Україна 24.

14:43

Канада передасть Україні 39 машин виробництва General Dynamics, – повідомляє Reuters.

13:29

У Польщі вже зібрали 7,4 мільйона злотих на «Байрактар» для України – це третина від необхідної суми.

13:22

Румунія за місяць відновила стару залізничну гілку, щоб збільшити експорт українського зерна. Йдеться про гілку радянських часів, що сполучає румунський річковий порт Галац на Дунаї з Україною.. Це також дозволить зберігати зернові у розташованому в порту елеваторі місткістю 25 тисяч тонн, – пише Україна 24.

11:39

лавров достроково залишає саміт G20 на індонезійському острові Балі.

Це означає, що лавров не братиме участі в офіційному обіді та засіданнях G20 у другій половині дня.

9:51

На саміті G20 дипломати відмовилися фотографуватися з главою МЗС Росії лавровим. 

Серед тих, хто публічно відмовився від фото – держсекретар США Ентоні Блінкен.

6:58

Фінський парламент підтримав пропозицію про суттєве зміцнення паркану, зведеного вздовж кордону із рф. Наразі фінський кордон захищено переважно легкими дерев'яними парканами, збудованими для обмеження пересування худоби.

4:24

Питання щодо виділення Європейським Союзом позики Україні в розмірі 1,5 мільярда євро застопорилося через застереження виконавчого органу ЄС щодо фінансових ризиків.

3:32

Україна звертатиметься до європейських колег, якщо Канада схвалить рішення про виняток з санкційного режиму для постачання турбін для газопроводу Nord Stream.

Коментар