стрічка

У Рівному зламали табло обмінника валют і транслювали роспропаганду

07 Липня 2022, 21:12
У Рівному зламали електротабло обмінника валют 2264
У Рівному зламали електротабло обмінника валют

У Рівному телеграм-канали «Чорний лист» та «Рівне 1283» поширили інформацію про те, що російські окупанти зламали електронне табло обмінника та замість курсу валют транслювали пропагандистський напис.

Журналісти фактчекерського проєкту «Брехунець» перевірили ці повідомлення та з'ясували, що вони – ПРАВДИВІ.

ПРАВДА

7 липня по обіді в деяких телеграм-пабліках з'явилося повідомлення, що російські хакери зламали табло одного з обмінників міста. На електростенді замість актуального курсу валют світився напис «Расчет только в рублях, ZOV работайте, ребята».

Такий інцидент справді стався у Рівному. Невідомі зламали табло одного з обмінників валют у центрі міста та транслювали на ньому зазначену вище фразу. Це – ПРАВДА

Як повідомили у коментарі нашим журналістам в Управлінні Служби безпеки України у Рівненській області, співробітники відомства припинили несанкціоноване втручання до зазначеного обладнання та здійснили ряд заходів з недопущення надалі аналогічних втручань в регіоні. Зламали табло російські хакери, чи просто завербовані українці – наразі не відомо.

ВИСНОВОК

У Рівному 7 липня зламали електронне табло обмінника валют та транслювали по ньому пропаганду росії. Інформація, оприлюднена в телеграм-каналах – відповідає дійсності. 

***

 

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024