стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 3 липня

03 Липня 2022, 22:00
Фото: Getty Images 1182
Фото: Getty Images

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:00

Німеччина від початку війни росії проти України вже прийняла понад 850 тисяч українських біженців – переважно жінок і дітей.

Про це повідомила міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, пише Європейська правда із посиланням на DW.

21:12

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз заявив про надання Україні додатково військово-технічної допомоги на 100 млн доларів.

Про це він сказав на брифінгу в Києві після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Сьогодні ми оголошуємо додаткові 100 млн доларів у вигляді військово-технічної допомоги. Загалом ми вже надали 390 млн доларів. Ми також додатково надаємо 14 БТР та 20 «Bushmaster» – броньовані транспортні засоби, – додав австралійський прем'єр.

18:52

До Києва прибув Премʼєр-міністр Австралії Ентоні Албенізі, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

 «Це перший візит керівника австралійського уряду в нашу столицю за всю історію відносин двох держав», – зазаначив Зеленський.

«Австралія підтримує Україну і надає вагому допомогу, зокрема оборонну. Безпекова співпраця і подальший захист свободи були ключовими темами наших з Ентоні Албенізі перемовин. Обговорили також спровоковану Росією продовольчу кризу, економічні виклики, необхідність посилення макрофінансової підтримки України. Цінуємо готовність Австралії приєднатися до повоєнної відбудови України. Дякую за візит і змістовні переговори!», – додає Володимир Зеленський.

18:46

Турецька митниця затримала російське вантажне судно з зерном, вкраденим окупаційними силами й вивезеним із порту Бердянська.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар в ефірі національного телемарафону, пише «Європейська правда».

«У нас є повна співпраця, судно зараз стоїть перед входом до порту. Воно затримане митними органами Туреччини. Завтра відбудеться міжвідомча нарада, на якій буде вирішено подальшу долю цього судна», – сказав Боднар.

Посол додав, що запит Генеральної прокуратури передали і Україна розраховує, що судно арештують, майно конфіскують і притягнуть до відповідальності всіх причетних.

17:40

США нададуть Україні зенітно-ракетні комплекси NASAMS

«Це збільшує наші можливості із захисту неба та землі», — повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter.

17:34

Німеччина обговорює гарантії безпеки для України зі своїми союзниками, готуючись до періоду після завершення війни.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише «Європейська правда» із посиланням на Reuters.

«Ми обговорюємо з близькими друзями питання про гарантії безпеки, які ми можемо надати. Це постійний процес. Зрозуміло, що це не буде так само, якби хтось був членом НАТО», – сказав Шольц.

«Цілком зрозуміло, що це питання, яке ретельно готується в дипломатичній сфері до того дня, який ми сподіваємось скоро побачити, коли закінчиться війна», – додав він.

Раніше колишній генсек Альянсу Андерс Фог Расмуссен, який входить до Групи з питань міжнародних безпекових гарантій, заявив, що Україні мають бути надані гарантії її безпеки до отримання членства в Північноатлантичному альянсі.

«І, звичайно, це мають бути справжні гарантії, а не такі, як давав Будапештський меморандум», – сказав він.

16:15

Словаччина може поставити свої літаки МіГ-29 та танки в Україну, — заявив прем'єр країни.

До цього лідери Словаччини та Чехії оголосили, що з вересня Чехія допомагатиме Словаччині захищати її повітряний простір, поки остання не отримає винищувачі F-16.

12:42

У Фінляндії запропонували розмістити базу НАТО на кордоні з росією. Таку пропозицію зробив мер фінського міста Лаппеєнранта. Відстань від нього до Виборга на росії – менш як 100 кілометрів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024