стрічка

На кордоні з Україною перебуває сім батальйонів зс білорусі, – представник Головного управління розвідки

01 Липня 2022, 15:03
На кордоні з Україною перебуває сім батальйонів зс білорусі, – представник Головного управління розвідки 2187
На кордоні з Україною перебуває сім батальйонів зс білорусі, – представник Головного управління розвідки

Загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається. Однак наразі прямий військовий наступ із білорусі малоймовірний.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів в інтерв'ю Військовому телебаченню України.

«Зараз активна роль білорусі саме в захисті так званого кордону союзної держави. Бачимо розміщення семи додаткових батальйонів, які перебувають на кордоні з Україною і які на ротаційній основі несуть бойову службу», – відзначив Скібіцький.

Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич наголосив, що Україна тримає на кордоні з білоруссю велику кількість військ, які, відповідно, не йдуть на першу лінію фронту, тож це «відтягування сил».

Вадим Скібіцький також підкреслив, що прямої загрози з боку білорусі немає, однак навчання в прикордонні тримає українські війська в напрузі. Крім того, зберігається  великий ризик діяльності диверсійно-розвідувальних груп, а також ракетних обстрілів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024