стрічка

Які бувають піци в Луцьку? Основні види

01 Липня 2022, 12:14
Піца Реклама 9724
Піца

Помилково вважати що піца це просто лист тіста з начинкою. Бо ця страва має довгу історію, цілу культуру вживання, а також багато видів, які часом дуже відрізняються один від одного, як візуально, так і за смаковими якостями. Тому що є навіть дві різні філософії приготування піци — Американська та Італійська. В чому вони відрізняються ми й розглянемо в цій статті.  

Завдяки цій інформації, коли Ви захочете замовити Піцу в Луцьку, то будете розбиратись в усіх особливостях та можете підібрати для себе ідеальний варіант.

Американська чи італійська піца? Що обрати?

Відома суперечка — це кулінарні школи США та Італії, вони мали окремий розвиток і на них вплинули різні культурні чинники, що і позначилось на особливостях піци. Так як Америка це мультикультурна країна для начинки їх піци немає ніяких обмежень у виборі інгредієнтів. Тому додати можна будь-які інгредієнти. Навіть існують піци з макаронами. Так, саме з макаронами… Взагалі в американську піцу кладуть все що знаходиться під рукою, аби вам було те смачне.

Італійська піца культура консервативна. Ніколи не додаються нетрадиційні продукти, наприклад, як пекінська качка. Також ніколи не додають пепероні. Та і взагалі неможливо уявити, щоб в італійській піці додавали продукти, які не поєднуються одне з одним.

Багато італійців вважають що існує лише один вид піци і це саме «Маргарита». Ця страва отримала своє ім’я в честь Маргарити Савойської королеви Італії. Рецепт цієї страви максимально простий - це сир, томатний соус та базилік. І нічого зайвого.

Також вони розрізняються товщиною. В Чикаго подаються дуже високі піци, тому що товщина тіста приблизно шість сантиметрів.

В Італії не все тісто від піци є тоненьким. Тому що на півдні країни в Неаполі тісто товсте. Тобто саме Неаполітанська піца була привезена в США мігрантами.

Ще цікава особливість: в Америці шматочки піци подають трикутниками. А от в Італії вони завжди квадратні.

То чим відрізняються різні типи піци?

Усі піци легко розподіляються по товщині тіста. Основні розділення:

1. Тонка піца, яку ще часто називають Сицилійською. 

2. Товста, також дуже відома як Бруклінська.

3. Листкова.

Однак піци також розділяються за своєю формою. Традиційний варіант це кругла піца. Є також вжитку прямокутної форми, вона ще називається Римською. Багатьом поціновувачам більше заходить Кальцоне, яка є закритою піцою. 

Якщо ви хочете спробувати дійсно смачну піцу, створену за всіма канонами, то краще буде замовити доставку їжі в Луцьку  в Пронто Піца. Це буде не тільки дуже смачно, а й доставка прибуде до вас максимально швидко.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024