стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 30 червня

30 Червня 2022, 22:51
Реакція світу на війну росії проти України 30 червня 2077
Реакція світу на війну росії проти України 30 червня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:51

Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) у четвер наклав санкції на майно, пов’язане з російським олігархом Сулейманом Керімовим на загальну суму понад $1 мільярд.
 
Про це йдеться в офіційному повідомленні, передає Укрінформ.
 

«Сьогодні (OFAC) видав офіційне повідомлення про блокування майна трастової організації Heritage Trust, зареєстрованої в штаті Делавер, частиною власності якої володіє російський олігарх Сулейман Абусаїдович Керімов, включений до списку санкцій OFAC», – зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що станом на 30 червня 2022 року Heritage Trust володіє активами на суму понад $1 мільярд.

«Це гарантує, що зазначені активи залишаться заблокованими та недоступними для Керімова», – зауважили у відомстві.

20:31

Україна отримала €446,8 мільйона кредиту від Світового банку, з них 424,6 млн євро — з гарантією від Великої Британії.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, залучені кошти дозволять забезпечити належне фінансування для працівників бюджетної сфери.

20:24

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про фіналізацію угоди з передання Україні 39 броньованих машин бойової підтримки, повідомляє Українська правда.

18:34

Президент Ідонезії Джоко Відодо заявив, що передав путіну лист від президента України Володимира Зеленського, пише Українська правда.

16:31

Президент США Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, який включатиме сучасні західні системи протиповітряної оборони. Про це він заявив на пресконференції за підсумками саміту НАТО, – пише Європейська правда.

«У наступні дні ми плануємо оголосити більше, включаючи нові сучасні західні системи протиповітряної оборони для України, більше артилерії та амуніції, протибатарейні радари, додаткову амуніцію до ракетних систем HIMARS, які ми вже надаємо Україні», – сказав Джо Байден.

16:29

Україна розірвала дипломатичні відносини із Сирією.

У МЗС України відреагували на рішення Сирії визнати «незалежність» так званих Л/ДНР.

«Наша позиція чітка: ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті», – наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

15:14

У Москві з'явилися відразу два райдужні прапори – їх вивісили посольства США та Великобританії.

Сьогодні – останній день місяця ЛГБТ-гордості, – пише Україна 24.

15:00

Велика Британія виділить Україні додатковий пакет військової допомоги для наступальних дій на один мільярд фунтів стерлінгів. Туди увійдуть системи ППО, БПЛА, обладнання для радіоелектронної боротьби та спорядження для військових, – пишуть українські ЗМІ.

13:40

Жителі низки регіонів Білорусі, зокрема тих, що межують з Україною, повідомляють про масову роздачу повісток із викликом у військкомати. Про це пише білоруське «Дзеркало».

12:52

Польща завершила будівництво п'ятиметрового паркану на кордоні з Білоруссю.

Для будівництва цієї прикордонної споруди використали 49 тисяч тонн сталі. Крім того, на стіні встановлено 2,5 тисячі камер спостереження.

12:43

Уряд Швеції готується погодити п’ятий пакет військової допомоги для України – у ньому передбачені протитанкова зброя, кулемети та обладнання для розмінування, – пише Українська правда.

10:30

У Польщі зібрали перший мільйон злотих на купівлю бойового безпілотника Bayraktar TB2 для України. Як пише «Європейська правда», про це повідомив ініціатор збору, журналіст Славомір Сераковський. Лічильник на офіційному сайті акції наразі показує близько 1 078 000 злотих.

10:02

Японія виділить Україні $100 млн доларів і допоможе Києву з розширенням потужностей  зберігання зерна. За словами Прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіда $100 мільйонів доларів підуть на закупівлю медичного обладнання та на будівництво тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб.

09:08

В Україні з'явиться нова «Мрія». Британський мільярдер та засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон пообіцяв допомогти у будівництві нового літака «Мрія».

Він заявив, що проект будівництва нового літака вже працює. «Нова «Мрія» буде оновленою версією на базі сучасного цифрового обладнання», – уточнив він.

07:42

Бельгія з 1 липня не видає туристичні візи росіянам. Про це інформує оператор візових центрів VFS Global.

Візовий центр Бельгії у рф буде приймати заяви тільки на студентські, робочі візи, візи для возз'єднання сім'ї. Кількома днями раніше візовий центр Греції зупинив прийом документів на візи у громадян росії.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024