стрічка

СБУ спростувала російський фейк про «героїзм» сержанта Краснова

28 Червня 2022, 18:23
СБУ спростувала російський фейк про «героїзм» сержанта Краснова 2003
СБУ спростувала російський фейк про «героїзм» сержанта Краснова

Російські пропагандисти вкотре намагаються приписати надздібності воякам своєї армії. Цього разу в кремлі поширили інформацію про «героїзм» сержанта Краснова, який, ризикуючи власним життям, врятував побратимів з палаючої машини та знищив «два десятки» українських воїнів.

Ці відомості опублікували на офіційному сайті міноборони рф. Втім, з перехопленої телефонної розмови самого Краснова Служба безпеки України дізналася, що історія про героїзм окупанта не зовсім відповідає дійсності.

ФЕЙК

Як зазначають на сайті міноборони росії, екіпаж бойової машини піхоти, під «грамотним керівництвом» сержанта Дениса Краснова, проявив неабиякі професійні навики та «завдав суттєвих втрат противнику» – тобто українській армії.  Ведучи бій з «підрозділом українських націоналістів», російські військові прицільним вогнем начебто знищили два автомобілі «Урал» та понад 25 українських бійців.

Відповідаючи на вогонь з протилежного боку, так званий герой «евакуював із пошкодженого транспортного засобу товаришів по службі, заніс в укриття та надав першу медичну допомогу». 

СПРОСТУВАННЯ

У Службі безпеки України спростували цю інформацію. Кажуть, насправді рашист Краснов нікого не знищував та тим паче нікого не рятував. Єдине «геройство» російського бойовика – йому вдалося вижити внаслідок атаки ЗСУ на відміну від решти членів екіпажу.

Про це СБУ стало відомо із перехопленої розмови сержанта з його рідними. 

«Да не было такого вообще! Такого вообще не было! Просто когда подбили машину я вытаскивал трупы и всё», – зізнається дружині окупант.

ВИСНОВОК

Історія про героїчний вчинок російського військового – лише черговий пропагандистський ФЕЙК окупантів. Поширюють його, очевидно, аби підтримати бойовий дух ворожої армії та показати цивільним, що путінські війська мають хоч якийсь успіх, воюючи проти України. 

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024