стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 червня

25 Червня 2022, 23:25
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 червня 8272
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 червня

Сто двадцяту другу добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:25

У Сарнах дві рашистські ракети влучили в СТО з мийкою та ще один комплекс по ремонту автомобілів.

Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

За попередньою інформацією 3 загиблих. Четверо потерпілих в лікарні, двоє з них у важкому стані.

Під завалами можуть бути люди, тому роботи тривають.

23.05

У своєму вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський зазначив, що протягом 4 місяців повномасштабної війни Росії проти України більше 20 тисяч українських захисників отримали нагороди за свій подвиг у спротиві російським окупантам.

23:00

У Донецькій області внаслідок російських обстрілів у суботу загинуло 3 мирних мешканців, ще 2 дістали поранень.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Telegram

22:30

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в інтерв’ю для видання Financial Times повідомив, що українська влада поки що не робитиме кроки щодо вступу в НАТО через позицію окремих країн-членів.

Ми хочемо, щоби (в НАТО – ред.) було розуміння й визнання того, що Україна є наріжним каменем у системі безпеки на Європейському континенті. Якщо члени НАТО не визнають справжню ситуацію із тим, що відбувається в Європі й Україні, тоді цей документ стане просто ще одним папірцем, абсолютно неважливим. Члени НАТО відмовили нам у нашому бажанні (стати членом Альянсу – ред.). У цьому напрямі ми поки утримаємося від будь-яких кроків.

21:35

Віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що депортованих українців, котрі зможуть дійти до кордону із Україною, будуть пропускати і без документів.

20:25

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль підтвердив інформацію про вибухи на Рівненщині і повідомив про два ракетних удари по об'єктах цивільної інфраструктури. Попередньо без жертв.

У ЗМІ повідомляють, що окупанти вдарили не лише по Сарнах. Ще два вибухи пролунали в місті Дубровиця.

20:02

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у фейсбуці повідомив, що окупований Сєвєродонецьк зруйнований на 90%.

«Сєвєродонецьк окуповано. Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в обласному центрі Сєвєродонецьку та селах-сателітах: Сиротиному, Вороновому та Борівському... Місто зруйноване на 90%, виживати там буде вкрай важко, відновити комунікації орки не зможуть».

19:55

Повідомляють про вибухи на Рівненщині. 

Не знімайте нічого на відео, не фотографуйте і не поширюйте припущень з неперевірених телеграм-каналів та груп.

19:05

Оперативна інформація и Генштабу ЗСУ станом на 18.00 25.06.2022 щодо російського вторгнення. Триває сто двадцять друга доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.
На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь, на ротаційній основі, виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території цієї країни.
На Сіверському напрямку окупанти продовжують вдосконалення оборонних позицій в прикордонних районах російської федерації. Ворог обстріляв з артилерії позицій наших військ у районах населених пунктів Хрінівка та Янжулівка Чернігівської області.
На Слобожанському напрямку противник вживає заходів з забезпечення своїх підрозділів боєприпасами. Здійснює заходи з поповнення втрат.
На Харківському напрямку ворог обстрілював позиції наших військ та елементи інфраструктури населених пунктів.
На Слов’янському напрямку українські воїни зупинили спробу ворожого наступу в районі Богородичного та штурм в напрямку Мазанівки. Окупанти з втратами відійшли.
На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.
На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів. Здійснював обстріли у районах населених пунктів Маяки, Пискунівка та Сіверськ. З метою виявлення позицій наших військ та корегування вогню проводив повітряну розвідку БпЛА «Орлан-10».
На Лисичанському напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Вовчоярівка, Лоскутівка, Біла Гора, Верхньокамʼянка, Верхньокамʼянське, Виїмка та Золотарівка.
На Бахмутському напрямку ворожі обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано неподалік населених пунктів Костянтинівка, Покровське, Миколаївка, Вершина, Берестове, Зайцеве, Клинове, Нью-Йорк, Володимирівка та Івано-Дар’ївка.
Наші захисники успішно відбили всі наступальні та штурмові дії ворога в напрямках населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар’їнка. Окупанти відійшли.
З метою сковування дій наших військ ворог проводив демонстративні дії в напрямку населеного пункту Вершина. Також противник завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 та Мі-24 неподалік Павлівки.
Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.
На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. З метою виснаження особового складу та руйнування фортифікаційних споруд ворог обстрілював позиції наших військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.
В Акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України окупанти утримують два носії високоточної зброї. Сумарний залп складає до шістнадцяти крилатих ракет морського базування «Калібр».
Особовий склад ворога деморалізований, обіцяні «величезні» виплати за участь у бойових діях командуванням російських окупаційних військ під різними приводами не здійснюються. Окупанти продовжують зазнавати значних втрат в боях із Силами оборони України.

18:41

Російські окупанти риють неглибокі ями у землі, щоб отримати легке поранення і виїхати із Херсонщини, де наспупають українські захисники.  

 Про це повідомляє ОК "Південь" 

«Деморалізоване військо вишукує способи обґрунтованого повернення додому. Вибиті з укріплених позицій рашисти не поспішають створювати нові рубежі оборони. Вони риють не окопи, а углублення до півметра, вкладаються в них на спину, підіймають ноги, та чекають на легке поранення...»

18:25

Обговорення в соцмережах відступу ЗСУ із Сєвєродонецька зірвало плани Генштабу – Міноборони. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр жорстко розкритикувала обговорення в соцмережах виведення підрозділів Збройних сил України із Сєвєродонецька, бо це зірвало плани командування.

17:50

Окупанти повністю захопили Сєвєродонецьк Луганської області, повідомив мер Олександр Стрюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

У місті вже призначили «свого» коменданта. Виїхати з міста можна лише на підконтрольну окупантам територію.

17:24

Вранці 25 червня російські окупанти нанесли по Миколаєву і передмістю масований ракетний удар дев'ятьма ракетами типу «Онікс».

Про це повідомив речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

Ракети випустили з берегового комплексу «Бастіон», розташованого в тимчасово окупованому Криму.

«Знову атаковано портову інфраструктуру, житлові квартали та зони відпочинку мирних містян. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється», – сказав Назаров.

16:28

Близько 13:00 25 червня армія рф обстріляла селище Рогань на Харківщині, один зі снарядів влучив на подвір’я приватного будинку.

Це підтвердили Суспільному у Штабі оборони Харківщини.

Попередньо, жертв немає. За словами очевидців, один зі снарядів впав з неба на парашуті, внаслідок вибуху утворилася вирва глибиною у людський зріст.

16:25

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував нічні ракетні обстріли низки регіонів України.

У своєму твітері Подоляк вказав на те, що загалом в ніч проти суботи російські війська випустили по Україні 48 крилатих ракет.

«48 російських крилатих ракет. Протягом ночі. По всій території України. Винятково по цивільних об’єктах», – підкреслив він.

На думку радника голови ОП, метою обстрілів було залякування.

«Росія все ще намагається залякати Україну, викликати панічні настрої та змусити боятися Z-монстрів… Україна все знає, до всього готова й обов’язково за все зло покарає», – додав Подоляк.

16:19

Українські захисники 25 червня збили російський безпілотник. Відомо, що той проводив повітряну розвідку на об'єктах, які перед тим атакували ракетами. Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

Російський безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10» проводив розвідку зранку 25 червня. Його помітили бійці зенітного ракетного підрозділу Повітряне командування «Центр».

15:05

У Маріуполі окупанти поширюють плани про знесення непошкоджених житлових будинків.

Про це у своєму Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Підконтрольними росіянам пабліками сьогодні поширено «секретну» інформацію про будинки в Маріуполі, які підлягають знесенню. Інформація розповсюджується досить швидко і викликає шалений резонанс серед маріупольців в евакуації», – зазначив Андрющенко.

За його словами, ця інформація є свідомим фейком.

«Проаналізувавши перелік будівель, ми впевнено можемо заявити, щонайменше 30% з цього переліку взагалі не мають пошкоджень. Мета поширення такої дезінформації єдина – через психологічний вплив та страх втратити останнє змусити маріупольців з евакуації повернутись додому. В Маріуполь. Де для окупантів катастрофічна нестача працездатного населення», – наголосив Андрющенко.

Він закликав маріупольців не піддаватися паніці.

«Вас свідомо тягнуть у дорогу в один кінець для використання як сучасних рабів Росії», – написав радник. 

14:48

Два російські гелікоптери обстріляли прикордоння Сумської області. Ворог здійснив шість ударів.

Про це повідомляє ДПСУ.

«Ворожі гелікоптери вилетіти з боку росії та здійснили шість пусків некерованими ракетами по території Краснопільської громади», – повідомляється.

Попередньо, жертв внаслідок цього обстрілу немає.

14:42

Селище Десна, що на Чернігівщині, зранку 25 червня зазнало чергового ракетного обстрілу.

Про це повідомив голова ОВА В'ячеслав Чаус

«Сьогодні недобрий ранок на Чернігівщині. Селище Десна вчергове зазнало ракетного удару. Сьогодні це був масований ракетний удар. За нашою інформацією більшість ракет випущено з території республіки білорусь. Є інфраструктурні руйнування. Усі відповідні служби уже займаються ліквідацією наслідків», – йдеться у дописі.

14:30

Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину. Про наслідки ворожого обстрілу розповіла очільниця Миколаївської облради Ганна Замазєєва.

«Знову дісталося Миколаєву та громадам Баштанського і Миколаївського районів. Під обстріли потрапили Широківська, Березнегуватська, Воскресенська, Костянтинівська, Галіцинівська та Первомайська громади. Протягом минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 7 людей. Усі постраждалі доставлені у наші медичні заклади і отримують необхідну допомогу. Станом на ранок 25 червня в миколаївських лікарнях перебуває 260 постраждалих. Ще 82 особи отримали допомогу амбулаторно», – йдеться у повідомленні.

12:14

У Маріуполі через скорочення гуманітарної допомоги критично не вистачає їжі. Люди стоять у тисячних чергах за хлібом.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Гуманітарна ситуація стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, стрімко погіршилась ситуація з їжею. Частково через скорочення гуманітарної допомоги, частково через повернення в місто маріупольців із приморських селищ, де взагалі немає гуманітарної допомоги. Підсумок – великі тисячні черги. Їжі категорично не вистачає», – написав Андрющенко.

11:42

У ніч на 25 червня по території України завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема, російські бомбардувальники «працювали» безпосередньо з території Білорусі. Для цього було задіяно шість літаків Ту-22М3, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Рубіж пуску – район міста Петриков, що неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від державного кордону України. Бомбардувальники злітали з аеропорту «Шайковка» калузької області РФ. Далі через територію калузької та смоленської областей входили в повітряний простір Білорусі. 

Після пуску ракет повертались в аеропорт «Шайковка» на території РФ. Удар наносився по Київській, Чернігівській, Сумській областях.

Це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі. Сьогоднішній обстріл напряму пов’язаний з намаганнями кремлівської влади втягнути Білорусь у війну в Україні в якості безпосереднього учасника.

Нагадуємо, що вчора стало відомо про прибуття на територію білоруського Мозиря російських диверсійних груп, які планують підрив у місті житлових будинків, школи та лікарні. Можливі провокації можуть бути подані, як відповідь України на проведені авіаудари.

10:50

Українські сили ППО збили 10 російських ракет над Житомирщиною, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко. 

«Сьогодні вранці під час масованого ракетного обстрілу Житомирщини російськими літаками з боку Білорусі нашими захисниками було збито близько 10 ракет, які цілили по об'єктам інфраструктури області», – написав він.

10:48

Вісім разів за ніч росіяни обстрілювали Мар’їнську громаду: у Красногорівці пошкоджено житловий будинок, у Мар’їнці та Новомихайлівці без пошкоджень та жертв.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

В Авдіївці під російський вогонь потрапив медичний заклад та центральна частина міста. За попередньою інформацією, жертв немає.

У Селидівській громаді росіяни обстріляли Українськ – без постраждалих, кількість руйнувань уточнюємо. У Курахівській громаді росіяни поцілили у місцеву ТЕС, однак на роботу підприємства пошкодження не вплинули. У Гродівській громаді зазнало руйнувань сільськогосподарське підприємство в Іванівці. Обійшлося без жертв.

Активно росіяни стріляли цієї ночі у Бахмутському районі: в Бахмутській, Торецькій, Соледарській і Світлодарській громадах. Наразі відомо про 1 загиблого і 2 поранених у Бахмуті, обсяги пошкоджень встановлюємо.

10:38

Ворог атакує Лисичанськ із півдня, у лікарні Дніпра рятують життя двох дітей із Малорязанцевого. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Усіх трьох членів родини медики госпіталізували до Дніпропетровської дитячої обласної лікарні. Поранення вони отримали у четвер. Серед них – діти 2012-го та 2016-го років народження. Їм надається висококваліфікована допомога.

24 червня росіяни атакували промзону Сєвєродонецька, намагалися зайти у Лисичанськ із півдня та блокувати місто. По Лисичанську завдали авіаудар. Сєвєродонецьк потерпав від артилерії. Зокрема, села Синецький та Павлоград, територія Сєвєродонецького об’єднання «Азот» та «Склопластика». Також обстріляні Вовчоярівка, Білогорівка та Лоскутівка.

У районах Метьолкіного, Сиротиного та Воронового російська армія проводить штурмові дії аби витиснути підрозділі українських військових із зазначених районів.

Крім того, вчора в Лисичанську знайдено тіло чоловіка без ознак життя, який потрапив під ворожий обстріл.

10:34

За добу росіяни обстріляли Широківську,  Гречаноподівську та  Зеленодольську громади на Дніпропетровщині, без постраждалих.
 
Про це повідомив Олександр Вілкул, передає Укрінформ.
 
Як зазначається, Широківську та Гречаноподівську громади росіяни обстріляли з РСЗВ. На околиці села Шестерня частково зруйновано один із будинків.  Пошкоджено будинки на кількох вулицях, лінії електропередач у Великій Костромі.
 
За словами Вілкула, також росіяни о 9 вечора обстріляли Зеленодольськ.

10:32

У Херсоні військові РФ проводять «інвентаризацію» житлового фонду. Збирають інформацію про квартири і будинки, власники яких виїхали з окупованого міста. 

Про це пише Суспільне.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський закликав херсонців не надавати жодної інформації російським військовим.

10:06

Орієнтовні втрати окупантів станом на 25 червня:

09:30

По території області було випущено близько 30 ракет.

Про це повідомив голова Житомирської ОВА  Віталій Бунечко.

Внаслідок цього один військовий загинув, один отримав поранення.

09:17

Сьогодні о 4 ранку ракетного удару зазнав військовий об‘єкт на Яворівщині. 

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За попередньою інформацією, ПВК «Захід» вдалося збити дві ракети. Чотири, на жаль, долетіли.

08:42

По околицях Житомира випустили 24 ракети.

Про це повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Сьогодні зранку прокинулись від гучних вибухів. По Житомиру нічого не прилетіло, були обстріляні військові об’єкти навколо міста, ракети були запущені з території Білорусі. Їх було 24», – заявив Сухомлин.

07:46

У Житомирській ОВА орієнтовно о 04:30 повідомили про вибухи. 

Про це пише 24 канал.

Через дві хвилини після відбою у Житомирі орієнтовно о 05:05 знову повідомили про вибухи. І втретє, орієнтовно о 05:43, пролунали звуки вибухів.

07:21

Селище Десна, що на Чернігівщині зазнало чергового ракетного обстрілу.

Про це повідомив голова ОВА В'ячеслав Чаус.

07:16

Оперативна інформація станом на 06.00 25 червня щодо російського вторгнення. Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по військових та критичних об’єктах цивільної інфраструктури на території України.
 
На Волинському та Поліському напрямках ситуація щодо діяльності збройних сил республіки білорусь суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза застосування ракетного озброєння з території цієї країни.
 
На Сіверському напрямку, для прикриття ділянки російсько-українського кордону, у Брянській та Курській областях противник утримує до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій, а також підрозділи повітряно-десантних військ. Ворог обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі на Сумщині. Окупанти продовжують фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах Брянської області.
 
На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих позицій. Здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В’ялівського водосховища.
Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди наші воїни рішуче придушили. Противник відійшов. Завдав авіаудару з вертольотів Ка-52 в районі населеного пункту Явірське.
 
На Слов’янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні наступу в напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина. Ворог обстріляв наші позиції поблизу Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібровного та Богородичного. Намагається вести штурмові дії в напрямку Довгеньке - Мазанівка, бій триває. Завдав авіаудару неподалік Дібровного.
 
На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.
 
На Краматорському напрямку активних дій не вів. Здійснював вогневе ураження наших підрозділів із мінометів та реактивної артилерії у районах Райгородка і Стародубівки.
 
На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони населених пунктів Лисичанськ, Спірне та Вовчоярівка. Завдали авіаудару в районі Лисичанська, намагалися блокувати місто з півдня. З метою витіснення наших підрозділів ворог вів штурмові дії в районах населених пунктів Метьолкіне, Сиротине та Воронове.
 
На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ ворожої піхоти у напрямку Володимирівка – Покровське. Після вогневого впливу противник відійшов. Підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії окупанти ведуть наступ в напрямку Пилипчатине – Покровське, бойові дії тривають. У напрямку Роти – Вершина ворог просунувся на один кілометр.
 
З метою сприяння діям угруповання на напрямку зосередження основних зусиль, окупанти намагаються на Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках вести сковуючі дії та утримувати зайняті рубежі. На Запорізькому напрямку – ведуть оборону.
 
Ворог намагався взяти під контроль ділянку дороги Ясинувата – Костянтинівка - вів бій у напрямку Василівка - Кам’янка. Наші захисники дали рішучу відсіч. Противник з втратами відступив.
 
На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Ведуть розвідку, удосконалюють інженерне обладнання позицій та намагаються не допустити перегрупування наших військ.
Для відновлення раніше втраченого положення, силами до ротної тактичної групи, ворог вів наступ у напрямку Потьомкине – Високопілля Херсонської області, успіху не мав, відійшов. Вів повітряну розвідку БпЛА в районі населеного пункту Старосілля.
 
В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог утримує чотири носії крилатих ракет морського базування «Калібр».
 
Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії. Посилюється партизанський рух на тимчасово захоплених територіях.
 

07:06

Вночі у Дніпрі було чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024