стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 24 червня

24 Червня 2022, 22:47
Реакція світу на війну росії проти України 24 червня 1891
Реакція світу на війну росії проти України 24 червня

Більшість світових лідерів засуджують повномасштабну агресію росії проти України та надають допомогу для захисту нашої держави.

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабну війну росії. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:47

Канада дозволила конфіскувати російські активи та передавати їх на відбудову України.

20:06

Балтійський флот росії почав навчання із висадкою десанту на одному з полігонів Калінінградської області. Литва обмежила транзит до області тиждень тому. 

Військові десантуються у повному бойовому спорядженні з транспортно-бойових вертольотів Мі-8 морської авіації на висотах близько 800 метрів.

Протягом тижня військовослужбовці «відпрацюють навички, як захоплювати полонених, вести розвідку, виводити з ладу комунікації противника та застосовувати системи ГЛОНАСС.

19:21

НАТО потрібна більш «видима» присутність у країнах Балтії, щоб протистояти загрозі, яку Росія представляє з Білорусі — про це заявив президент Литви Гітанас Науседа.

Науседа сказав, що сьогоднішню Білорусь він назвав би «додатковою провінцією» Москви, додавши, що «російська армія може робити все, що хоче: перекидати сили, розміщувати техніку».

18:16

CNN: Ще чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS прибудуть до України зі США в середині липня. Група українських військових вже проходить навчання.

17:40

США й інші країни G7 продовжать інтенсивно працювати над військовою, економічною й гуманітарною підтримкою України, а також над посиленням тиску на московію, і подальші зусилля в цих напрямах лише зростатимуть. Про це заявив у Берліні під час спільного брифінгу з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок державний секретар США Ентоні Блінкен, – передає Укрінформ.

17:05

ЄС виділить Україні допомогу у розмірі €9 мільярдів. Про це йдеться в заяві прем'єра Польщі Матеуша Моравецького.

15:54

Німеччина збирається націоналізувати «Північний потік-2». Про це повідомляє Spiegel із посиланням на джерела.

12:53

Україна вступить в ЄС не раніше 2029 року. Для цього необхідно імплементувати величезну кількість законодавчих ініціатив, – заявила Генеральна директорка Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Наталія Форсюк.

11:11

Комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав резолюцію про включення Росії до переліку країн, що підтримують тероризм. Про це повідомляє «Голос Америки».

Як зазначає видання, резолюцію №623 запропонував сенатор-республіканець Ліндсі Грем 9 травня 2022 року. Від демократів її підтримав сенатор Річард Блюменталь.

10:55

Німеччина не виключає, що Росія повністю припинить постачати газ у країну, через що змушена максимально скоротити споживання блакитного палива. Про це, покликаючись на слова міністра економіки Німеччини Роберта Хабека, пише «Суспільне».

За словами міністра, при цьому скорочення поставок газу з боку рф є ознакою ефективності запроваджених проти країни санкцій.

09:45

Корпорація Microsoft планує скорочувати свій російський бізнес, поки від нього нічого не залишиться. Про це повідомляє «Економічна правда».

У березні Microsoft оголосила про зупинення продажів своїх товарів та надання послуг на території Росії. Як заявляв президент компанії Бред Сміт, рішення пов'язане із санкціями, запровадженими щодо Росії у відповідь на її вторгнення в Україну.

06:00

Комітет Сенату Сполучених Штатів із міжнародних відносин підтримав резолюцію визнати Росію державою-спонсором тероризму. Це відбулося 23 червня, – повідомляє «Голос Америки».

Ця резолюція є закликом до Держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати росію державою-спонсором тероризму. Також сенатори проголосували за резолюцію, яка засуджує використання голоду як зброї у війні та визнає вплив конфлікту на глобальну продовольчу безпеку.

Голосування в комітеті не означає, остаточне визнання РФ спонсоркою тероризму – відповідне рішення має ухвалити адміністрація Білого Дому.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024