стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 24 червня

24 Червня 2022, 22:48
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 24 червня 6288
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 24 червня

Сто двадцяту першу добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

22:48

Близько 21-ї години російські війська обстріляли місто Зеленодольськ на Криворіжжі.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул

Втрат немає.

21:07

У Миколаєві чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного. В області триває повітряна тривога.

20:39

Миколаївський десантник збив із переносного зенітно-ракетного комплексу російський штурмовик Су-25.

20:38

Українці за три доби назбирали 600 мільйонів гривень, яких вистачить на купівлю чотирьох «Байрактарів», повідомив волонтер Сергій Притула.

18:31

Оперативна інформація станом на 18.00 24.06.2022 щодо російського вторгнення.

Триває сто двадцять перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

В акваторіях Чорного та Азовського морів ворог утримує чотири носії крилатих ракет морського базування. 

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в обстановці не відзначено. На останньому ворог здійснив артилерійські обстріли в районі населеного пункту Бояро-Лежачі Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник намагається створити умови для переходу у наступ на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

На Харківському напрямку угруповання військ противника веде оборону для недопущення просування підрозділів Сил оборони в бік державного кордону на північ та північний схід від міста Харків. Водночас ворог намагається  вести штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх підрозділів. Російський агресор обстріляв з артилерії райони населених пунктів Руська Лозова, Старий Салтів, Чугуїв, Печеніги та Байрак.

На Слов’янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні наступу в напрямку Довгеньке – Долина. Штурмові дії ворога у напрямках Сулигівка – Вірнопілля та Дібрівне – Курулька наші воїни успішно відбили. Окупанти провели дистанційне мінування місцевості в районі населеного пункту Долина.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Лоскутівка та Спірне. Завдали авіаційного удару в районі Лисичанська. Вели штурмові дії в промисловій зоні Сєвєродонецька.

Українські захисники успішно відбили штурм в районі південної околиці Лисичанська. Ворог, за підтримки артилерії, розпочав штурмові дії у напрямку Вовчоярівки, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють зі ствольної артилерії райони населених пунктів Білогорівка, Яковлівка та Майорське. Завдали авіаударів поблизу Яковлівки, Миколаївки і Покровського.

Противник оволодів населеним пунктом Миколаївка. Ворожа спроба розвідки боєм в напрямку Миронівка - Вуглегірська ТЕС провалилась. Окупанти, з втратами, відійшли.

Російські загарбники завдали ракетного удару  з літаків Ту-22М3 по місту Костянтинівка.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснює систематичний вогневий вплив вздовж лінії зіткнення з метою сковування дій наших військ та недопущення їх перекидання на інші напрямки. 

Завдав авіаударів у районах населених пунктів Павлівка та Вугледар. Здійснював артилерійські обстріли в районі населеного пункту Сіверськ. Штурмові дії в районі Мар’їнки українські воїни вже вкотре відбили. Ворог відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих раніше рубежів. За результатами успішних наступальних дій наших підрозділів, частина сил ворога залишила підготовлені оборонні позиції та втекла в район населеного пункту Ольгіне Бериславського району Херсонської області.

17:07

З 24 лютого працівники СБУ у Львівській області перевірили понад вісім тисяч людей, з них 349 скерували на поглиблену фільтрацію. Відтак, зареєстрували 40 кримінальних проваджень щодо вчинення злочинів проти основ національної безпеки, – повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

Підозру оголосили 16 особам. Їх підозрюють у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, колабораційній діяльності, а також несанкціонованому поширенні інформації в умовах воєнного стану про направлення та переміщення зброї, озброєння і бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших військових формувань.

16:30

На Миколаївщині одна з ворожих ракет потрапила у вбиральню. Про це повідомив голова ОВА Віталій Кім.

15:50

Росія планує підрив житлових будинків у Мозирі, щоб втягнути Білорусь у війну проти України.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, кремль спробує втягнути Білорусь у військовий конфлікт з Україною за допомогою низки провокацій щодо інфраструктурних об'єктів та цивільного населення.

Для цього в місто Мозир під виглядом цивільного населення прибули диверсійні групи. До їхнього складу входять кадрові співробітники головного розвідувального управління московії і найманці приватних військових компаній, контрольованих пригожиним і шойгу.

15:46

В Україні на розмінування всіх територій знадобиться не менше десяти років. Зараз надзвичайники очистили вже понад 60 тисяч гектарів територій та знищили 45 тисяч небезпечних предметів. Про це розповіли в пресслужбі ДСНС України.

14:49

Ворог намагається оточити ЗСУ в районі Лисичанська та взяти під повний контроль Сєвєродонецьк, – повідомляє представник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

14:47

Через пункти пропуску у Львівській області з 22 травня по 22 червня виїхали 567 тисяч громадян України, повернулися – 508 тисяч українців, – повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

14:46

Окупанти викрадають родичів українських військових, у тому числі дітей. Бази даних українських громадян потрапляють в руки рашистів при захопленні адміністративних будівель або ж за допомогою колаборантів-зрадників.

На сьогодні більшість подібних випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Зокрема, нещодавно стало відомо, що окупанти взяли в заручники кількох дітей чергового українського військовослужбовця, – повідомляє ГУР Міноборони.

14:37

За чотири місяці повномасштабної війни воїни ПвК «Захід» збили у небі над Львівщиною 24 крилаті ракети та 11 безпілотних літальних апаратів рф, – повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

14:05

СБУ викрила агентурну мережу ГРУ РФ, яка мала сприяти РФ у захопленні України. Відомо, що до неї також входив нардеп Андрій Деркач, який, за даними слідства, курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України. 

12:56

Правоохоронці викрили на фінансуванні терористів так званої ДНР колишнього нардепа Валерія Горбатова. Також в нього знайшли понад шість тисяч артефактів та експонатів, викрадену з музеїв Криму та куплену у чорних археологів, – пише Українська правда.

12:44

Російські війська замінували підходи до портів Одеси та Очакова, – пише The Guardian.

Також видання повідомляє, що московія збирається замінувати й гирло Дніпра, щоб унеможливити морський експорт з України.

12:40

Російські окупанти завдавали удару вертольотами по мосту, який веде у Лисичанськ. Відтак сьогодні туди не можливо доставити гуманітарну допомогу. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

11:30

23 червня десантно-штурмові та артилерійські підрозділи Львівської бригади ДШВ знищили два БТРи і дві БМД противника. Проте, головним бойовим досягненням дня стало знищення силами протиповітряної оборони російського розвідувально-ударного вертольота Ка-52 «Алігатор». Про це повідомляє 80 окрема ДШБ ЗСУ.

Вертоліт збила ракета десантника, випущена з ПЗРК «Ігла».

10:10

У Херсоні підірвали автомобіль колаборанта дмитра савлученка, він загинув на місці. Про це, покликаючись на інформацію радника голови Херсонської військової адміністрації Сергія Хланя, повідомляє «Бабель».

Так званий начальник «Департаменту сімʼї, молоді та спорту Херсонської ВЦА» дмитро савлученко почав співпрацювати з окупантами після повномасштабного вторгнення росії

09:25

Уночі росія обстріляла місто Костянтинівка на Луганщині, зокрема будівлю пожежно-рятувальної частини. Четверо рятувальників отримали поранення. Про це інформує пресслужба ДСНС України. Загиблих серед особового складу частини  немає.

09:13

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 24 червня орієнтовно склали:

  • особового складу ліквідовано близько 34530 (+100) осіб
  • танків ‒ 1507 (+3) од, 
  • бойових броньованих машин  ‒ 3637 (+5) од, 
  • артилерійських систем – 759 (+3) од, 
  • РСЗВ – 241 (+1) од, 
  • засобів ППО – 99 (+0) од,
  • літаків – 216 (+0) од, 
  • гелікоптерів – 183 (+0) од, 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 622 (+2),
  • крилаті ракети – 137 (+0),
  • кораблі /катери – 14 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2553 (+5) од,
  • спеціальна техніка – 60 (+0).

Найбільших втрат противник зазнав на Слов'янському та Бахмутському напрямках.

08:55

Українські військові отримали команду відійти від Сєвєродонецька. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Захисники відійдуть з Сєвєродонецька на нові, більш укріплені позиції.

За словами Гайдая, у місті пошкоджено або зруйновано 90% міста, 80% житлових будинків доведеться зносити. Він також розповів, що війська РФ просуваються в напрямок Лисичанська з Тошківки-Золотого. На околиці вже заходили ДРГ, атаки вглиб міста були відбиті. З окупованого Старобільська в бік Лисичанська зафіксовано перевезення окупантами шістьох «Точок-У».

07:20

Оперативна інформація щодо ситуації в Україні станом на 06:00 год 24 червня від Генштабу ЗСУ.

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей; утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та тимчасово окупованим українським Кримом; блокування морських комунікацій України у північно-західній частині Чорного моря, а також  утримання захоплених районів Херсонської та частини Запорізької областей і спроб створення сприятливих умов для відновлення наступу в Миколаївській області.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. На території республіки білорусь відзначається нарощування системи інженерно-фортифікаційного обладнання оборонних позицій у прикордонних з Україною та країнами Європейського Союзу районах.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Товстодубове, Бачівськ, Глухів та Манухівка Сумської області.

На Харківському напрямку противник завдавав артилерійських ударів у районах Харкова, Старого Салтова, Коробочкиного, Печенігів, Дементіївки та Золочева. Активізував діяльність  диверсійно-розвідувальних груп.

На Слов’янському напрямку із артилерії  ворог обстрілює цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Червоне, Рідне та Червона Поляна

На Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Лисичанська, Сєвєродонецька, Білої Гори, Вовчоярівки, Спірного та Берестового. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Лисичанськ і Борівське. Тривають бойові дії за місто Сєвєродонецьк.

Окупанти вели наступ у районі населеного пункту Мирна Долина, бойові дії тривають. Наступальні дії ворога в районі Борівського наші воїни успішно зупинили.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював позиції наших військ із артилерії неподалік Миколаївки, Берестового та Новолуганського. Намагається покращити тактичне положення та взяти під вогневий контроль наявні шляхи сполучень.

На Новопавлівському напрямку ворог завдавав вогневого впливу в районах населених пунктів Антонівка, Вугледар та Золота Нива

Задіяні ворогом диверсійно-розвідувальні групи українські воїни виявили та розбили. Залишки ДРГ противника у паніці втекли.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій противник не вів. З метою недопущення перекидання резервів на загрозливі напрямки ворог обстрілював наші війська в районах населених пунктів Авдіївка, Уманське, Веселе, Новобахмутівка, Гуляйпільське, Білогір’я та Староукраїнка.

В рамках логістичного забезпечення окупанти намагаються розмінувати акваторію морського порту Бердянськ.

На Південнобузькому напрямку противник активних дій не вів. Обороняється та намагається проводити контрбатарейну боротьбу. Завдав авіаційного удару по позиціях наших військ в районі населеного пункту Біла Криниця. Наша авіація, на відповідних ділянках, вдарила по скупченнях ворога у відповідь. 

Українські партизани продовжують спротив на тимчасово захоплених територіях. Тотальний спротив українців триває.

06:50

Укрзалізниця призначила евакуаційний потяг на 24 червня з Покровська до Львова.

Потяг 234/233 рушатиме о 16:30 за маршрутом Покровськ – Дніпро – Львів. Про це інформують на сайті УЗ.

04:00

На півдні України ЗСУ знищили 44 окупанти, 2 152 мм гармати - «Гіацинт-Б» та «Мста-Б», декілька одиниць броньованої та автомобільної техніки. Про це повідомляє ОК «Південь»

03:00

Упродовж 23 червня, у тому числі увечері російські війська обстрілювали територію Сумської області. Про це у телеграмі повідомив голова СОВА Дмитро Живицький.

З його слів, в обід 23 червня ворог запустив зі своєї сторони безпілотник, який скинув вибухівку на територію Краснопільської громади. Жертв та руйнувань немає.

 Близько 17 години з території росії ворог обстріляв Юнаківську громаду з «Градів», у тому числі використовуючи заборонену зброю – фосфорні снаряди. Постраждала дитину, яку госпіталізували до лікарні.

Після 20 години по Середино-Будській громаді росіяни відкрили мінометний вогонь. Пролунало близько 20 вибухів. Інформація про постраждалих та руйнувань уточнюється.

02:00

Вночі проти 24 червня ворог ударив по Запорізькій області з реактивних систем залпового вогню. Про це у телеграмі повідомив очільник Запорізької ОВА Олександр Старух. Попередньо вражено об'єкти інфраструктури в районі одного з населених пунктів біля обласного центру.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром