стрічка

Єврокомісія підтримала надання статусу кандидата Україні на вступ в ЄС

17 Червня 2022, 13:19
Єврокомісія погодила статус кандидата в ЄС для України 2357
Єврокомісія погодила статус кандидата в ЄС для України

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз.

Рішення винесли у п'ятницю, 17 червня. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час брифінгу, передає Gazeta.ua

Серед умов, які висунули Україні для отримання членства — встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Зазначається, що процес вступу в Євросоюз може зайняти понад 10 років. Протягом цього періоду Україна повинна впровадити у практику правила і стандарти ЄС.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Рекомендація містить умови, які Київ повинен буде виконати — у тому числі щодо верховенства права та боротьби з корупцією.

28 лютого президент Володимир Зелененський підписав заявку України на членство в ЄС. У квітні він передав главі представництва ЄС заповнену анкету для набуття статусу кандидата.

Стратегічний курс України на членство в ЄС і НАТО закріплений у Конституції. Більшість українців за вступ України до НАТО і ЄС.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024