стрічка

Чотири області перевірять на готовність до вторгнення з білорусі

17 Червня 2022, 07:50
Чотири області перевірять на готовність до вторгнення з білорусі 4211
Чотири області перевірять на готовність до вторгнення з білорусі

У середу, 15 червня, президент Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої загрози нового вторгнення з боку білорусі, на якому доручив провести перевірку готовності у чотирьох областях.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов, пише Українська правда.

За словами Олексія Данілова, всі органи, які до цього дотичні, давали оцінку ситуації – що там відбувається, в якому стані знаходиться сьогодні військо білорусі, скільки там військових рф, які плани.

«Все це перебуває на контролі нашого президента, і ставка вчора саме з цього приводу працювала доволі довго. І я вважаю, що доволі ефективно. В результаті є доручення – зараз буде відбуватися перевірка в чотирьох областях стану підготовки у разі, якщо будуть відбуватися повторні такі виклики для нашої країни», – зазначив секретар РНБО.

Данілов не уточнив, у яких саме областях проведуть перевірку. З білоруссю межують п’ять областей України: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.

Нагадаємо, збройні сили білорусі стягнули військову техніку до кордонів з Україною нібито для навчань.

Також самопроголошений президент білорусі Олександр Лукашенко 10 червня припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її «не відтягнув Захід».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024