стрічка

У селі неподалік Луцька школярі облаштували «благодійний блокпост» для збору коштів на автомобіль для військових

14 Червня 2022, 17:30
У Новоставі школярі облаштували «благодійний блокпост» для збору коштів на автомобіль для військових 516
У Новоставі школярі облаштували «благодійний блокпост» для збору коштів на автомобіль для військових

Імпровізований блокпост, кодове слово, побажання гарної дороги та благодійний внесок для військових – саме таку процедуру пройшов кожний, хто нещодавно проїжджав відрізком дороги Новостав-Голишів. 

Місцеві школярі вирішили організувати благодійну акцію, щоб назбирати гроші на автомобіль для військових, зокрема захисника з громади, що найближчими днями вирушить виконувати бойові завдання. Про це йдеться на сайті громади. 

«Хлопцям дуже потрібний автомобіль, тож ми кинули клич у фейсбуці серед жителів нашої громади. Дітей теж почули, що є потреба у коштах, і вирішили допомогти у свій спосіб. Вони зробили такий собі патруль – перевіряли у водіїв документи, просили сказати «паляниця», а також пропонували долучитися до збору грошей. Ідея виявилася доволі дієвою, адже діти назбирали 1000 гривень. Цю суму ми долучимо до інших коштів, які вже надійшли нам на картку (а це майже половина необхідної суми) і використаємо для придбання авто нашим військовим», – розповідає мама одного з дітлахів, жителька села Новостав Ірина Рихлюк

Читайте також: Луцька художниця продає свої картини, щоб допомогти біженцям

Коментар