стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 14 червня

14 Червня 2022, 23:07
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 14 червня 5428
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 14 червня

Сто одинадцяту добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:07

Унаслідок ворожих обстрілів за день, що минає, загинули троє мирних жителів Донеччини, ще четверо дістали поранення.

22:47

Оперативно-тактичне угруповання «Схід» повідомило про втрати ворога  за сьогодні:

  • особового складу – 73
  • танків – 2
  • БМП – 3
  • БТР – 3
  • артилерійські системи – 5
  • мінометів – 1
  • АТТ – 5

22:40

Головне зі звернення Президента:

Сьогодні нашій протиповітряній обороні вдалося «підрізати крила» російським ракетам. Частину ракет, які окупанти спрямували проти наших міст, вдалося збити. І це – врятовані життя. Це врятована інфраструктура. Але вдалося збити тільки частину. На жаль, є жертви, є руйнування. Сьогодні удар був по Львівській і Тернопільській областях. 

Ми знову й знову повторюємо нашим партнерам, що Україні потрібна сучасна протиракетна зброя. Затягування з її наданням не може мати виправдань. Буду постійно наголошувати на цьому, говорячи з нашими партнерами. Перші запити на протиракетні системи ми зробили ще задовго до повномасштабного вторгнення. І цього тижня буде багато різних важливих переговорів – і не тільки з європейськими політиками, яким до снаги надати Україні сучасні протиракетні системи. 

Говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Звичайно, темою номер один була оборонна підтримка. Канада у ній – серед лідерів. Подякував за те, що Канада стала й першою державою, яка переказала на український рахунок у МВФ спеціальну допомогу – близько 800 мільйонів доларів.

Мав розмову з Президентом Еквадору. Привітав його з обранням Еквадору членом Ради Безпеки ООН. Поінформував про актуальну ситуацію на полі бою й закликав посилювати тиск на Росію для закінчення цієї війни. І ця розмова з Президентом Еквадору, і вчорашня розмова з Президентом Гватемали стали тільки початком нашої нової політики щодо відновлення відносин з Латинською Америкою.

Попросив Головнокомандувача Збройних Сил України дуже уважно поставитися до повідомлень у ЗМІ та в соцмережах про те, що в частини наших бійців немає достатньо засобів індивідуального захисту. Доповіді, які я отримую, суттєво відрізняються від того, що обговорюється суспільством. І я очікую перевірки логістики в армії – перевірки того, що постачається, і того, як розподіляються засоби індивідуального захисту. На сьогодні всім, хто перебуває в зонах бойових дій, повинно вистачати всього необхідного для захисту. Держава забезпечує таке постачання. 

За минулу добу в битві на Донбасі кардинальних змін не відбулося. Найбільш жорстокі бої в Сєвєродонецьку та в усіх містах і громадах поруч – як і раніше. Втрати, на жаль, болісні. Але потрібно триматися. Це наша держава. Триматись саме там, на Донбасі, життєво необхідно. Що більше втрат зазнає ворог саме там, то менше сил у них буде, щоб продовжувати агресію.

Болісні втрати маємо й на Харківщині, де російська армія пробує посилити свої позиції. Бої за цей напрямок тривають, і треба ще боротися, жорстко битися за повну безпеку для Харкова та області.

Продовжуємо тиснути на окупантів на півдні країни. Ключова мета – звільнення Херсона, і будемо рухатися до цього крок за кроком.

Підписав черговий указ про нагородження тих, хто найбільше відзначився в боях. Державними нагородами відзначені 63 військовослужбовці – за хоробрість та ефективність у захисті держави. Загальна кількість відзначених нагородами – уже 18 453. І такий масштаб, така кількість подвигів вповні демонструють, якого рівня протистояння і якої жорстокості бойові дії.

21:22

Україна на сьогодні отримала від західних партнерів близько 10% від військової допомоги, необхідної для протидії російській агресії — заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

20:31

До лікарні швидкої допомоги в Маріуполі, на базі якої відкривають інфекційне відделення, надійшов документ, який попереджає про можливість спалаху холери, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

«Наказ — підготуватись. Правда, причиною названа не ситуація в Маріуполі, а «велика кількість трупів у річці Сіверський Донець», звідки Донецька область бере воду. Вся, окрім Маріуполя... В той самий час всі пабліки окупантів продовжують писати, що ризик холери — це фейк», — написав він.

19:48

Очевидці публікують у соцмережах фото і відео великої пожежі з чорним димом в тимчасово окупованій росіянами Новій Каховці, що на Херсонщині.

Офіційної інформації про вибухи і пожежу у тимчасово окупованому населеному пункті наразі немає.

Водночас користувачі у соцмережах повідомляють, що українські захисники знищили склад боєприпасів російських загарбників.

19:26

Російські війська 14 червня знову обстріляли село Мала Костромка на Криворіжжі. Били зі ствольної артилерії по відкритій місцевості. 

Інформації про загиблих і поранених наразі немає, повідомив начальник Криворізької райвійськадміністрації Євген Ситниченко.

18:29

Міському голові Святогірська Володимиру Бандурі повідомили про підозру  у тому, що він співпрацював з окупантами. За даними слідства, Бандура перейшов на бік ворога та поширив звернення, у якому пропагував ідеї російських окупантів.

Також він дякував військовослужбовцям рф, які захопили Святогірськ. Крім того, бандура погодився на пропозицію ватажка «днр» обійняти посаду так званого «голови» тимчасово окупованого Святогірська.

18:27

Оперативна інформація станом на 18.00 14.06.2022 щодо російського вторгнення.

Триває сто одинадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. 

На Волинському та Поліському напрямках активних дій з боку противника не відзначено. В рамках перевірки бойової готовності збройних сил республіки білорусь проводились навчання з підрозділами сил спеціальних операцій.

На Сіверському напрямку ворог продовжує мінометні обстріли населених пунктів в прикордонних районах, зокрема цивільної інфраструктури в районі населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області. 

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих рубежів. Для сковування дій підрозділів Сил оборони здійснює систематичний вогневий вплив по позиціях наших військ. Крім того, російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дементіївка, Руська Лозова, Мосьпанове та Базалівка. Противник дистанційно замінував місцевість в районах населених пунктів  Байрак, Перемога і Шестаково. Веде штурмові дії поблизу Рубіжного, бої тривають.

На Слов’янському напрямку зафіксовано систематичні ворожі артилерійські обстріли в районах населених пунктів Тетянівка, Чепіль, Долина, Дібрівне та Богородичне. 

На Лиманському напрямку активних дій противник не проводив. Обстріляв з артилерії цивільну інфраструктуру в районі Сіверська. 

На Сєвєродонецькому напрямку загарбники обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Біла Гора, Устинівка, Тошківка та інших. Завдали авіаудару з вертольотів поблизу Метьолкіного.

Ворог веде штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, бойові дії тривають. Противник здійснює перегрупування військ та намагається посилити угруповання.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли наші війська із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Врубівка, Покровське та Нью-Йорк. Армійська авіація противника завдала авіаудару неподалік Білогорівки.

В районі Берестове українські воїни відбили ворожий штурм, завдали ворогу  втрат та змусили відійти на раніше зайняті позиції. Противник веде штурмові дії в районі населеного пункту Золоте, бої тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках агресор активних бойових дій не вів. Вів обстріли цивільної інфраструктури неподалік Авдіївки, Мар’їнки та Гуляйполя. Завдав ударів штурмовою та армійською авіацією в районах населених пунктів Срібне та Малі Щербаки. Проводив розвідку боєм поблизу Павлівки.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ та намагався вести контрбатарейну боротьбу.

В районах населених пунктів Трудолюбівка, Токареве, Баштанка, Квітневе, Луч, Таврійське, Олександрівка російські окупанти обстрілювали інфраструктуру із артилерії, мінометів та  реактивних систем залпового вогню.

Противник веде розвідку на зазначеному напрямку із застосуванням БпЛА. Дистанційно замінував окремі ділянки річки Інгулець. Продовжує інженерне обладнання позицій.

На Бессарабському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала.

17:35

В Україні заборонили шість проросійських партій:

  • «Опозиційний блок»
  • «Соціалісти» 
  • «Справедливість та розвиток» 
  • «Держава»
  • «НАШІ»
  • «Блок володимира сальдо»

17:33

Кількість постраждалих від падіння уламків ракети на Львівщині зросла до шести. Стан людей лікарі оцінюють як задовільний. Усі вони зараз перебувають на амбулаторному лікуванні, – повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

14:48

Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про дезінформаційні та маніпулятивні кампанії, що відбуваються на тимчасово окупованих територіях.

Запорізька область: 

  • Російську мову планують зробити «державною». 
  • Із 1 вересня окупанти хочуть перевести школи області на російські «стандарти».

Херсонська область:

  • Окупанти списуватимуть борги мешканців області перед Україною.
  • Підприємства Херсонщини візьмуть під «державне» управління, якщо власники не доведуть права на них.

Донецька область:

  • Пропагандистка Альона Морозова привозить до Маріуполя «високих гостей» з рф та влаштовує для них екскурсії зруйнованим Драматичним театром, де розповідає про «злочини української влади».

Луганська область:

  • День росії в т.зв. ОРЛО окупанти відсвяткували автопробігом

Харківська область:

  • ПАТ «Россети» до Дня росії завершили «відновлення історичних» електричних зв’язків між енергосистемами Бєлгородської та Харківської областей.

АР Крим:

  • Для святкування Дня росії замість херсонців завезли «масовку» з Криму.

14:39

Уламки російської ракети, яку збили на Львівщині, впали на цегельню. Про це у своєму тг-каналі повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

Постраждали четверо людей. Серед них одна дитина. Стан постраждалих лікарі оцінюють як легкий та середньої важкості. 

Запускали ракету з південно-східного напрямку.

14:04

За попередньою інформацією, сили протиповітряної оборони збили кілька ворожих ракет над Тернопільщиною.

«Спеціалісти виїхали на місця падіння збитих ракет. Попередньо – жертв та руйнувань немає. Інформація уточнюється», – повідомляє голова ОВА Володимир Труш.

13:56

Над Хмельницькою областю збили російську ракету, – повідомляє очільник ОВА Сергій Гамалій.

13:53

Над Золочевом на Львівщині сили ППО збили ракету.

«Внаслідок падіння ракети пошкоджень зазнав об’єкт цивільної інфраструктури. Інформація про потерпілих уточнюється», – повідомив у своєму тг-каналі голова ОВА Максим Козицький.

13:51

На Херсонському напрямку бійці ЗСУ «переграли» окупантів і наближаються до Томиної Балки. Про це повідомляє радник голови Херсонської ОВ Сергій Хлань.

13:31

ЗМІ пишуть про вибухи на Тернопільщині. Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що це працює ППО.

13:26

На Львівщині працює ППО. Про це у своєму тг-каналі повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

13:08

Російські окупанти намагались здати на брухт комплектуючі до свого комплексу ППО, – повідомляє ГУР Міноборони.

Робили це, аби не потрапити на «передок». У пункті приймання брухту вони назвали занадто високу ціну та вступили в конфлікт з приймальницею, яка одразу повідомила про «бізнесменів» у так зване «МДБ ДНР». Тепер вони воюють на передових позиціях

12:46

По всій території України, окрім Криму та Херсонщини, зараз лунає повітряна тривога.

12:40

З Привілля на Луганщині з-під обстрілів врятували 32 людей.

Під час огляду приміщень, які постраждали внаслідок ворожих атак, поліцейські натрапили на бомбосховище, де перебували люди. Цивільні забажали евакуюватися, – повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Поліцейським довелось робити три спроби аби врятувати всіх, хто там переховувався. Усі 32 людини вже виїхали з Луганщини до безпечних регіонів України.

12:37

«Одного пристрелити показово, інші може позатикаються», – рашисти обговорюють як навести лад в підрозділі. Про це свідчить чергова перехоплена розмова Головним управлінням розвідки.

У розмові окупант і його дружина обговорюють методи наведення ладу у військовому підрозділі.

Жінка розповідає про новини від спільного знайомого: «Пишуть, що витиснули нас, три населених пункти зайняли».

12:32

У Запорізькій області відбулася чергова операція з обміну тілами загиблих військовослужбовців – Україна повернула тіла 64 героїчних оборонців «Азовсталі» для гідного їх поховання, – пише УП.

11:40

Українські військові вибили російських окупантів із лісового масиву на околицях Ізюму Харківської області. 

Про це повідомляють Збройні сили України.

«Наша армія звільнила село Придонецьке у лісах поруч з тимчасово окупованим Ізюмом», – йдеться в повідомленні.

До Ізюма захисникам залишається 10 кілометрів. 

11:36

Вибухи у Херсонській області, повідомляють ЗМІ. 

11:23

Сьогодні опівночі ворог відкрив вогонь по прикордонній території Шосткинського району, повідомляє Держприкордонслужба. Прикордонники нарахували понад 10 вибухів ворожих мін та артилерійських снарядів. Ще чотири рази рашисти обстріляли Шосткинський район Сумщини 13 червня.

10:39

Минулої доби російські окупанти обстрілювали Харків, а також Харківський, Ізюмський, Богодухівський та Чугуївський райони області. Про це повідомив уранці 14 червня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.
Унаслідок обстрілів у селищі Жуковського (район Харкова) поранено одного мирного жителя.

«У селі Малинівка через обстріли окупантів поранення отримали двоє дітей – хлопчик 11 та дівчина 17 років. У смт Печеніги поранена дитина трьох місяців, на жаль, її 35-річна мати загинула. У селі Завгороднє один поранений», – написав Синєгубов.

Загалом у Харківській області одна людина загинула, п'ятьох поранено, зокрема трьох дітей. В області пошкоджено приватні будинки, господарські будівлі, склади, сталися лісові пожежі.

У Харківському районі через влучання чотирьох російських ракет спалахнули склади, горіли вантажні автомобілі. Площа пожежі становить 2 тис. м².

«На території області тривають бойові дії. На харківському напрямку ворог, як і раніше, сконцентрований на обороні. На Ізюмщині ворог намагається встановити контроль над Богородичним і готує наступ на Слов'янськ», – додав Синєгубов.

09:46

Протягом доби 13 та вранці 14 червня війська Російської Федерації обстрілювали передмістя Миколаєва, Баштанський та Миколаївський райони області. У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч минули відносно спокійно.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної військової адміністрації.

Вранці 13 червня російські військові обстріляли передмістя Миколаєва з реактивних систем залпового вогню "Ураган". Потерпілих немає.

У Баштанському районі вдень 13 червня та вранці 14 червня обстрілів зазнала Широківська громада.

«Обстріли були переважно поза межами населених пунктів. За попередньою інформацією, потерпілих немає. Пошкоджений один житловий будинок та два зруйновані. Вночі проти 14 червня було обстріляно Інгульську громаду: поза межами населених пунктів. За попередньою інформацією потерпілих і пошкоджень немає», — йдеться у повідомленні.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

У Миколаївському районі 13 червня обстріляли населені пункти: Шевченкове, Котляреве, Луч Шевченківської громади. Пошкоджено приватне підприємство. Поранених немає.

Також 13 червня обстрілів зазнали території між населеними пунктами Костянтинівка та Баловне Костянтинівської громади. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

О 17:00 13 червня внаслідок обстрілів с. Лимани Галицинівської громади зруйнований житловий будинок. Поранених немає.

Вранці 14 червня були обстріли Парутинського старостинського округу Куцурубської громади. За попередньою інформацією, пошкоджень та поранених немає.

09:10

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 14.06 орієнтовно склали:
  • особового складу – близько 32500 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1434 (+2) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3503 (+11) од,
  • артилерійських систем – 721 (+3) од,
  • РСЗВ – 229 (+3) од,
  • засоби ППО – 97 (+0) од,
  • літаків – 213 (+0) од,
  • гелікоптерів – 179 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 588 (+3),
  • крилаті ракети – 125 (+0),
  • кораблі – 13 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2473 (+13) од,
  • спеціальна техніка – 54 (+0).
Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку. 
 

09:01

Під час повітряної тривоги зранку по Одещині був здійснений ракетний удар.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Мінус» дві ворожі «крилаті смерті». Дякуємо силам ППО!», – повідомив Братчук.

08:39

У Сєвєродонецьку ситуація вкрай загострена – росіяни нищать багатоповерхівки та «Азот». Штурм міста триває вже котру добу поспіль. Артилерією противник руйнує вщент багатоповерхівки та об’єкти промисловості, повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Ми маємо ще одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєвєродонецького «Азоту» та «Склопластику». Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляні прилеглі селища Синецький та Павлоград.  Наступ в районі Метьолкіного в них не вдався. Активні бойові дії 13 червня також мали місце на напрямках Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка», – зазначає Сергій Гайдай.

08:15

Ніч на Дніпропетровщині видалася неспокійною. Ворог знову обстріляв два райони області – Криворізький та Синельниківський. 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Ударив з «Ураганів» по Апостолівській і Покровській громадах. Люди, попередньо, не постраждали. У Покровській громаді пошкоджені будинки. На місці обстрілу працюють піротехніки – обстежують територію», – зазначив очільник Дніпропетровської ОВА.

07:45

Поліцейські Луганщини евакуювали з Привілля 32 людей. Евакуацію під обстрілами поліцейські провели разом із волонтерами.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Під час патрулювання містом поліцейські виявили двох поранених – цивільного та військового. Надали їм домедичну допомогу та евакуювали. Повернувшись до Привілля, почали оглядати приміщення, які постраждали від російських обстрілів. Натрапили на бомбосховище, де перебували люди, які забажали евакуюватися. Поліцейським довелось робити три спроби аби врятувати всіх, хто там переховувався», – зазначив Сергій Гайдай.

Загалом протягом 13 червня евакуйовані 32 жителі міста. Вони вже виїхали з Луганщини до безпечних регіонів України.

07:29

13 червня у небі Миколаївської області російські окупанти здійснили дві гелікоптерні атаки парами Мі-8 по позиціях ЗСУ.

Про це повідомляє оперативне командування Південь.

Українські війська завдали двох авіаційних ударів у Миколаївській та Херсонській областях по накопиченню живої сили та ворожої техніки, результати уточнюються.

У районі Снігурівки відбувся повітряний бій.

«З винищувача Су-35 було випущено ракету «повітря-повітря» по парі наших Мі-8. Вертольотам вдалося ухилитися. Противник, економлячи ракети, ретирувався», – йдеться в повідомленні.

Російські війська продовжували спроби вести повітряну розвідку за допомогою БПЛА.

За добу українські військові знищили два безпілотники типу «Орлан-10» та один квадрокоптер.

Загалом на південному напрямку за добу було знищено 28 окупантів та 10 одиниць техніки, серед яких окрім БПЛА, гаубиця «Мста-Б», командно-штабна машина, п’ять одиниць броньованої та іншої автомобільної техніки.

07:15 

У Донецькій області за добу російські загарбники вбили трьох мирних жителів.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

 

 

«За 13 червня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини: одного в Авдіївці, одного у Новоселівці Першій та одного у Курахівці. Ще п'ятеро людей отримали поранення», – написав Кириленко.

Окрім того, у Донецькій області померли двоє цивільних, які зазнали поранень на Луганщині.

Кириленко також нагадав, що наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

06:59

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 14.06.2022  щодо російського вторгнення 
На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у діяльності підрозділів збройних сил республіки білорусь не відзначалося.
На Сіверському напрямку противник посилив підрозділи зі складу 1 танкової армії Західного військового округу, що залучається до прикриття російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях, двома батальйонними тактичними групами зі складу повітряно-десантних військ. Агресор обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Провів повітряну розвідку БпЛА у районі населеного пункту Середина Буда Сумської області.
На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони до Державного кордону. Загарбники здійснили вогневе ураження, зокрема долучили армійську авіацію, у районах населених пунктів Рубіжне, Руська Лозова, Байрак та Дементіївка.
На Слов’янському напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на спробах встановлення повного контролю над населеним пунктом Богородичне та створенні умов для розвитку наступу на Слов’янськ. Ворог застосовує артилерію поблизу Дібрівного, Карнаухівки, Нової Дмитрівки та Вірнопілля.
На Лиманському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ з метою розвитку наступу в напрямках Лиман – Райгородок та Ямпіль – Сіверськ.
На Сєверодонецькому напрямку противник посилив угруповання внаслідок переміщення у район населених пунктів Кремінна – Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп. За підтримки артилерії веде штурмові дії у місті Сєверодонецьк, намагається закріпитися у центральній частині міста.
На Бахмутському напрямку агресор обстрілює з артилерії позиції наших військ у районах населених пунктів Відродження, Новолуганське і Бахмут. Має частковий успіх, закріплюється у населеному пункті Відродження. Продовжує вести штурмові дії у напрямку Відродження – Вершина.
На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Посилив застосування авіації та артилерії для сковування наших військ.
На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій.
На Криворізькому напрямку ворог провів мінування узбережжя річки Інгулець по рубежу Давидів Брід – Калинівське.
На Миколаївському напрямку, у районах населених пунктів Станіслав, Томина Балка, Дослідне Херсонської області, ворог розгорнув до двох реактивних батарей та однієї батареї ствольної артилерії.
У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр».
Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. З метою розв'язання проблеми відновлення пошкодженого озброєння та техніки діє близько 30 мобільних бригад у Бєлгородській, Воронезькій, Ростовській областях, а також на тимчасово окупованій території АР Крим.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024