стрічка

СБУ ідентифікувала російського підполковника, який віддав наказ бомбардувати нафтобази Рівненщини

13 Червня 2022, 16:07
Підрив нафтобази 1849
Підрив нафтобази

Російського командира 23 винищувального авіаційного Таллінського полку Олександра Лобинцева судитимуть за бомбардування нафтобаз на Рівненщині.

Йдеться про дві нафтобази у місті Дубно та селищі Клевань. Слідство вважає, що він віддав наказ про нанесення по цих об'єктах ракетних ударів. Про оголошення підозри стало відомо у понеділок, 13 червня, після повідомлення пресслужба прокуратури Рівненщини.

За даними слідства, підполковник Олександр Лобинцев у березні віддав наказ підпорядкованому підрозділу про нанесення бойовими літаками ракетних ударів по цивільних незахищених об’єктах на території Рівненської області. Йдеться про нафтобази у місті Дубно та селищі Клевань.

Пілоти російських бойових літаків вилітали з аеродрому Барановичі у Білорусі та без перетину повітряного простору України здійснювали ракетні обстріли.

«Це призвело до забруднення атмосфери, значного забруднення повітря та землі нафтопродуктами та продуктами їх згоряння, вже завдало шкоди екології на понад 11 мільйонів гривень та стало причиною повної зупинки нафтобаз. Точний рівень забруднення навколишнього середовища та збитки мають визначити науковці, залучені до слідства», – йдеться у повідомленні.

 

Олександру Лобинцеву інкримінують порушення законів та звичаїв війни, за що передбачене покарання від восьми до 12 років тюрми. Також у прокуратурі повідомляють, що незабаром його оголосять у розшук.

Зазначимо, що 24 травня волинська прокуратура оголосила підозру Олександру Лобинцеву за бомбардування нафтобази у Луцьку.



Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024