стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 13 червня

13 Червня 2022, 21:03
Реакція світу на війну росії проти України 13 червня 2110
Реакція світу на війну росії проти України 13 червня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

21:03

Сполучені Штати Америки разом із союзниками й партнерами з різних країн готові повною мірою сприяти реалізації запиту української сторони щодо оснащення ЗСУ оборонним озброєнням для захисту власної землі від російської агресії.

Про це заявив у понеділок під час візиту до Таїланду міністр оборони США Ллойд Остін.

18:12

Литва передасть Україні 110 антидронових рушниць власного виробництва. Про це повідомив литовський журналіст Андріус Тапінас.

Загальна вартість гвинтівок – близько 1,5 мільйона євро.

15:07

 «Пішов до дідька «руський мір» – у вірменському Єревані відбувся мітинг проти війни в Україні, яку веде агресивний режим росії.

15:02

Україну захищають громадяни 55 країн світу, – речник Інтернаціонального Легіону ЗСУ. Найбільше захисників зі США та Великої Британії.

12:56

У МЗС Канади розкритикували присутність свого високопоставленого представника відомства на заході, організованому російським посольством до Дня росії. Пані міністр Мелані Жолі назвала неприйнятним присутність високопоставленого представника МЗС країни на заході, який відбувався в російському посольстві.

 

«Це неприйнятно. Жоден представник Канади не мав бути присутнім на заході, який проходив у російському посольстві, і жоден представник Канади більше не буде відвідувати подібні заходи. Канада продовжує стояти разом з Україною у боротьбі з вторгненням росії», — написала Жолі у Tвітері.

12:29

росія заробила понад 61 млрд євро на експорті викопного палива за перші 100 днів повномасштабної війни в Україні. Такі дані наводить Центр досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

«Євросоюз імпортував 61% російського палива на близько 57 млрд євро. У той же час, Україна щодня втрачає людей. Потрібно припинити спонсорувати російську військову машину. Сьомий пакет санкцій, газове ембарго, обмеження проти всіх російських банків та еліт, вторинні санкції — це має бути спільною метою», – йдеться у повідомленні глави Офісу президента Андрія Єрмака.

11:22

Громада українців імені Лесі Українки у Північній Македонії 12 червня провела потужну акцію на підтримку України та проти військової агресії рф.

10:34

Шольц, Макрон і Драгі приїдуть до Києва за день до висновку Єврокомісії про кандидатство — 16 червня, пише італійське видання La Stampa.

Видання відзначає, що лідери приїдуть разом, щоб засвідчити підтримку трьох найбільших європейських країн президенту Зеленському.

9:12

Напередодні оприлюднення висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС активісти провели у Європейському кварталі Брюсселя акцію на підтримку надання Україні статусу країни-кандидата.

Як повідомляє Укрінформ, активісти вирішили створити символічний живий ланцюг ЄС-Україна навколо будівлі Берламон Європейської комісії.

3:50

У Північній Америці акція «росіяни – проти війни», приурочена до дня росії, відбулася в неділю у восьми містах Сполучених Штатів та в трьох канадських містах.

Про це пише Укрінформ.

У США протести були організовані у Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго, Галландейл-Бічі у Флориді, Філадельфії, Портленді, Сан-Франциско та Сієтлі, у Канаді ­ в Оттаві, Монреалі й Торонто.

2:54

У неділю у тридцяти країнах світу російська діаспора провела акції протесту проти війни росії в Україні. 12 червня у рф – національне свято - день росії, яке російська діаспора за кордоном оголосила днем незалежності від кремля. 

0:57

У Вселенському Патріархаті в Стамбулі молилися за Україну, її перемогу у війні проти рф та заспівали гімн українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024