стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 12 червня

12 Червня 2022, 21:29
Реакція світу на війну росії проти України 12 червня 2188
Реакція світу на війну росії проти України 12 червня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

21:29

10 саперних роботів британського виробництва TALON надійдуть до України.

Ці саперні роботи не тільки визначають місцезнаходження мін, а й знешкоджують їх. До початку війни в Україні вже було понад 12 екземплярів таких роботів, зараз британська оборонна компанія QinetiQ надішле ще 10, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький

Робот бере на себе до 45 кг та може тягнути вантаж до 680 кг. У базовому варіанті його довжина 86,4 см, висота 42,7 см, максимальна маса – від 52 до 71 кг.

Силова установка дозволяє розвивати швидкість до 8,3 км/год та працювати без підзарядки від 2,8 до 4,5 години, а у режимі очікування – до 7 діб.

20:58

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у неділю анонсував переговори з українським і російським лідерами щодо організації експорту зерна з України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Milliyet.

"Минулого вечора в нас були переговори з певними зацікавленими особами. Наступного тижня ми проведемо переговори з Путіним і Зеленським і обговоримо подальші кроки", – заявив Ердоган.

Він додав, що Туреччина готова посприяти у відкритті "зернового коридору" з України.

 

"У нас серйозної проблеми немає, на наших складах є п’ять мільйон тонн пшениці. Попри це, ми б хотіли збільшити її обсяги… Ми будемо залучені до роботи, як-от експорту товарів, не лише для себе, а й для третіх країн", – додав турецький президент.

18:06

Колишній британський солдат Джордан Гетлі, який у березні приєднався до лав Збройних Сил України, помер під час боїв за Сєвєродонецьк.

Як повідомляє "Європейська правда", про це написав його батько Дін Гетлі у Facebook.

"Учора (10 червня) ми отримали жахливу новину про те, що наш син Джордан був застрелений і вбитий у місті Сєвєродонецьк в Україні", – йдеться в дописі.

За словами батька Джордана, той у березні звільнився з британської армії, щоб продовжити кар’єру солдата "в інших місцях".

 

"Розпочалася війна в Європі, тож, ретельно все обміркувавши, він поїхав в Україну, щоб допомогти", – додав він.

"Його побратими сказали, що любили його, як і ми, оскільки він змінив життя не однієї людини на краще – не лише воюючи, а й тренуючи українських військових", – зазначив Дін Гетлі.

15:29

ЄС стоїть на порозі "історичного рішення" напередодні саміту 23-24 червня, де розглядатимуть питання надання Україні статусу кандидата — Урсула фон дер Ляєн

«Сподіваюся, що за 20 років, згадуючи про ці події, ми зможемо сказати, що вчинили правильно», – сказала президентка Єврокомісії.

11:23

В Німеччині, Іспанії та Відні пройшли демонстрації на підтримку українців. 

10:43

Канадський бренд Meleg Perfumes випустив парфум «Слава Україні».

«Ми створили «Слава Україні», бо хочемо підтримати збройну боротьбу України. Українці – єдині, хто зупиняє Росію від вторгнення в решту Європи, і перемога – єдиний вихід», – написали виробники в описі нового аромату на сайті компанії.

Ціна, вказана на сайті – 200 доларів. Виробник зазначає, що з кожної проданої пляшки парфуму 50 канадських доларів буде направлено до Національного банку України.

09:57

Кім Чен Ин публічно підтримав Путіна і направив вітальну телеграму:

«Під вашим керівництвом російський народ, відважно долаючи всі виклики та труднощі, що трапляються, досягає великих успіхів у здійсненні справедливої справи для захисту гідності, безпеки та прав на розвиток країни, чому наш народ висловлює повну підтримку», - звернувся Кім Чен Ын до Путіна.

Північнокорейський диктатор називає «дружніми» кривавий уряд Росії та закликає розширювати корейсько-російські відносини.

09:52

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас у колонці для The Telegraph закликала не вести жодного бізнесу з росією, щоби задушити військову машину РФ.

«Економічна ізоляція означає, що нам потрібно висушити російську військову машину, зробивши так, щоб у російських військ закінчилося обладнання, а у Кремля закінчилися гроші», – заявила вона.

09:50

Влада Німеччини відкинула пропозицію Іспанії передати Україні близько 40 танків Leopard 2A4 після їх модернізації. Як повідомляє Європейська правда, про це пише Spiegel із посиланням на урядові джерела.

Якби Берлін погодився на пропозицію, це був би перший випадок, коли країна-член НАТО поставила танки Україні.

«З того часу іспанці різко відступили: план не був остаточно узгоджений політично. Чи була це просто ідея від когось нижче рівнем?», - пише видання.

Також повідомляється, що німецька влада в телефонних розмовах попередила іспанців, що цей крок буде відступом від прийнятого всіма західними союзниками рішення (хоч і неформального) не постачати Київу танки. За даними німецької редакції Business Insider, у Мадриді навіть перепросили у Берліна «за хвилювання і тиск, що чинився на канцлера».

«Тому не дивно, що до федерального уряду не надходило заявок на постачання іспанських танків до України», – зазначили співрозмовники.

Видання також пише, що передбачувана пропозиція з Мадриду, ймовірно, значно скоротилася: не більше 10 танків, і навіть ця цифра невизначена, тому що машини явно повністю зношені і ремонтувати їх доведеться довго.

Нагадаємо, 5 червня видання El Pais повідомило, що Іспанія хоче поставити Україні німецькі основні бойові танки Leopard 2 A4.  Як правило, федеральний уряд Німеччини має схвалювати такий експорт озброєнь, тому що контракти на закупівлю містять так звані застереження щодо кінцевого використання. 7 червня канцлер Олаф Шольц заявив, що Іспанія не зверталась до Німеччини з приводу експорту танків.

08:05

За повідомленням німецького видання, канцлер Олаф Шольц разом із президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі збирається відвідати Україну перед самітом «Великої сімки» наприкінці червня.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024