стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 12 червня

12 Червня 2022, 23:14
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 12 червня 4758
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 12 червня

Сто дев'яту добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:14

Повідомляють про вибухи у Харкові.

22:55

18-річна колаборантка з Бахмута регулярно передавала росіянами секретні дані про ЗСУ.

Як вдалося з'ясувати слідству, у травні та червні 2022 року зрадниця цілком добровільно співпрацювала з одним із російських окупантів, який є представником силових відомств Росії. Через додатки вона передавала ворогу координати дислокації бойової техніки ЗСУ, наших героїв та їхніх позицій.

Загалом зрадниця передавала окупантам координати дислокації наших захисників та захисниць 14 разів.

21:31

У Лисичанську Луганської області внаслідок обстрілу з боку росіян у неділю загинула шестирічна дитина — голова ОВА Сергій Гайдай.

20:52

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: Станом на сьогодні маємо ширину фронту 2 450 км, з яких на 1 105 км ведуться активні бойові дії.

20:47

Глава Київської ОДА Олексій Кулеба перевірив прикордонні укріплення Київщини: позиції облаштовані, фортифікації надійні, підготовка Сил оборони проводиться систематично. «Важливо розуміти, що загроза повторного нападу росії існує та існуватиме, доки ми не переможемо. Київська область готова дати належну відсіч ворогу», — запевнив глава регіону.

18:56

Олександр Стрюк про ситуацію в Сєвєродонецьку 12 червня: 

  • ЗСУ контролюють третину міста;
  • в лікарні залишаються надавати допомогу медпрацівники; 
  • виїжджати навіть із навколишніх населених пунктів дуже небезпечно.

18:54

У найбільш зруйнованому та постійно обстрілюваному районі Харкова Північній Салтівці відновили газопостачання для п'яти тисяч мешканців, повідомляє «Харківміськгаз»

18:48

Генеральний штаб України опублікував вечірнє зведення станом на 12 червня.

  • На Сіверському напрямку російські окупанти продовжують обстріли позицій ЗСУ, а також цивільної інфраструктури в населених пунктах Хрінівка Чернігівської області та Олександрівка Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку росія веде бойові дії, намагається покращити тактичне положення, продовжує покращувати інженерне обладнання оборонних позицій у районі села Новий Бурлук Харківської області. Російська армія обстріляла з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню райони селищ Замулівка, Байрак, Гусарівка та Руські Тишки Харківщини. Безуспішно росія штурмувала у напрямку села Стариця (Харківська область) — Рубіжне (Луганська область).
  • На Слов’янському напрямку українські воїни відбили штурми на напрямках Довгеньке — Мазанівка та Довгеньке — Долина.
  • На Донецькому напрямку основні зусилля росія зосереджує на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.
  • На Лиманському напрямку активних дій не було, але були обстріли підрозділів ЗСУ, російська армія готується до наступу.
  • На Сєвєродонецькому напрямку росія бʼє ствольною та реактивною артилерією, намагається встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, бойові дії тривають.
  • На Бахмутському напрямку окупанти намагались оточити селище Врубівка, але успіху не мали.
  • За спроби відновити штурм у напрямку Оріхове — Золоте російська армія отримала відсіч українських захисників та відійшла.
  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках росія постійно обстрілює позиції ЗСУ, аби завадити їм перегрупуватися.
  • На Південнобузькому напрямку загарбники намагаються утримувати зайняті раніше позиції. Російська армія вдарила ствольною та реактивною артилерією у районах селищ Осокорівка, Трудолюбівка, Широке, Добрянка та Благодатне.

17:54

У Сєвєродонецьку нацгвардієць з першого пострілу ПЗРК "Ігла" збив російський безпілотник "Орлан-10".

16:51

У Маріуполі окупанти викрали вже третє судно металопрокату, яке відправляють в Ростов-на-Дону.  Повідомляє радник мера Маріуполя.

16:18

Під час двох обмінів тілами загиблих Україна отримала тіла 220 захисників Маріуполя, які перебували на заводі "Азовсталь", — у Києві почалися заходи з ідентифікації загиблих, повідомив екскомандир полку "Азов" Максим Жорін.

15:27

Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА про ситуацію на Харківщині станом на 12 червня:

  • За минулу добу обстрілів зазнав Шевченківскький район Харкова. Постраждалих немає.
  • По області окупанти обстрілювали Харківський район, зокрема Малоланилівську громаду, Чугуївський, Ізюмський райони. Як наслідок - виникали пожежі у приватних будинках, нежитлових приміщеннях та лісосмугах.
  • Вночі боєприпаси окупанті потрапляли у житлові будинки с. Безруки, Харківського району. Близько 05 год через обстріли загорівся будинок у Золочівській громаді.
  • Загалом по області за добу 4 поранених: 3 у Харківському районі, 1 особу госпіталізували в Балаклії. На жаль, загинули 3 цивільних: Чугуївський район -1, м. Золочів - 3 особи.

14:02

Російські окупаційні війська вже зруйнували два з трьох мостів, які ведуть до Сєвєродонецька Луганської області — очільник ОВА Сергій Гайдай.

13:28

У Бердянську російські військові викрали 55-річну учасницю АТО Світлану Єргешову. Раніше, 7 червня, у селі Орлянське Васильківського району росіяни викрали ще одного учасника бойових дій на Сході – 38-річного Олександра Оленченка.

13:12

Двох поранених дітей внаслідок обстрілу у Чорткові знайшли під завалами.  Одній дитині довелось накладати шви.

12:28

Росіяни завдали авіаційного удару парою Су-25 по Кам'янському на Запоріжжі.

Також ударів завдали по місту Гуляйполе та селищу міського типу Залізничне, що у Пологівському районі. Унаслідок цих обстрілів руйнувань зазнали орієнтовно 19 будинків, квартир та об'єктів інфраструктури.

11:53

Окупанти обстріляли населенні пункти Харківщини: є загиблі серед цивільних. За минулу добу в результаті обстрілів є загиблі та поранені серед цивільного населення. Троє людей загинули, четверо поранені. Повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

11:32

Так з висоти виглядає зараз «звільнена» Попасна на Луганщині. Російська армія не лишила «живого» місця.

10:38

Детально про в «прильоти» в місті Чортків з ранкового брифінгу начальника Тернопільської ОВА Володимира Труша:

  • 11 червня о 21:46 відбулось чотири ракетних удари по м. Чортків. 
  • Виліт ракет був з акваторії Чорного моря.
  • Зруйновано частину військового об'єкту та об'єкти цивільної інфраструктури (чотири 5-поверхові будинки).
  • На місці працювало 10 карет швидкої допомоги.
  • Жертв немає.
  • 22 людям надано першу медичну допомогу, серед них сім жінок і одна 12-річна дитина.
  • Важких поранень цивільні не отримали. Після надання першої медичної допомоги частину поранених відпустили додому.
  • Одним з ракетних ударів було пошкоджено газову трубу. Через витік газу зайнялася пожежа, яку ліквідували рятувальники. Газопостачання довелося тимчасово вимкнути.
  •  Співробітники ДСНС цілу ніч ліквідовували наслідки ракетного удару.

09:41

 

Найбільших втрат противник зазнав на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

09:37

Підірвався на міні під час купання – на Одещині чоловік загинув на очах дружини та сина: у туристичній Грибівці під Одесою чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Найімовірніше – це була ворожа якірна міна, яку прибило до узбережжя. Його товариш, що зайшов у воду слідом, дивом вижив. Нацполіція вкотре зауважує: сувора заборона на відвідування узбережжя та купання в морі – це заходи безпеки, нехтування якими становить небезпеку для життя.

08:41

Ранок у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області сьогодні почався з вибухів. Попередньо, їх було три, пошкоджена підстанція. За словами місцевих жителів, частина міста зараз без світла.

08:28

У Сєвєродонецьку ворог обстріляв підприємства «Азот» та «Склопластик». У місті тривають інтенсивні бої, люди постійно перебувають в укриттях. Окупанти ж розстрілюють житлові квартали годинами, застосовуючи артилерію великого калібру. Можливість організувати евакуацію наразі відсутня, повідомляє очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

Загарбники також поцілили в полігон рятувальників, розташований за містом. Протягом 11 червня по 10 будинків знищили в Золотому і Врубівці, два – в Миколаївці. У Лисичанську – чотири, а також торговельний центр та магазин.

07:52

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. У прикордонних районах республіки Білорусь проводяться додаткові заходи з інженерного обладнання пунктів пропуску та розгортання додаткових засобів радіоелектронної боротьби.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях, де продовжено дію підвищеного рівня терористичної загрози. Противник продовжує вогневий вплив із мінометів по позиціях Сил оборони у прикордонних районах. Крім того, агресор обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів  Рожковичі, Гремяч, Лугівка та Попівка.

На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Для сковування дій сил оборони здійснює систематичний вогневий вплив на позиції українських підрозділів. Крім того, ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в неподалік Вірнопілля, Українки, Петрівки, Чепіля та Хрестища. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Мосьпанове.

На Слов’янському напрямку противник здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Петрівське, Нова Гусарівка, Курулька, Долина. Намагається закріпитись в населеному пункті Богородичне, бойові дії тривають.

На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів. Збільшив інтенсивність застосування артилерії, зокрема реактивних систем залпового вогню, в районах населених пунктів Шипилівка та Дронівка. Проводить перегрупування військ.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти ведуть штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, успіху не має. Тривають бойові дії у районі Тошківки.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював позиції ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Комишуваха, Гірське, Миколаївка, Білогорівка, Новолуганське. Ворожа армійська авіація завдала авіаудару неподалік Покровського.

Українські воїни відбили наступ у районі населеного пункту Врубівка. Також противник намагався вести наступ у напрямку населеного пункту Миколаївка. Отримав рішучу відсіч та відійшов. Ворожий штурм в районі Василівки українські захисники також успішно відбили. Російські окупанти зазнали втрат і відійшли на раніше зайняті позиції.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій ворог не вів. Підступно обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Желанне, Авдіївка, Карлівка, Вугледар та Оріхів. На окремих напрямках розгортає додаткові підрозділи.

На Південнобузькому напрямку противник вів оборону, обстрілював підрозділи українських військ з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. Намагався вести контрбатарейну боротьбу.

Російські окупанти цинічно обстріляли  населені пункти Твердомедово, Березнегувате, Кобзарці, Квітневе та Луч.

За минулу добу втрати противника склали десять танків, шістнадцять бойових броньованих машин, сім БпЛА, понад десять одиниць автомобільної техніки та до 150 осіб живої сили.

07:08

З Донбасу до Львова 12 червня вирушить евакуаційний потяг.  Потяг 234/233 відправиться о 16:30 за маршрутом Покровськ – Дніпро – Львів.

 

07:07

На окупованих росіянами територіях Запорізької області російські спецслужби щодо громадян України готують провокації. Про це інформує міський голова Енергодара Дмитро Орлов

«За інсайдерською інформацією від джерел, що наближені до діяльності спеціальних служб України, з боку спец служб рф у тимчасово окупованих містах Запорізької області відносно громадян України готуються провокації. Закликаю, задля Вашої безпеки, протягом 12.06 не відвідувати у м. Енергодарі масові заходи, що плануються проводитись рашистами!!!»

07:03

 У суботу, 11 червня, російські окупанти збільшили свій флот у Чорному морі на 2 великих десантних кораблі. Існує також загроза атаки крилатими ракетами із російських суден

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024