стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 6 червня

06 Червня 2022, 23:17
Реакція світу на війну росії проти України 6 червня 2218
Реакція світу на війну росії проти України 6 червня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:17

Депутати британського парламенту від Консервативної партії за результатами таємного голосування не змогли оголосити вотум недовіри прем’єру Борису Джонсону.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Результат оголосив голова Комітету 1922 року сер Грем Бреді, який був уповноважений ініціювати голосування за вотум недовіри Джонсону. За його словами, 211 депутатів (59%) проголосували проти відставки Джонсона, а 148 (41%), навпаки, відставку підтримали.

21:25

Депутати Консервативної партії почали таємне голосування, яке визначить, чи залишиться Борис Джонсон прем'єр-міністром Британії, пише «Європейська правда».

Результати будуть відомі за годину після завершення голосування — о 21 годині  (23:00 за київським часом).

21:10

Речник уряду Греції Іоанніс Ойконому заявив, що країна передасть Україні радянські бронетранспортери тільки після отримання взамін сучасних німецьких БМП Marder.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Spiegel.

Як пояснив Ойконому, рішення відтермінувати передання БМП Україні пов’язане з конфліктом Афін та Анкари: Греція хоче мати достатньо засобів для захисту островів у Егейському морі, на які може претендувати Туреччина.

19:02

Уряд Великої Британії виділив пакет допомоги для розслідування злочинів окупантів в Україні.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на британського віцепрем’єр-міністра Домініка Рааба.

Що входить до нового пакету підтримки:

  • спеціальний офіцер британської поліції, сім юристів з великим досвідом у галузі міжнародного кримінального права, двоє поліцейських;
  • постійний аналіз оборони та моніторинг подій в Україні. Включає збереження будь-яких доказів, що стосуються воєнних злочинів;
  • проведення тренінгу з розслідування воєнних злочинів для української поліції;
  • надання криміналістичних та технічних можливостей для розслідування, зокрема біометрію та експертизи цифрових пристроїв.

«Російські війська мають знати, що вони відповідатимуть за свої дії, а світова спільнота працюватиме разом, щоб забезпечити справедливість», – додали у британському уряді.

15:19

Туреччина і росія досягли попередньої угоди про забезпечення експорту українського зерна морським коридором з Одеського порту. Україна інформацію не коментує і до заяв ставиться скептично, – пише Bloomberg.

13:34

Латвія заборонила всі телеканали рф до закінчення війни і повернення Криму Україні, – пише УП,

13:22

Про повну підтримку премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона заявила глава британського МЗС Ліз Трасс.

Вона закликала не оголошувати вотум недовіри Джонсону, оскільки він надав неоціненну допомогу Україні та вибачився за вечірку під час пандемії.

8:52

У столиці Швеції Стокгольмі українська громада та небайдужі місцеві жителі провели мітинг із закликом урятувати українських дітей.

8:26

Велика Британія надасть Україні реактивні системи залпового вогню M270, які можуть вражати цілі на відстані до 80 кілометрів. Про це заявив міністр оборони Бен Воллес.

7:47

У неділю в центрі Нью-Йорка на Тайм-Сквер відбувся благодійний концерт на підтримку України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, на вуличній сцені виступили зірки балету, опери й класичної музики, а також поп- та рок-виконавці.

Класичну частину концерту представляли музиканти та співаки Метрополітен опери, провідні солісти балету Атланти, Філадельфії та Нью-Йорка, а також балету Моріса Бежара. Популярну музику презентували, зокрема, Міка Ньютон та Alyosha.

З екрана також звучали звернення спортсменки Лілії Подкопаєвої, акторки Міли Куніс, співака Стінга.

Вела концерт українська тележурналістка Марічка Падалко.

Захід було влаштовано стараннями волонтерської організації Revived Soldiers Ukraine та фонду Heart&Valor.

Під час трансляції концерту в Ютубі відбувався збір коштів на відкриття у Львові нового реабілітаційного центру для постраждалих під час війни, вартість якого оцінюється у 1,5 млн доларів.

У відкритті концерту взяли участь постійний представник України при ООН Сергій Кислиця та генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов.

6:10

Швеція надасть Україні протипіхотні снайперські гвинтівки AG 90 та боєприпаси до них, а також додатково 5 000 шведських безвідкотних протитанкових гармат AT4. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024