стрічка

Білорусь перекидає бронетехніку до кордону з Волинню

03 Червня 2022, 13:40
Бронетехніка 30106
Бронетехніка

Білорусь перекидає бронетехніку під кордон з Україною. Зокрема журналісти помітили ешелон із 50 одиниць техніки.

Так, у Гродненському районі Білорусі на залізничних станціях Коробчиці та Свислоч 1 червня вантажилась техніка, – повідомляє Telegram-канал Білоруський Гаюн.

Серед техніки, яку перекидає Білорусь, – 37 одиниць БМП, 5 ЗРК 9К33М3 Оса, два Урали, БРДМ-2, БТС-4, дві одиниці основ для ЗРК Оса під тентом.

Вранці 2 червня цей ешелон виїхав із Гродно. Він вже був помічений у Барановичах, а згодом в районі Івацевич та у напрямку на Брест.

Зазначається, що більшість цієї техніки стояла в Хойниках від 7 травня, занурена на ешелон. Інша ж частина також використовувалася для посилення кордону з Польщею, а тепер її перевозять у напрямку Бреста.

Крім того, підприємство «Уралтрансмаш» 2 червня відправило до Білорусі ешелон самохідних гаубиць 2С3М Акація. Там кажуть, що в техніці удосконалено засоби зв'язку, підвищено скорострільність та збільшено боєкомплект, а також проведено роботи з повного імпортозаміщення.

Самохідка 2С3М Акація озброєна 152-міліметровою гарматою та призначена для контрбатарейної боротьби, знищення бронетехніки, придушення тилів та руйнування оборонних споруд та комунікацій супротивника, – пише ТСН.

Станом на 15:30 ешелон з бронетехнікою прибув у Брест та продовжив свій рух у західному напрямку, – повідомляє Білоруський Гаюн.

Пізніше Гаюн повідомив, що колона білоруської військової техніки підійшла до самого кордону з Волинською областю.

Її помітили у Дрогочині. До складу колони увійшли шість БТР та один МАЗ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024