стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 30 травня

30 Травня 2022, 20:12
Війна ОНОВЛЮЄТЬСЯ 2914
Війна

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну

Інформація оновлюється зазначеним часом.

20:12

Орбан назвав нові умови, за яких підтримає ембарго на російську нафту 

1. Якщо з-під його дії будуть виключені трубопроводи; 

2. Якщо Будапешт матиме гарантію на отримання цієї нафти навіть у разі "нещасного випадку" на трубопроводі.

Прем’єр-міністр Угорщини запевнив, що країна готова підтримати шостий пакет санкцій, якщо він передбачатиме "рішення щодо постачання енергоносіїв в Угорщину та її енергетичної безпеки".

18:56

Нідерландський газовий трейдер GasTerra вирішив не виконувати вимоги Газпрому щодо платежів за російський газ у рублях. У відповідь на рішення GasTerra Газпром оголосив про припинення поставок з 31 травня, – пише УП.

18:54

​Ердоган провів телефонну розмову з путіним. Президент Туреччини запропонував російському колезі провести зустріч делегацій рф, України та ООН у Стамбулі, – пише УП.

17:34

Українці провели акцію протесту в Брюсселі навпроти Ради ЄС. Учасники закликали держави-члени Євросоюзу перестати спонсорувати війну проти України та нарешті ухвалити ембарго на російську нафту.

17:10

Франція направить до України додаткову партію самохідних гаубиць Caesar.

«Також буде передано насіння культур, пожежні машини та карети швидкої допомоги», – заявила очільниця МЗС Франції Катрін Колонна.

16:46

Президент США Джо Байден заявив, що Штати не будуть відправляти в Україну ракетні системи, які здатні досягати території росії, – пише Reuters.

16:24

Словаччина передала Україні вісім найновіших самохідних артилерійських установок Zuzana 2 калібру 155 мм. Інформацію про це підтвердив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

15:54

Данія призупинила видачу віз громадянам країни-окупантки росії, – посольство Данії в росії.

15:45

Німеччина заморозила активи олігархів московії та інших осіб із списку санкцій ЄС на суму близько 143 мільйонів євро. Про це повідомляють німецькі ЗМІ з посиланням на міністерство фінансів Німеччини.

15:33

Постійні представники держав-членів ЄС на зустрічі в понеділок знову не змогли узгодити шостий пакет санкцій проти рф, – повідомляє європейський редактор «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк.

14:53

США відправлять в Україну РСЗВ M31 GMLRS, – повідомляє NYT із посиланням на джерела.

13:53

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна в межах свого першого візиту до України відвідала Бучу на Київщині.
 
Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.
 

«Буча – символ злочинів російської армії проти людяності. Закатовані мирні жителі, численні випадки руйнувань житлової інфраструктури і мародерства росіян – те, що світ ніколи не має забути», – зазначили у Київській ОВА.

12:33

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що після закінчення війни його країна могла б стати одним з гарантів безпеки для України.

Про це пише Європейська правда.

«У ситуації, коли приєднатися до НАТО неможливо природно мати бажання отримати міжнародні гарантії безпеки. Це елемент отримання стабільного миру», – сказав Дуда.

За його словами, Україна просила Польщу стати одним з гарантів безпеки.

«Сьогодні ми захищаємо Україну всіма силами, які маємо. Ми прийняли українських біженців, ми називаємо їх сусідами, нашими гостями. Тому що ми вважаємо це нашим сусідським обов’язком. Тому якщо Україна просить нас бути гарантом безпеки і гарантом миру, коли війна прийде до кінця, якщо будуть прийняті умови для миру, то так: Польща візьме у цьому участь», – заявив Дуда.

03:50

Хакери групи «Anonymous» заявили, що зламали урядові сайти Білорусі «за причетність до вторгнення в Україну». У повідомленні хакерів, розміщеному у твіттері, ідеться про те, усі найбільші білоруські урядові сайти – недоступні. Про це пише «Українська правда».

02:30

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про причетність режиму Лукашенка до війни Росії проти України. Таку заяву Блінкен зробив з нагоди Міжнародного дня солідарності з Білоруссю, який відзначався 29 травня, – пише «Суспільне».

«Ми пам’ятаємо про страждання, викликані гонінням на права людини, зневагою до міжнародних норм і причетністю до війни Росії проти України режиму Лукашенка. Ми підтримуємо білоруський народ сьогодні й кожен день», – йдеться в повідомленні Блінкена у Twitter.

00:50

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс натякнув, що ті політики, що часто телефонують владіміру путіну, просто «забули гордість». Як повідомляє "Європейська правда", це випливає з поста, який політик розмістив Twitter.

«На злобу дня», – пише він російською мовою, після чого публікує в оригіналі уривок вірша радянського поета Роберта Рождественського:

«Подзвони мені подзвони,

Зателефонуй мені, заради Бога.

Через час протягни

Голос тихий і глибокий.

Зірки тануть над Москвою.

Може, я забула гордість.

Як я хочу чути голос,

Як я хочу чути голос,

Довгоочікуваний голос твій».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024