стрічка

УПЦ МП надалі зберігає єдність із вбивцею Кірілом, – митрополит Епіфаній

29 Травня 2022, 12:00
УПЦ МП надалі зберігає єдність із вбивцею Кірілом, – митрополит Епіфаній 3547
УПЦ МП надалі зберігає єдність із вбивцею Кірілом, – митрополит Епіфаній

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній вважає, що проведення собору УПЦ Московського патріархату мало на меті покращити ставлення до неї з боку українського суспільства, а не розірвати стосунки із ворожою Україні російською церквою.

Про це йдеться на сайті Рівненської єпархії ПЦУ.

За словами митрополита, мета собору – зберегти статус-кво і змінити ставлення до себе українського суспільства без розриву стосунків з Російською православною церквою й очільником Московського патріархату Кирилом Гундяєвим.

«Вони надалі зберігають єдність із вбивцею патріархом Кірілом, який дозволяє вбивати українців. На жаль, вони не відновили стосунків із вселенським патріархом, а навпаки, підтвердили усі попередні рішення. Де-факто зв’язок з Москвою залишається, а де-юре у них є бажання уникнути закону 2662, який покликаний перейменувати їх, адже вони мають керівний центр в країні-агресорі», – додав митрополит Епіфаній.

Водночас він наголосив, що ПЦУ прагне до православної єдності в Україні та готова до діалогу з УПЦ МП з чистої сторінки: без попередніх умов та ультиматумів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром