стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 29 травня

29 Травня 2022, 23:20
Акція протесту 3146
Акція протесту

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:20

Співучасть у війні проти України названа держсекретарем США  серед злочинів режиму Лукашенка.

Як повідомляє "Європейська правда", це слідує із поста у Twitter, в якому держсекретар США Ентоні Блінкен вітає із Днем солідарності з Білоруссю.

"У цей День солідарності з Білоруссю ми пам’ятаємо про страждання, спричинені придушенням прав людини режимом Лукашенка, нехтуванням міжнародними нормами та співучастю у війні Росії проти України. Ми з білоруським народом сьогодні і щодня",- пише Блінкен.

20:45

Черговий раунд консультацій щодо шостого пакету санкцій проти РФ виявився невдалим. Нові консультації відбудуться зранку 30 травня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на своїй сторінці у twitter пише кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Він додає, що мова йде не лише про ембарго на російську нафту."Є також країни, які не погоджуються із пропозицією щодо заборони громадянам РФ купувати нерухомість у ЄС",- пише він.

Що стосується нафтових санкцій, то і тут нема консенсусу. Джозвяк також вказує, що "Угорщина вимагає додаткових виключень".

18:40

Українки влаштували акцію протесту у центрі австрійського Відня проти масових зґвалтувань жінок, дітей та чоловіків російськими окупантами під час війни в Україні.

Учасниці вийшли на протест у спідній білизні з червоними плямами у вигляді крові, щоб привернути увагу  світової громадськості до звірств росіян в Україні, повідомляє «Укрінформ». 

Жінки протестували у популярному серед молоді парку біля Карлплатц із зав'язаними руками та мішками на головах.

18:20

Німеччина надасть Україні 1 млрд євро грантової підтримки. Про це на своїй сторінці у twitter написала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

16:15

Президент Сербії Александар Вучич після розмови з путіним заявив, що його країна отримуватиме газ за вигідною ціною, контракт буде підписано на три роки.

15:42

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоґан заявив, що в понеділок у нього запланована телефонна розмова з президентами України й Росії, пише УП.

Ердоґан пояснив, що насамперед озвучить своє прохання зберігати канали для діалогу й дипломатії, аби мати можливість досягти миру в Україні шляхом перемовин. 

Турецький президент розповів про це журналістам на борту президентського літака пізно ввечері в суботу, повертаючись із Баку.

9:55

Євросоюз запропонував заборонити імпорт морської нафти з Росії, але не трубопровідної.

Блок хоче відтермінувати ембарго на трубопровідну нафту, аби подолати блокування пакету санкцій низкою країн – передусім Угорщиною.

Згідно пропозиції, яку посли обговорюватимуть у неділю, на припинення поставок у країн буде 6 місяців для сирої нафти, і 8 місяців – для нафтопродуктів.

8:47

Єврокомісія направила урядам ЄС переглянуту пропозицію щодо шостого пакету санкцій проти рф. З проєкту ембарго пропонують виключити нафтопровід «Дружба» (через позицію Угорщини). Також пропонується заборона на морське транспортування нафти з росії.

8:23

Попри обіцянки Німеччина за 9 тижнів звела до мінімуму військову підтримку України і практично не надала зброї.

2:08

Японія оголосила про надання екстреного гранту в розмірі близько 1,7 мільйона доларів на доправлення гуманітарної допомоги в Україну, пише Суспільне з посиланням на NHK.

Як зазначає видання, японський уряд ухвалив відповідне рішення на тлі зростання закликів до збільшення гуманітарної допомоги у зв'язку зі вторгненням росії. При цьому повідомляється, що запаси медикаментів в Україні закінчуються через такі фактори, як транспортні витрати.

«Японські урядовці кажуть, що допомога транспортуватиметься через Управління ООН з обслуговування проєктів», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, міністр закордонних справ Хаясі Йосімаса заявив, що Японія продовжить роботу зі світовою спільнотою, щоб підтримати людей в Україні.

Довідково: За оцінками Міжнародної організації з міграції, понад 8 мільйонів людей стали внутрішньо переміщеними особами через вторгнення росії до України.

01:24

До Фінляндії прибули чотири військові кораблі НАТО зі США, Німеччини та Франції, – пише Yle. 

00:13

Католицький єпископ з Німеччини Герхард Фюрст підтримав постачання зброї Україні, – пише Domradio.

Також він зазначив, що самооборона не суперечить християнській етиці.

«Україна має бути здатна себе захистити. І для цього є відповідні інструменти, тобто зброя», – йдеться в повідомленні.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром